Dali ima razlike izmedju Isaa (Isusa) i hriÅ”Äana?
Dali ima razlike izmedju Isaa (Isusa) i hriĆ Ā”Ćā”ana?
Ovu temu postavljam iz Ć
¾elje da cujem vasa miĆ
Ā”ljenja dali ima razlike izmeĆāu zivota isaa (isusa) i hriĆ
Ā”Ćā”ana.
Dali se njihovi ziviti razlikuju?
U ĆĀemu se razlikuju?
I zasto se razlikuju?
biĆā”u dà ¾entlmen pa prvio vi komentarisite pa cu poslije ja dati svoje misljenje.
Dali se njihovi ziviti razlikuju?
U ĆĀemu se razlikuju?
I zasto se razlikuju?
biĆā”u dà ¾entlmen pa prvio vi komentarisite pa cu poslije ja dati svoje misljenje.
Re: Dali ima razlike izmedju Isaa (isusa) i hriĆ Ā”Ćā”ana?
Kao Ć
Ā”to ima razlike izmeĆāu Muhameda a.s. i muslimana, tako ima razlike izmeĆāu Isusa i krĆ
Ā”Ćā”ana
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doÄi, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

-
- Svakodnevni prolaznik
valjda ima....ima visociji nizi deblji mrsaviji ima ih.... 

Sigurno da ima i to se vidi golim okom
, a sem toga sto su dosta izmjenili rijeci od Isaa s.a.v.s i preokrenuli tevrat, zebur i indzil......a zato im se Allah smilovao jos jednom pa im poslao jos jednu Knjigu Kur'an da osvijetli njihov put i da im bude vodic kroz zivot......
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)

VeĆā”e gluposti ne proĆĀitah.lile_at je napisao/la:...a zato im se Allah smilovao jos jednom pa im poslao jos jednu Knjigu Kur'an da osvijetli njihov put i da im bude vodic kroz zivot......
Imal igdje i jedan krĆ Ā”Ćā”anin koji Ćā”e potvrditi tu tezu ????
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doÄi, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

mrki kaze li tebi sta Evandjelje po Barnabi? Kaze li tebi sta takozvano pismo Mrtvog mora sta= Kaze li tebi sta sto se u bibliji na nekoliko mjesta spominje Muhammad s.a.v.s tj u tevratu, zeburu i indzilu koje su nazalost neki te neki ljudi prepravili kako je njima odgovaralo.......Mrki62 je napisao/la:VeĆā”e gluposti ne proĆĀitah.lile_at je napisao/la:...a zato im se Allah smilovao jos jednom pa im poslao jos jednu Knjigu Kur'an da osvijetli njihov put i da im bude vodic kroz zivot......
Imal igdje i jedan krĆ Ā”Ćā”anin koji Ćā”e potvrditi tu tezu ????

ima jako puno dokaza da isaa alisselam je drugaĆĀiji nego krĆ
Ā”Ćā”ani.
Ima jedno jevanĆāelje koje crkva priznaje (jer ima 77 jevaĆāelja a ni jedno nije po isusu)
to je jevanĆāelje po mateju gde isaa kaà ¾e " ja nisam doĆ Ā”ao da mijenjam zakon (toru)(tewrat) niti proroke.
I tvrdim da dok sam sa vama ni jetno se slovo iz zakona (tore)(tewrata) neĆā”e mijenjati.
Tu je isaa alisellam jasno dao do znanja da neĆā”e poricati da se obozava samo jedan Bog, da ga niko nesmije slikati, da neĆā”e dozvolit da se jede svinja (zato danas imate hriĆ Ā”Ćā”ansku adventistiĆĀku crkvu koja brani svinjsko.) Da se svi moraju muĆ Ā”ki obrezivati.
to je dokaz da isaa podrà ¾ava sve proroke prije njega i potvrĆāuje dolazak poslijednjeg.
e sad Ć Ā”ta rade krĆ Ā”Ćā”ani i kako oni à ¾ive???
Kada sve analiziramo dolazimo do saznanja da krstaà ”i zapravo vijeruju u ideologiju vizantiskog cara i rimskog pape i da zapravo njihova vijeza nepostoji.
Ima jedno jevanĆāelje koje crkva priznaje (jer ima 77 jevaĆāelja a ni jedno nije po isusu)
to je jevanĆāelje po mateju gde isaa kaà ¾e " ja nisam doĆ Ā”ao da mijenjam zakon (toru)(tewrat) niti proroke.
I tvrdim da dok sam sa vama ni jetno se slovo iz zakona (tore)(tewrata) neĆā”e mijenjati.
Tu je isaa alisellam jasno dao do znanja da neĆā”e poricati da se obozava samo jedan Bog, da ga niko nesmije slikati, da neĆā”e dozvolit da se jede svinja (zato danas imate hriĆ Ā”Ćā”ansku adventistiĆĀku crkvu koja brani svinjsko.) Da se svi moraju muĆ Ā”ki obrezivati.
to je dokaz da isaa podrà ¾ava sve proroke prije njega i potvrĆāuje dolazak poslijednjeg.
e sad Ć Ā”ta rade krĆ Ā”Ćā”ani i kako oni à ¾ive???
Kada sve analiziramo dolazimo do saznanja da krstaà ”i zapravo vijeruju u ideologiju vizantiskog cara i rimskog pape i da zapravo njihova vijeza nepostoji.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt
- PIRAT_SA_KARIBA
- Velicanstvo Foruma
- Bausstelac
- Svakodnevni prolaznik
Danasnji krscani nemaju nista zajednicko sa Isusom,kao sto ni mrki nema nista sa Islamom ![mmmux2 [mmmux2.gif]](./images/smilies/mmmux2.gif)
![mmmux2 [mmmux2.gif]](./images/smilies/mmmux2.gif)
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"
definitivno je tako.Bausstelac je napisao/la:Danasnji krscani nemaju nista zajednicko sa Isusom,kao sto ni mrki nema nista sa Islamom
![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
Al zato ima islam samnomabazaga je napisao/la:definitivno je tako.Bausstelac je napisao/la:Danasnji krscani nemaju nista zajednicko sa Isusom,kao sto ni mrki nema nista sa Islamom
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)

I to je definitivno tacno.Mrki62 je napisao/la:Al zato ima islam samnomabazaga je napisao/la:definitivno je tako.Bausstelac je napisao/la:Danasnji krscani nemaju nista zajednicko sa Isusom,kao sto ni mrki nema nista sa Islamom
- Bausstelac
- Svakodnevni prolaznik
nije Mrki u biti los,nego njemu fali ispravno Islamsko znanje.On je u Komunizmu nasao njemu najblizi sistem koji bi sprovodio pravdu i to je ok.
Kad bi Mrki upoznao ispravni Islam sigurno bi bio Islamista.
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"
Naravno da ima razlike ko nebo i zemlja!!!
Upravo zato Ŕto je tako topao, osmijeh je ljepŔi od bilo kojeg
cvijeta na svijetu.
cvijeta na svijetu.
Ja sam uvijek za umjereno a ne za napastvovano , nije moj cilj objaĆ Ā”njavati tebi il bilo kome koliko je moje islamsko znanje al mi je cilj provehabijskim glasnicima onemoguĆā”iti iznosenje neistina, bilo ovdje il na kojem drugom forumuBausstelac je napisao/la:nije Mrki u biti los,nego njemu fali ispravno Islamsko znanje.On je u Komunizmu nasao njemu najblizi sistem koji bi sprovodio pravdu i to je ok.
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
I boà ¾e saĆĀuvaj, islamista nikad ne bih bio, jer nikome ne bih silom niĆ Ā”ta uradio , to je moj odgoj a promijeniti se ne mogu.