Posesivnost
Posesivnost=ljubomora samo u malo jaèoj mjeri...po¹to sam vec pisala na temu ljubomore i bolesne ljubomore ne bih se zeljela ponavljati.
U svakom slucaju...tesko je to imati u svojoj blizini i nije lako ni jednom ni drugom s razlikom da je posesivan bolestan i ne vidi svoj problem
U svakom slucaju...tesko je to imati u svojoj blizini i nije lako ni jednom ni drugom s razlikom da je posesivan bolestan i ne vidi svoj problem
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
posesivnost....moze se primjetiti jos kod male djece otkada uznaju za sebe....Svako dijete je na neki nacin manje ili vise ljubomorno.... :-k
Djeca kada uzrastaju...veoma se mijenjaju...tako da neke osobine koje su imali kao mali ...izcezavaju rastanjem.....
Jedino ako neka osobina nije nasledno stecena.....
Djeca kada uzrastaju...veoma se mijenjaju...tako da neke osobine koje su imali kao mali ...izcezavaju rastanjem.....
Jedino ako neka osobina nije nasledno stecena.....

- Megaskotica
- Hronicar foruma
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- Megaskotica
- Hronicar foruma
Pisala sam vec o tome...ovo zadnje je samo za djecu..i u to sam sigurna.....jer sam imala priliku da budem sa djecom u Kindergartenu.... :-k
Kod odrasli je ...male kolicine ljubomore ...recimo dokaz ljubavi jer niko nije bez srca....To svako ima....ko voli.....
Malo vece kolicine...je nesigurnost osobe u sebe.... :-k
A one teske...su osobe sa urodjeni egoizmom......ili je.....
.TA OSOBA IMALA VEOMA VELIKO LOSE ISKUSTVO licno ili tudje.....mislim opekao se...pa je postao
takav....ZNATE KOGA SU GUJE KLALE I GUSTERA SE BOJI......
To moze nestati ...ako je normalna osoba...NEMOZES BITI LJUBOMORAN NA NESTO STO NEPOSTOJI...... :-k
Kod odrasli je ...male kolicine ljubomore ...recimo dokaz ljubavi jer niko nije bez srca....To svako ima....ko voli.....

Malo vece kolicine...je nesigurnost osobe u sebe.... :-k
A one teske...su osobe sa urodjeni egoizmom......ili je.....
.TA OSOBA IMALA VEOMA VELIKO LOSE ISKUSTVO licno ili tudje.....mislim opekao se...pa je postao
takav....ZNATE KOGA SU GUJE KLALE I GUSTERA SE BOJI......
To moze nestati ...ako je normalna osoba...NEMOZES BITI LJUBOMORAN NA NESTO STO NEPOSTOJI...... :-k
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
uf ma nesigurnost nas navodi na krivo prosudjivanje okoline..i onda postajemo prekriticni sami na sebe sta rezultira nezadovoljstvom onog sta smo stvorili u zivotu i tada dolazi do posesivnost-sve je samo za mene i za nikog vise.istice se rijec MOJE..
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
Ok @belly mozda si u pravu ....donekle i za nekoga....
Eto vidis sada ..kako sam ja ljubomorna na tebe sto ti imas tako slatku haljinicu a ja je nemam ....
jer nemogu nositi u javmnosti .taj model ...To mi je samo za privat ili za more...... :-k
Posto nebih zeljela da bude sve samo MOJE .......i nije sve moje....kako vidis ja tu nemam slike....."JAKO SAM LJUBOMORNA."......haos..

Eto vidis sada ..kako sam ja ljubomorna na tebe sto ti imas tako slatku haljinicu a ja je nemam ....

Posto nebih zeljela da bude sve samo MOJE .......i nije sve moje....kako vidis ja tu nemam slike....."JAKO SAM LJUBOMORNA."......haos..

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
psihlogija drugog razreda srednje
imam dobro pamcenje..
posesivnost je smatrati sve svojim i biti zatvoren prema srugim zbog straha da ti neko nesta ne uzme..
to je bila nasa definicija..
ti rajo si jako otvorena,tako da ne vjerujem da si posesivna

imam dobro pamcenje..
posesivnost je smatrati sve svojim i biti zatvoren prema srugim zbog straha da ti neko nesta ne uzme..

..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
Ma ta teorija laze...nije sve tako crno kako pise....nemoj sve vjerovati knjigama ....praksa i teorija nemaju veze ...jedno sa drugim....belly_dancer je napisao/la:psihlogija drugog razreda srednje![]()
imam dobro pamcenje..

Vidis moja teorija je sve ponudi...i ono ako ostane...moje je...vredno diskusije i rada......sa takvim covjekom nemas da brines kroz zivot..... :inlove:
Lahko je u kafezu biti nevina i sacuvana...ali treba proci kroz bataljon vojske...i ostati nevin/A ...je kumst..... :inlove:
- Megaskotica
- Hronicar foruma
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
Re: posesivnost
evo posesivnog
ma glupost ziva! pa ne mozes partnera drzati na lancu! svima nama treba odredjena sloboda. ne znaci ako smo u vezi ili u braku, da je svijet oko nas nestao tj. osobe s kojima se druzimo. ljubav je ljubav, ali prijateljstva ne smiju i ne trebaju da se zapostave. u takvim slucajevima gdje je jedna strana bas posesivna u tom smislu kao sto si opisala, najbolje je sjesti i popricati. pokusati naci zajednicki jezik. u slucaju da ne uspije, svako sebi i rahet!
![mmmux2 [mmmux2.gif]](./images/smilies/mmmux2.gif)
ma glupost ziva! pa ne mozes partnera drzati na lancu! svima nama treba odredjena sloboda. ne znaci ako smo u vezi ili u braku, da je svijet oko nas nestao tj. osobe s kojima se druzimo. ljubav je ljubav, ali prijateljstva ne smiju i ne trebaju da se zapostave. u takvim slucajevima gdje je jedna strana bas posesivna u tom smislu kao sto si opisala, najbolje je sjesti i popricati. pokusati naci zajednicki jezik. u slucaju da ne uspije, svako sebi i rahet!