BOL-chatovci
BOL-chatovci
Da Vas pitam ¹ta je to bol?Svi znamo za fizièku bol i kako se ona pomoæu posebnih receptora prenosi do mozga...Ali ¹ta je sa onom "Du¹evnom boli" koja se ne prenosi do mozga ali je ipak osjetimo,na neki naèin,svjesni smo svoje boli.Znaèi da je mozak ipak na neki naèin registruje!?I za¹to nas nekada vi¹e boli du¹a nego tijelo?Onak iznesite svoje mi¹ljenje ili lièna iskustva.....
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca
Mislim da je problem kod unutrasnje boli duse ili kako bi je ja
radije nazvala savijesti sto nema lijeka, inekcije ili nesto sto bi moglo
zaustaviti tu bol. Koja moze biti izazvana tugom, nekim ruznim dogadajem ili necim sto smo ucinili i to nas kopka i proganja. Ta bol ne da normalno spavati, razmisljati pa cak ni jesti.
Dosta zanimljiva tema
zaustaviti tu bol. Koja moze biti izazvana tugom, nekim ruznim dogadajem ili necim sto smo ucinili i to nas kopka i proganja. Ta bol ne da normalno spavati, razmisljati pa cak ni jesti.
Dosta zanimljiva tema
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Uvijek je lakse trpiti fizicku bol nego psihicku.. jer bilo sta da te boli to prodje i imas lijek.. ALi kad je psiha onda je tu zeznuto.. I tu je dosta faktora koji uticu na ozdravljenje.. Prvenstveno ljudi i osobe koje te okruzuju, mnogo ljubavi, paznje i slicnog... I opet je pod pitanjem da li moze proci ta bol... jer ona te dugooo pratiii nekad i kroz cijeli zivot....
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
Citirat cu sama sebe jer smatram da sam shvatila temu :baa:mala-plava21 je napisao/la:Mislim da je problem kod unutrasnje boli duse ili kako bi je ja
Dosta zanimljiva tema
Jesam li Danjele?

Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
Danjel se izjasnio da nije mislio na depresiju :baa:dadooo_21 je napisao/la:uffff! to sve o cemu govorite obodvoje svodi se na jednom rijecju - DEPRESIJA! kako ne kontate,dusevni bolesnici su oni ljudi koji su pretrpjeli mnogo negativnih dogadaja i stresova. svaki taj negativni dogadaj ili stres koji je jak ostavlja tragove na zivcima. svaki stres direktno utjece negativno na zivce. unistava zivcane ovojnice koje prenose signale do mozga. mozak slabije luci neku kemijsku tvar kojoj sam zaboravio ime jer sam davno citao,tako da se osoba osjeca malaksalo,umorno,ne moze funkcionirati normalno,osjeca jake bolove u tijelu,osjecaj tuge,plakanje bez razloga,nesanica,debljanje i sta ja znam sta sve ne. jer joj mozak ne luci dovoljno tu tvar i od tud nastaje ta "dusevna bolest." ali kako moze "boljeti dusa?" objasnite mi to. zapravo,prvo mi definirajte pojam "dusa!" sta je to dusa? jeli to neki organ koji moze boljeti?
Ali ako te toliko zanima depresija i pojam duse ja osobno cu ti otvoriti
tu temu :baa:
[quote="dadooo_21"]uffff! to sve o cemu govorite obodvoje svodi se na jednom rijecju - DEPRESIJA! kako ne kontate,dusevni bolesnici su oni ljudi koji su pretrpjeli mnogo negativnih dogadaja i stresova. svaki taj negativni dogadaj ili stres koji je jak ostavlja tragove na zivcima. svaki stres direktno utjece negativno na zivce. unistava zivcane ovojnice koje prenose signale do mozga. mozak slabije luci neku kemijsku tvar kojoj sam zaboravio ime jer sam davno citao,tako da se osoba osjeca malaksalo,umorno,ne moze funkcionirati normalno,osjeca jake bolove u tijelu,osjecaj tuge,plakanje bez razloga,nesanica,debljanje i sta ja znam sta sve ne. jer joj mozak ne luci dovoljno tu tvar i od tud nastaje ta "dusevna bolest." ali kako moze "boljeti dusa?" objasnite mi to. zapravo,prvo mi definirajte pojam "dusa!" sta je to dusa? jeli to neki organ koji moze boljeti?
E evo jedan primjer,ako ti ne daj Bo¾e neko umre desi se da padne¹ u depresiju mo¾da zbog prevelike boli itd ali kad se izlijeèi¹ od depresije da li te i dalje ne¹to boli kad pomisli¹ na tu osobu ili opet pada¹ u depresiju... :-k A ja ne govorim ovdje o ljudima koji su do¾ivjeli stotinu nesreæa,koji su pretrpjeli previ¹e patnje i boli,to i jesu du¹evni bolesnici i ljudi koji pate od depresije....
Fino sam stavio za¹to nas "NEKADA".....
A vjerovatno si nekad bio tu¾an radostan,veseo,i to su izgleda neki organi???? :-k hhhmmm...Po tvome na neki naèin svi smo depresivne osobe jer smo svi do¾ivjeli neku ru¾nu i lo¹u stvar....
Ako sam tu¾an i ako patim za neèim,ako me boli ¹to sam nekoga ili ne¹to izgubio??E tu mi ne mo¾e pomoæi ni psihijatar ni lijekovi,ta bol nikada neæe prestati ali æe se s vremenom smanjiti...Znaèi ima lijeka vrijeme....
A da ti pravo ka¾em ne ¾elim ti ja uzimati knjige,enciklopedije,i druge stvari pa da pametujem ovdje,imam svoj posao i u okviru toga domena mogu pametovati,naravno i tu ima granica...pozdrav od mene...
E evo jedan primjer,ako ti ne daj Bo¾e neko umre desi se da padne¹ u depresiju mo¾da zbog prevelike boli itd ali kad se izlijeèi¹ od depresije da li te i dalje ne¹to boli kad pomisli¹ na tu osobu ili opet pada¹ u depresiju... :-k A ja ne govorim ovdje o ljudima koji su do¾ivjeli stotinu nesreæa,koji su pretrpjeli previ¹e patnje i boli,to i jesu du¹evni bolesnici i ljudi koji pate od depresije....
Fino sam stavio za¹to nas "NEKADA".....
A vjerovatno si nekad bio tu¾an radostan,veseo,i to su izgleda neki organi???? :-k hhhmmm...Po tvome na neki naèin svi smo depresivne osobe jer smo svi do¾ivjeli neku ru¾nu i lo¹u stvar....
Ako sam tu¾an i ako patim za neèim,ako me boli ¹to sam nekoga ili ne¹to izgubio??E tu mi ne mo¾e pomoæi ni psihijatar ni lijekovi,ta bol nikada neæe prestati ali æe se s vremenom smanjiti...Znaèi ima lijeka vrijeme....
A da ti pravo ka¾em ne ¾elim ti ja uzimati knjige,enciklopedije,i druge stvari pa da pametujem ovdje,imam svoj posao i u okviru toga domena mogu pametovati,naravno i tu ima granica...pozdrav od mene...