Prudski sporazum

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: BiH se dijeli na četiri teritorijalne jedinice?

#47 Post Postao/la im_ex »

vidovita_dzemila je napisao/la:
koja si korist ti bosni i hercegovini kad si u njemačkoj gdje li si? misliš ako ovdje napišeš patriotski post i staviš sliku zastave da si podmirila svoj dug prema bosni?
Kako plitko razmisljas - plice je nemoguce.
Da, nije se bolje ni za ocekivati od tebe koja jos ne znas sta znaci zaraditi novac pa dio istog donirati.
nemoj mi molim te reći da mi zatvaramo oči, da nemam pojma šta se dešava. mi smo svjesni svega ali smo svjesni i činjenice da se teško može nešto uraditi. evo ti pokret DOSTA pa šta su oni postigli osim što se skupljaju pred zgradama vlade. šta su postigle sarajlije koje su cipelarile slike naših političara? ništa
Postigli su sto se zna za njihovo postojanje i njihovu jacinu pri udarcu.
Nemoj da mislis da Vrh uziva znajuci da postoji takav Pokret. Nista se ne desava preko noci, znam ja to, ali, ne treba posustajati i predati se ... ne treba cutati i cekati da svijet rjesava nase probleme.
Treba se dati podrska svakim miroljubivim demonstracijama koje su za boljitak sviju nas u BiH, a ne ismijavati kao sto to cinis ti i par vas.
šta su uradili sa mutevelijom pedofilom nakon što su ga razotkrili? ništa
To Sudski dokazano da je pedofil? gle, nesto ne znam da je

a ti ako imaš neke konkretne ideje kako da onemogućimo realizaciju prudskog sporazuma napiši pa ćemo uraditi nešto [mmmux2.gif]
Kad li si to ti bila spremna da podrzis ma koju od mojih ideja a da ne probas da se nadmetnes svojim stavom, vec vidjeno.
Ako nista drugo, bar si mogla doci na ideju da vijest o plakatiranju postavis kao Vijest, sto bi bilo jako pohvalno od administracije obzirom na veoma dobru posjecenost sajtu, al nisi ... gdje ces ti to, mislim ... mozda i bi al da si se tog dosjetila prije no sto se ja oglasih [icon_ballbounce.gif]
Bosna i Hercegovina se branila i iz dijaspore, ako nisi znala. Halallosum.
Upuceni dobro znaju sta i dan danas znaci priliv novca od dijaspore ... s posebnim osvrtom na ljetni period (vrijeme godisnjih odmora),
[smile.gif] nemoj komšića ti

obogatišmo se na račun vas aman
Da li bi tako i pred njim rekla? Bi?
Razocarao bi se u takvu omladinku, kao da gledam.
I, kaze se * obogatismo se* [icon_flower.gif]

I, ja cu se i vratiti, amin [cool.gif]

[muzikafo1.gif]

http://www.youtube.com/watch?v=6Pj-v47K3Y0
Kuda idu ljudi kao ja ...

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#49 Post Postao/la im_ex »

papaya je napisao/la:sad je tema bar fercera

Tako je, payo

A to, diisaaa i Vidovita - Dodik njegovom narodu ovo ono bla bla ... da, al njegovom narodu ... Sta BiH, sta vi i ostali koji nismo njegov narod imamo od toga??
Nek ste vi njeg jednoglasno pohvalile pa nek ide sve u p.m, k vragu [icon_ballbounce.gif]

Pricamo o spasavanju BiH, podsjecam .. hallo

diisaaa
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#50 Post Postao/la diisaaa »

IM_ex je napisao/la:
papaya je napisao/la:sad je tema bar fercera

Tako je, payo

A to, diisaaa i Vidovita - Dodik njegovom narodu ovo ono bla bla ... da, al njegovom narodu ... Sta BiH, sta vi i ostali koji nismo njegov narod imamo od toga??
Nek ste vi njeg jednoglasno pohvalile pa nek ide sve u p.m, k vragu [icon_ballbounce.gif]

Pricamo o spasavanju BiH, podsjecam .. hallo
znas sta ja mislim o tome Bosna je u nasim glavama i tu postoji ali prakticno je nema ne zbog mene ne zbog bilo koga drugog bio musliman srbin ili hrvat i na to ni ti ni ja ni bilo ko drugi uticati ne mozemo ne zbog politike nego ljudi koji kad dodu na vlast gledaju samo sebe sebe sebe sebe sebe i samo sebe i svoje dupe i bilo koji tvoj post i bilo koja tvoja izjava i tema i bilo koja rasparava bilo koga od nas to promijeniti ne moze
Brankovic- zivila hapa
Tihic- majko moja sto sam nesposoban
Covic-pricajte pricajte ja polako punim kesu
Dodik-Republika Srpska je moja domovina a pare su mi u Svicarskoj
Haris Silajdzic-pricam ko navijen pijem ko smuk a ne radim nista
Narod-jadna li nam majka Bosnu volimo ali kako da je dobijemo
najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#53 Post Postao/la mrki62 »

vidovita_dzemila je napisao/la:zamisli da je dodik musliman, da je u SDA, da je republika srpska zapravo republika bošnjaka, a da su u federaciju zbijeni srbi i hrvati. i...počne se pričati o prudskom sporazumu, a dodik ne da ni pod koju cijenu dijeljenje republike bošnjaka.

zar ne bi on bio za 90 posto nas junak našeg naroda?

a ovako ga ne podnosimo i mislimo o njemu sve najgore. ko nam je kriv kad su tihić, silajdžić i ostali muslimani nesposobni
Da, samo našem narod je to teško shvatiti a još teže prihvatiti kao činjenično stanje .
Pun mi je qurac lažnog moralisanja i uzdizanja nacionalnog ponosa a što je najžalosnije = ni jedan jedini političar od nacionalističkih stranaka ne vodi brigu o BiH , već se svi trude u qurčenju nacionaliteta - yebo ih on .
Kad bi svi na BiH gledali kao na državu njenih državljana a ne kao na državu nekakvih vjera i nacionalnih identiteta.
Malo im je to , sad treba dijeliti narod po nekakvim tobožnim jezicima, vjeronaukama a narod nema od čega da živi , dok političari tapkaju u tami ,......................... sve ove godine .
Yebote , pa Albanija će uskoro u NATO , pa će onda u EU a BiH političari još nisu ni shvatili kakav je svjetski poredak ,........ oni još žive u nekakvim plemenskim geto kvartovima.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#55 Post Postao/la im_ex »

@Vidovita

prije nego što si takvo nešto napisala trebala si upitati zašto ne radim, a ja bih ti odgovorila da je to zato što je u mostaru 30 000 ljudi na birou...jer kod nas nije samo pucnuti prstom i evo posla

Nisam isla na cinjenicu ZASTO SI NEZAPOSLENA ... mislila sam na tvoju dob (ujedno i obrazlozenje koristenog termina OMLADINKA)
Snositi zivotne troskove, vjeruj, nije ni malo lako, ali, uspjeti odazvati se na neke od humanih akcija - uspije se kad se hoce.
O donacijama kao donacijama, kad pomenuh, a vezanim za BiH (ne mislivsi na pomoc familiji) odnosilo se na ratni period, na period kad se koristila svaka ukazana mogucnost slanja pomoci "neregularnim putem" jer "regularan put" nije bio moguc - rat je.
U tom periodu nisam bila u radnom odnosu, kad me vec vuces, ali, akcijama sam se odazivala i iako tad imadoh bebu, domacinski ugostih (u najmanju ruku ponudom kafe) sve one koji su zeljeli da se pridruze akciji.
A to, zaradi se pa ostane i za doniranje ... ne ostane ... nema ostatka ... uskrati se na nekom od svojih prohtjeva kad se hoce pomoci.
Ne mozes ti to shvatiti - ne stoga sto jos nisi majka vec sto neces da shvatis.

taj isti pokret Dosta je ispisao Brankovićevu zgradu pa je li Branković dao ostavku? vidim kako im nije svejedno. na kojim funkcijama su bili prije na tim su i sada. sve što se uradi protiv političara ne pije vode.
Cekaj!
Po tebi, treba da se suti i trpi?
Zasto si, onda, otvorila ovu temu, ti si Autor?
Ili, kad si ju otvorila, tim, ovako tebi svojstvenim nastupom, odmah po otvaranju teme mogla si i da ju zakljucas ... ocito da ti nije stalo da tema aktivnije "teche".

dalje ... ismijavati ... da ne ponovim ... pa nema potrebe da ponavljam, ostali su vasi tragovi, jadan forum (tema)
Dijasporci ti idu na zivce sto su podrzali akciju ... ovo ono ...
a podržali iz svojih udobnih fotelja u americi.
ma jah, ti si Vidovita ... treba ti vjerovati - ti vidis i nevidljivo
nemoj tu energiju i novac trošiti na iskopavanje nepostojeće piramide
ooo, pa ti posta i expert za piramide a javnost jos nema pojma o tome. Pih, pa sta, u odnosu na tebe, zna prof. dr. Swelim .. nista hahah ... kolko ono on piramida pronadje, ha? ... tsss
Ne biras nacin da bi me ponizila, ismijala, ocito je. No, tesko ti polazi za rukom, djevojko. Hocu reci - ne uspijeva ti.
Povlacis teze za koje nemas ama bas nikakav argument.
Ako sam ZA nastavak iskopavanja (koji za zadatak ima dokazati valjanost teze postojanja piramida) nikad nisam rekla da to JESU piramide ... al', kako to da registruje tvoja oholo-prevrtljiva glavica (sad si ZA iskopavanje - sad odjednom nisi)
Ponavljam, nemas pojma o mojoj ulozi u Projektu, odnosno, o trosenju moje energije i novca.
ne vjeruješ da je pedofil zato što ga nisu osudili. znači ništa ti ne znače svjedočenja zlostavljanih djevojčica, a vjeruješ osmanagiću kad kaže da je u visokom dolina piramida. koji apsurd
Vrlo sam oprezna pri ovakvim situacijama te ne srljam naglavacke, kao ti sto cinis.
Ako se dokaze da je pedofil, i treba da ga se kazni al baska kazni.
U ovom slucaju, Bakir bi se morao vise opozvati na opipljive argumente a ne kao zenturache smila cula-kazala.
Nepojmljivo mi je da cijeli Dzemat podrzava pedofilstvo ... zato kazem, treba se vise posvetiti tom slucaju ... korupcija vlada, znas i sama .. a gdje se sve to uvuce, to mi tek mozemo da nagadjamo.

U vezi s mojim povratkom si rekla
hoćeš akobogda kad zaradiš dovoljno para [thumbup.gif]

Znas ... obzirom da me uopce ne poznajes ... nick ti savrseno odgovara
-----------------------------------------------------------------------------

Sinoc pricam s tipom, kaze, iz Sarajeva je ... pitam ima li kakvih demonstracija u vezi s Prudskim sporazumom/trojkom ... kaze nema niti ce ih biti - nema potrebe. Jasno je vec da nema govora o potpisivanju.
Pa da, sad kad "trojica" ni sami vise ne znaju sta su to zamisljali, rekli, dogovorili, osporili ... a nakon brojnih kritika, da, ostaje da se dalje dogovaraju ... prica poznata.

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#58 Post Postao/la im_ex »

vidovita_dzemila je napisao/la:a to da ste imali neke akcije pa ne znam baš. istina je da bi pokatkad dobivali od rodbine paket odjeće ali da su bile velike akcije ne znam. možda pare nisu došle kome su bile namjenjene
Tvoj problem je sto ne znas bas.
Ponavljam, nisam mislila na individualnu (rodbinsku) akciju.
Mozda?
Trebalo bi cesce da razmislis s prefixom MOZDA. Kako u dijalogu koji samnom vodis, tako i opcenito.
Tad se ne zamajavasmo mislju da li ce novac stici, kao ni da li ce zavrsiti u pravim rukama - zeljeli smo, vjerovali smo da hoce.
Kasnije se culo o raznim spletkarenjima, odnosno, da je dobar dio pomoci zavrsio gdje nije smio da zavrsi. haram im bilo, ako je tako.
Opet kazem, znajuci da je bar dio pomoci stigao namjenski, vidim se u akciji kao patriota a ne kao lopov.
vidim tvoje tragove brate. postovi puni nacionalizma
Daj samo 1 od MOJIH POSTOVA gdje ponizavam drugu vjeroispovijest - gdje ne ukazujem na suzivot!
Stidi se, djevojko!

da, isto tako si rekla za ženu kojoj muž ne da da izlazi možda je sama to zaslužila. pitam se šta bi govorila da imaš jednog takvog na kostima. ti koja uvijek mora biti po tvome
Koristila sam se prefixom MOZDA.
Tebi to, ionako, nista ne znaci, ocito je.

ah, da ... jos ovo
ma koji bona swelim?
Nabil Swelim - arheolog, egiptolog i istraživač piramida, pronalazac 4 piramide u Egiptu ...

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#60 Post Postao/la im_ex »

Pravilnikom NIJE zabranjeno "mahanje zastavom" da bi me ti, kao Moderator, imala razlog prozvati i u tom kontextu.

Emetik za povracanje, link na koji udaras, vjerujem da je vecini forumasa koji su ga pogledali, ako ne i svima cak (tebe ne brojim), izazvao vece gnusanje od povracanja. Pomenula sam i sta to najvise para usi.

Takoreci, juce si postala Moderator pa me nazivas nacionalistom, sto mi LAFF - Super Moderator nije prisio jos nikada i vjerujem i da nece.
Jedne prilike, kad je pominjao forumase koje cijeni, pomenuo je i moj nick, dakle, nije zar da ce promijeniti svoje misljenje samo da bi tebi udovoljio. I kroz to se, itekako dobro, vidi karakter svakog od nas, ponaosob.
Da me kao takvu procijenio, ne vidim razlog sto bi me to postedio prozivke.
Shvatam ja da si ti njemu sad u ulozi desne ruke, rasterecen je poprilicno, no, ipak se vise gleda u njegove no u tvoje oci, vjerujem.

Ides sve dublje i dublje u krajnost a da toga nisi svjesna ... temu si namjerno povela ka off-u, sto kao Moderator, nisi smjela, obzirom da se radi o temi ozbiljnog karaktera.
No, sta tebi znaci ozbiljan karakter kad si mi natukla moje oglasavanje s teme Lude misli, koja ja zabavnog karaktera.
Pakost iz tebe viri, djevojko.

Eto, sad brisi ... em imas sta, em da tvoja ostane zadnja ... vec vidjeno

Odgovori