Psihotest

Diskusija po pitanju filozofije svijesti, logike, metafizike, kao i raznih teoloskih osnova i psiholoskih teorija.

Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#16 Post Postao/la paparaci »

dobro, ne rece ti nama sta je tebi psihotest pokazao?!
steta stvarno sto se vise raje ne javlja na ovu temu. meni je interesantna.

indeks
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#17 Post Postao/la indeks »

ja ne mogu stici od igranja,ali budem..............a necu ni da citam vase zamisljanje datih pojmova,onda ce meni ponestati maste......... :)

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#18 Post Postao/la paparaci »

indeks je napisao/la:ja ne mogu stici od igranja,ali budem..............a necu ni da citam vase zamisljanje datih pojmova,onda ce meni ponestati maste......... :)
to si u pravu. i ja sam citajuci na pocetku mislio preskociti to, jer sam kontao utjecat ce na moje zamisljanje. ali eto nekako sam se uspio izvaditi. ma ja sam to isto nabrzaka napisao juce, jer sam zurio(kao i obicno u ta doba :D ) mozda bi i ja opsirnije i bolje napisao da sam imao vremena, ali eto dobro je i ovo.

indeks
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#20 Post Postao/la indeks »

Pustinja.........ono sta ja vidim u svojoj masti,je pustinja kojom preovladava crvena boja,crveni pijesak,i nebo je u daljini rumeno,lagani povjetarac remeti mrtvilo..........kamena kocka,sivo-bijeli kamen,popucale,grube povrsine,isprane, duboko usjecene brazde,nema rubova,oronuli,samo naznake da je to nekad bila kocka,ukopana cvrsto u pijesak.......jedna sitna travka,tek nikla iz mrtvila kamena i pijeska,ponosno strsi i ubija svojom ljepotom,narusava sklad smaragdnom bojom.....
Merdevine,improvizovane,napravljene od grana,nemarno ostavljene pored kocke.......isusene,mjestimicno oljustene,negdje napucene kore........polomljenih precki u sredini.....
Konj stoji pored kocke,zgrozen merdevinama,divan crni konj,najljepsi ikad,divljina i sloboda se cita u njegovom pogledu,gordo gleda u nebo,dok kopitom rije zemlju,njusi zrak,vrelinu.........rze uplaseno,osjeti nadolazecu oluju........
Oluja dolazi nenadano,divlje,ostavlja pustos za sobom,dize pijesak,sve postaje krvavo crveno,kida napucenu koru s merdevina............travka se sitnim korjencicem bori da ne bude istrgnuta iz sigurnog stanista kocke..........konj,zaslijepljen pijeskom,panicno koraca,spotaknuvsi se o merdevine, zgazi jedino ono sto mu je znacilo sve u tom nistavilu,samo koji momenat prije..........malu smaragdnu travku :huh:

Koji crnjak :D

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#21 Post Postao/la sabinax »

Uh...bogami jeste...jedva cekam da Dragica doÐe 8)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#22 Post Postao/la ra-ja »

Evo iz mog svijeta maste...prica...

Kako sam se zadesila u pustinji neznam ali je vladala velika tisina...i nije bilo prijatno...ali znam da trebam da trazim
svoju kocku....
Naravno nasla sam kocku,ljestve i jednog lijepog bijelog konja koji je tu vec bio....odakle je dosao neznam....

Kocka je bila dimenzije recimo 6ox60x60cm...i bila je sacinjena od cementa...Imala je neravnu povrsinu...grubo nabacan cement i sive je boje...
Ljestve su bile drvene cvrsto su zakopane u zemlju malo koso stoje prema gore ...tako mi je dalo dojam da se mogu popeti na njih ako mi zatrebaju...sa tri precke.
konj me je samo posmatrao ..i kada sam ga ugledala osjecala sam se sigurno..nisam se nicega plasila.
I gle iza ledja konja nasuprot meni pojavila se oluja ...Razmisljala sam sta treba da radim...a konj je samo poceo gibati glavom...kao da me forsira...Posto nikada nisam sjekla na konja....brzo sam uzela uzde i krenuli smo zajedno da se izvucemo iz te oluje.... :)

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#23 Post Postao/la sabinax »

Bit ce posla za Dragicu :)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#24 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Hajde da cujemo...
Pustinja nadzirajucim smaragdno plavim morem u daljini i ponekim sagauro kaktusom
S puno pjescanih dina koje uz katabaticni vjetar iz casa u cas prenese pjescanu planinu s jedne strane na drugu.
Izmedju tih pjesacinih dina gotov nevidljiva (providna) Staklena kocka zaobljenih coskova dva put velicine konja (poput kocije iz kauobojaca) :chuckel: Konj stoji ispred nje promatrajuci mene i u nekada obarajuci glavu njusi po pjesku (kao da nesto trazi) svojom kopitom grabeci ispred sebe
Merdevine ne primjecujem mislim da leze tu negde

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#25 Post Postao/la Bijesanpuz »

ja sam u meksickoj pustinji... samo kamen i malo prasine... ponegdje se nazire kaktus od kojeg bas i nemam neke pomoci... Vruci kamen, sunce przi... hodam.. naidjem na poveci kamen oblika kocke... Tu nadjoh hladovinu i legao da se odmaram... Primjecujem da mi u susret dolazi konj... Pravi osedlani kaubojski konj.. bio je umoran i zadihan.. dolazi i ja ga uzimam za uzde.. Od dijelova starih merdevina sam napravio jasle i tu privezao konja.. U sedlu sam nasao vode i napio se..
Nadolazi oluja.. Kamen i konj su mi posluzili kao zastita od oluje...Njegovo tijelo je bilo dovoljno veliko da me sakrije.. Rukom sam mu prelazio preko grive da se ne uplasi.OLuja je bila kratkotrajna. Kad je prosla Uzjahao sam konja i krenuo prema istoku....

to je moja prica :D :wave: :wave:
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#27 Post Postao/la paparaci »

Dragica je napisao/la:
paparaci je napisao/la: kako ljubav shvatam kao tackice sa x-ovima. hahaha.
EEeeeee :chuckel (uozbilji se)
taman posla. zivot je suvise ozbiljan da bi i ja to bio :P
salim se malo. nego baci se na posao. evo raja se probudila i vrijedno ti pisu. ako ne pocnes sad, poslije neces "saale" stici :D

stvarno zanimljiva mastanja :)

irma26
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#29 Post Postao/la irma26 »

ajde Dragice ja cu kad tim zavrsis
zadale smo ti puno posla

Odgovori