"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

Re: "Pokrivene" djevojke

#181 Post Postao/la JAS »

maida_20 je napisao/la:
JAS je napisao/la:Ma...jednostavno je tako kako sam vec ispricala...
Samo me muci ono, sto stavljaju te marame ako ih vec uvece vade???Da se opravdaju kuci pred roditeljima da su ok, savrsene ili sta vec znam???
E sad jedno pitanje, jesu li svesni roditelji da njihova deca to rade i ako su svesni za to (a verujem da vecinom njih zna da danasnje devojke pricam o onim mladjima, jednostavno nevole da nose marame) zasto onda ih "teraju" da nose to na sebi??(sad ovo teraju sam stavila pod znakom navodnika jer mozda ih i ne teraju al jednostavno tako deluje. Jesu li svesni ti roditelji da njihova deca govore jedno a rade sasvim drugo?)

A znaš kako ja to kažem JAS,svoja kućica,svoja slobodica!

Ne skidaju to one da bi se nekome pravdale nego jednostavno da bi se ugodnije osjećale...

Mislim nemamo pravo da ih osuđujemo,to njihova vjera nalaže,da bi na "ulici" bile što sigurnije...poštujem i OK je-a i šta znam drugacije su,nekako simpatične,tajnovite...ima tu nešto! [Happy.gif]

daleko bilo da ih ja osudjujem.....postujem bre ja to...no pricam za one druge sto ih osudjuju, a ima mnogo takvih pocevsi od roditelja [smile.gif]

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#182 Post Postao/la maida_20 »

JAS je napisao/la:
maida_20 je napisao/la:
Samo me muci ono, sto stavljaju te marame ako ih vec uvece vade???Da se opravdaju kuci pred roditeljima da su ok, savrsene ili sta vec znam???
E sad jedno pitanje, jesu li svesni roditelji da njihova deca to rade i ako su svesni za to (a verujem da vecinom njih zna da danasnje devojke pricam o onim mladjima, jednostavno nevole da nose marame) zasto onda ih "teraju" da nose to na sebi??(sad ovo teraju sam stavila pod znakom navodnika jer mozda ih i ne teraju al jednostavno tako deluje. Jesu li svesni ti roditelji da njihova deca govore jedno a rade sasvim drugo?)

Ne skidaju to one da bi se nekome pravdale nego jednostavno da bi se ugodnije osjećale...

Mislim nemamo pravo da ih osuđujemo,to njihova vjera nalaže,da bi na "ulici" bile što sigurnije...poštujem i OK je-a i šta znam drugacije su,nekako simpatične,tajnovite...ima tu nešto! [Happy.gif]

daleko bilo da ih ja osudjujem.....postujem bre ja to...no pricam za one druge sto ih osudjuju, a ima mnogo takvih pocevsi od roditelja [smile.gif]
a nisam ni ja mislila na tebe...uopšteno kažem... [smile.gif]

A sad...taj slučaj da je djevojka zamotana a roditelji zabranjuju...još nisam cula...ma ima svega vjerujem...ali treba ostati dostojan sebi i svojim principima...ma ko šta pričao!

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#183 Post Postao/la JAS »

Ma bas to i kazem....netreba menjati svoje principe!! [eusa_clap.gif]

badgirl
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#185 Post Postao/la badgirl »

maida_20 je napisao/la:

ma nedam ja svoju pametnicu i diplomatu nikome [smileycrushhx9.gif]
Voli me kada to najmanje zasluzujem !!!!
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#187 Post Postao/la JAS »

papaya je napisao/la:Pa i moja je baba nosila maramu,,,a nije muslimanka.
Ne bi sve to tako smetalo, da nije ovo histerija zbog Islama, onda smeta svaka sitnica

slazem se... [eusa_clap.gif]

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#190 Post Postao/la JAS »

Mic_Sokoli je napisao/la:
JAS je napisao/la:
papaya je napisao/la:Pa i moja je baba nosila maramu,,,a nije muslimanka.
Ne bi sve to tako smetalo, da nije ovo histerija zbog Islama, onda smeta svaka sitnica

slazem se... [eusa_clap.gif]
Eh vidis ,sve hocu necu al moram ti kazat .........kako te bre nije stid na svaku temu pokupis citat i upises slazem se ,kako si bezbojna ko lak onaj jeftini makedonski nit imas svoje misljenje nit kontas stvari samo bubnes..................

a ljudi moji .............

Mic...pitam te po drugi put veceras....jel ti to zelis nesto meni direktno da kazes pa nemas kako ili???

dadooo_23
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#191 Post Postao/la dadooo_23 »

pa nek covjek nosa gumu od auta na glavi,sta me briga,totalno me zaboli. to je njegova stvar i njegov princip,samo neka ne dira u tudje i sve je u redu,necu ni ja dirati u njega zato sto nosa gumu od auta na glavi. cak ce mi biti simpaticna ta osoba.

venecija
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#192 Post Postao/la venecija »

te djevojke -zene koje nose marame -su normalne osobe kao i svi mi-samo sto su se opredjelile da Islam kao vjeru dozive na pravi nacin-koji se prakticira u svim Islamskim zemljama- a ne da bi se sacuvale-kako pojedinci pisu-one zive po propisanom pravilu koji mnogi od vas nemogu razumjeti jer niste upuceni -pogotovo oni koji se ne susrecu sa takvim osobama-
http://www.youtube.com/watch?v=e_F6IEPH ... ure=relate

slika

I nikad nikom nemoj ih dati
ako ne ume da ti ih vrati
toplije, mekše, mladje i sladje.
Jer usne samo zato postoje
da osmeh po tvome osmehu skroje .....

venecija
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#195 Post Postao/la venecija »

papaya je napisao/la:
venecija je napisao/la:te djevojke -zene koje nose marame -su normalne osobe kao i svi mi-samo sto su se opredjelile da Islam kao vjeru dozive na pravi nacin-koji se prakticira u svim Islamskim zemljama- a ne da bi se sacuvale-kako pojedinci pisu-one zive po propisanom pravilu koji mnogi od vas nemogu razumjeti jer niste upuceni -pogotovo oni koji se ne susrecu sa takvim osobama-

upravo tako, maramu kao stit nositi? Pa kad naidje psihopata, sliedzija, ako da on gleda sta zena ima na sebi.... :?
procitaj jos jednom ono sto sam napisala ...pisano pravilo znaci zive onako kako im vjera nalaze-a ona kaze marama-...a kako bi se ti odbranila od takvih-bez marame...pustio bi te ili... ne...od takvih nema odbrane...samo pokusavam uputiti one koji neznaju ..
http://www.youtube.com/watch?v=e_F6IEPH ... ure=relate

slika

I nikad nikom nemoj ih dati
ako ne ume da ti ih vrati
toplije, mekše, mladje i sladje.
Jer usne samo zato postoje
da osmeh po tvome osmehu skroje .....

Odgovori