Istina ili laz

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Poruka
Autor/ica
beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Istina ili laz

#1 Post Postao/la beca »

Ako ste raspolozeni, hajde malo da razmislite o sljedecoj stvari....

ali da bas razmislite...u prvi mah cete pomisliti da znate odgovor i odmah poceti tipkati...

doduse, uvjerena sam da znam vecinu odgovora, ali mozda ova tema pojedine navede na razmisljanje...

Da li ste osoba koja vise voli da zna sta neko drugi o njemu misli, pa cak to znacilo da vas negativno na jedan nacin okarakrerise, jel to bolje ili da vam stalno upucuje komplimente, puse, ovo ono....Iskritikovana ovih dana, mozda malo i previse da iznosim svoj zivot tu i vise nego sto je potrebno, ostah ista pa cu napisati sljedece...U zadnja 24 sata tri su mi osobe rekle da se stalno nesto ljutim na forumu /opet ja o svom zivotu, ali poenta ce biti jasna/....ja sam samo iskrena i govorim ono sto mislim, uvjerena sam da mnoge ovdje stosta zaboli i naljuti, ali sute, i prave se raja sa svakim...MISLITE LI VI TAKO?

Ako sam iskreno rekla dragoj osobi ono sto mi smeta sa njene strane, da li se ta osoba trebala naljutiti...PA LJUDI, NAJLAKSE SE CMAKATI I UPUCIVATI KOMPLIMENTE TO SVI MOZEMO, ZAR NE....Ne moze biti da se svi u svemu slazemo, ali zasto bismo se pravili onim sto nismo...I onda jos saznam da se prica okolo da sam osoba koje se treba cuvati [eusa_wall.gif] ....

moje je misljenje sljedece treba se cuvati onih koji vam upucuju komplimente, koji odgovaraju sa da na svaku vasu recenicu, ja sam osoba koja ne da na sebe, ali takodjer nikada ne bih ucinila drugome ono sto ne zelim da neko ucini meni....

nadam se da sam bila jasna u uvodu, ako nisam popravicu to, jednostavno i ocito je da se ja ne uklapam u neke uzuse...

nnejra
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Istina ili laz

#2 Post Postao/la nnejra »

Ja zastupam mišljenje da je bolje reći istinu nego pričati i pisati laži. Na taj način vjerovatno se nećete svidjeti velikoj većini ljudi, ali biti ćete ono što jeste. Ko vas prihvati prihvatiti će vas zbog toga što jeste, a ne zato što mu povlađujete sve što kaže. Živjeti život po ovom pravilu je mnoge teže nego da lažete i govorite ono što drugi žele čuti. Ali ja sam uvijek birala teži način, pa tako da odgovor na ovo pitanje je jasan: istina -pa ko je želi čuti neka sluša , a ko ne želi to je njegov problem , a ne moj.

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#3 Post Postao/la sabinax »

pa ovako iskreno...ne bih voljela znati sta tko o meni misli, imam svoje misljenje i stav o sebi i zaista mi nisu potrebni niti komplimenti niti pokude...daleko od toga da mi netko ne moze reci da mozda smatra neki moj potez neispravnim...o tome se smije raspravljati ali o cinjenicama i karaktenom stanju ne

e sada kad mi kaze o nekoj neispravnosti u mom ponasanju ne volim kad mi to kaze ostrim tonom, ili svađalackim jer tada samo postize da ga ne zelim cuti...iskreno moze reci svoje misljenje dopustiti da ja kazem svoje i sad hocemo li prihvatiti OK

ne volim iskrenost koja granici s nepristojnoscu....ili time da nekog povrijedimo
takve istine vise volim presutiti ili ih necuti
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#4 Post Postao/la beca »

sabinaX je napisao/la:pa ovako iskreno...ne bih voljela znati sta tko o meni misli

pa recimo da si trazila da znas sta o tebi neko misli, i nisi zadovoljna odgovorom, nije bas pozitivan, ali je iskren...

i sta jos mrzim.......ono sve vrijeme sve ok, kad se malo sklapis s tom osobom nabroji ti svasta i tebi bude jasno da se duze vrijeme stosta desava, a ona je kulirala da je sve ok...

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#5 Post Postao/la sabinax »

pa bas zato sto mi nebi bilo drago da to cujem...zato i ne bih pitala za misljenje

ali recimo i misljenja o osobama se mijenjaju....ponekad na pocetku o nekom mislis sve najbolje a s vremenom ta osoba pocne otkrivati sve svoje karakterne osobine....mislim da imas pravo promjeniti misljenje
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#6 Post Postao/la beca »

sabinaX je napisao/la:pa bas zato sto mi nebi bilo drago da to cujem...zato i ne bih pitala za misljenje

ali recimo i misljenja o osobama se mijenjaju....ponekad na pocetku o nekom mislis sve najbolje a s vremenom ta osoba pocne otkrivati sve svoje karakterne osobine....mislim da imas pravo promjeniti misljenje

da, i ja se slazem...nekako imam osjecaj da ce ovatema otici u krivom smjeru [eusa_think.gif]

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#7 Post Postao/la paparaci »

beca_jovi je napisao/la: Da li ste osoba koja vise voli da zna sta neko drugi o njemu misli, pa cak to znacilo da vas negativno na jedan nacin okarakrerise, jel to bolje ili da vam stalno upucuje komplimente, puse, ovo ono....
meni je samo vazno misljenje od osoba koje meni nesto znace i do kojih mi je stalo, a za sve ostale nemarim i ne interesuje me!
Iskritikovana ovih dana, mozda malo i previse da iznosim svoj zivot tu i vise nego sto je potrebno, ostah ista...
nepopravljiva si [icon_chuckel.gif]
U zadnja 24 sata tri su mi osobe rekle da se stalno nesto ljutim na forumu
pa nisi svi izdresirani kao ja, pa da se unaprijed ograde (ako je o tome rijec [Happy.gif] )
uvjerena sam da mnoge ovdje stosta zaboli i naljuti, ali sute, i prave se raja sa svakim...MISLITE LI VI TAKO?
pa sigurno da ima toga.
Ako sam iskreno rekla dragoj osobi ono sto mi smeta sa njene strane, da li se ta osoba trebala naljutiti...
ako ima klikera, ne bi trebala [smile.gif]
Ne moze biti da se svi u svemu slazemo, ali zasto bismo se pravili onim sto nismo...
tacno tako. ali evo ja i alde znamo biti nekad razlicitog misljenja u nekim stvarima, ali to otvoreno kazemo i diskutujemo. nema glume i foliranja i na kraju se izjubimo [icon_chuckel.gif]
svako ima pravo na svoje misljenje, a sad da li je ispravno ili nije - to je vec druga stvar! zato i jesmo tu da razmijenimo misljenja i da diskutujemo.
I onda jos saznam da se prica okolo da sam osoba koje se treba cuvati [eusa_wall.gif] ....
pa i treba. jer svojom iskrenoscu i dobrodusnosti zracis jako i zarazis drugu stranu gore nego kakav virus [icon_flower.gif]

nikada ne bih ucinila drugome ono sto ne zelim da neko ucini meni....
za ovo te ljubim [baaa.gif] [evojele9.gif] [thumbup.gif]
isti smo po tom pitanju [icon_chuckel.gif]

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#9 Post Postao/la beca »

papaya je napisao/la:Pa razjasnile smo beco moja draga, opet ti moras sve u javnost :D

Salim se, znas me,,,, [smile.gif]

sad ce jos ljudi misliti da sam tebi temu posvetila, uh koja li si :D

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#10 Post Postao/la nella26 »

volim da mi se kaže u lice ono što neko misli
a to neko olajavanje mimo mene govori samo o karakteru te osobe.
Fakat ne volim ljude koji ne znaju primiti kritiku.
I ne volim što neko nastoji utjecati na tudje mišljenje npr. neko je na nekoj temi napisao svoje mišljenje pa dodje sad neko drugi i pravi se pametan citira i onda uputi komentar kako nije u pravu nije to tako već kako ja kažem.Pa svako ima pravo na svoje mišljenje i ostali bi to trebali poštovati ma kakvo ono bilo.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#12 Post Postao/la beca »

Mic_Sokoli je napisao/la:
nella26 je napisao/la:volim da mi se kaže u lice ono što neko misli
a to neko olajavanje mimo mene govori samo o karakteru te osobe.
Fakat ne volim ljude koji ne znaju primiti kritiku.
I ne volim što neko nastoji utjecati na tudje mišljenje npr. neko je na nekoj temi napisao svoje mišljenje pa dodje sad neko drugi i pravi se pametan citira i onda uputi komentar kako nije u pravu nije to tako već kako ja kažem.Pa svako ima pravo na svoje mišljenje i ostali bi to trebali poštovati ma kakvo ono bilo.

Jes to ti na slici?

mojne skretati sa teme mic

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#13 Post Postao/la maida_20 »

Da li ste osoba koja vise voli da zna sta neko drugi o njemu misli, pa cak to znacilo da vas negativno na jedan nacin okarakrerise, jel to bolje ili da vam stalno upucuje komplimente, puse, ovo ono....
Ne marim uopće za to ko,šta,kako misli o meni ovdje izuzev par osoba!
Prvo...glupo bi bilo prosuđivati o nekome kakav je i šta je a ni vidjela ga nikada nisam!
Mogu reći da se nečiji stavovi o životu ne podudaraju sa mojim,ali ništa više...glupo bi bilo kada bih o bilo kome pričala što a ponajem ga kroz forumske igrice i slične gluposti...!
Iskritikovana ovih dana, mozda malo i previse da iznosim svoj zivot tu i vise nego sto je potrebno, ostah ista pa cu napisati sljedece...U zadnja 24 sata tri su mi osobe rekle da se stalno nesto ljutim na forumu /opet ja o svom zivotu, ali poenta ce biti jasna/....ja sam samo iskrena i govorim ono sto mislim, uvjerena sam da mnoge ovdje stosta zaboli i naljuti, ali sute, i prave se raja sa svakim...MISLITE LI VI TAKO?
Ovakooo...ne treba gurati nos gdje mu nije mjesto...Beco ako ti nemaš problema s tim što govoriš iskreno o svome životu,što bi to drugima smetalo?
Šta sad treba napraviti ovdje savjetovalište kako se ko treba ponašaaati i da ti neko garantuje hoće li te ta tvoja iskrenost kosštati...ma daaaaj...pa niiismo djeca!

A to za šutnju...priiiznajem...šutiiiim...prešutim ovdje mnoge gluposti...
Hoću li biti šta bolja što cu reći nekome da je dvoličan,bezobrazan...ma daaaj...ako cu se sekirati ovdje zbog nekoga i svađati se...pa neću ni dolaziti!

Ako sam iskreno rekla dragoj osobi ono sto mi smeta sa njene strane, da li se ta osoba trebala naljutiti...PA LJUDI, NAJLAKSE SE CMAKATI I UPUCIVATI KOMPLIMENTE TO SVI MOZEMO, ZAR NE....Ne moze biti da se svi u svemu slazemo, ali zasto bismo se pravili onim sto nismo...I onda jos saznam da se prica okolo da sam osoba koje se treba cuvati [eusa_wall.gif] ....
ako mi uputi neko bilo koju kritiku a mislim da je na mjestu...naravno da se neću naljutiti...ne bi trebao niko,nego bih malo razmislila o tome!

moje je misljenje sljedece treba se cuvati onih koji vam upucuju komplimente, koji odgovaraju sa da na svaku vasu recenicu, ja sam osoba koja ne da na sebe, ali takodjer nikada ne bih ucinila drugome ono sto ne zelim da neko ucini meni....
[evojele9.gif]

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#14 Post Postao/la beca »

maida_20 je napisao/la:
ovo me zanimalo

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#15 Post Postao/la maida_20 »

beca_jovi je napisao/la:
maida_20 je napisao/la:
ovo me zanimalo

pa jah... [icon_chuckel.gif] jezik za zube i manje će te glava boljeti...vjeruj!

Odgovori