Solo izlasci u vezi i braku

Komentari Diskusije
Poruka
Autor/ica
beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Solo izlasci u vezi i braku

#3 Post Postao/la beca »

kod nas toga nema, niti ja izlazim solo, a ni ON...

sve što nam je solo, jeste za vrijeme dok je on na poslu, nekad poslije posla ostane sa kolegom na kafi, najviše sat vremena, ali i to je rijetkost, a i ja, ako se želim vidjeti sa nekim, to bude u toku dana, na dnevnoj kafi, naveče izlazimo samo skupa ili nikako, tako je bilo i u vezi...

ja nekako to ne mogu da shvatim, šta on ima izlaziti bez mene, ili ja bez njega...
doduše, veliku ulogu tu igra prošlost, tj. situacija prije veze ili braka, ako je neko navikao na stalne izlaske i ako ima hrpu jarana ili jaranica, teško je da će se odreći onoga na šta je navikao....sad će sedam godina otkad se znamo i uvijek smo praktikovali izlaske sa parovima, eventualno sa jednom osobom, ali nikad se nije desilo da izađemo u grad posebno, pa da se kofol sretnemo....

meni je to bezveze, jesmo li skupa ili nismo...

i ne može me niko ubijediti da nakon određenog vremena ne bi došlo do nevjere jednog od partnera, solo izlasci otvaraju i ostavljaju velike mogućnosti, jednostavno se to desi, htjeli to ili ne...

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#4 Post Postao/la nella26 »

Pa to sve zavisi od veze kakva je, koliko je duga i toga na kakav su život navikli prije stupanja u vezu.
Glupo je sad naći momka i zaboraviti svu raju, ali naravno, nisam ni zato da sad svijaju i da i noć sa rajom.
Imam prijatelja kojih se sigurno ne bih odrekla zbog momka ali u svakom slučaju bi ga upoznala sa njima i onda bi mogli zajedno da izlazimo [smile.gif]
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#5 Post Postao/la ra-ja »

vidovita_dzemila je napisao/la:šta mislite o izlascima bez partnera tj izlascima partnera bez vas
radite li to, kontrolišete li jedno drugo pri tome
jeste li ikad poslali prijateljicu u špijuniranje, ono kao slučajno se potrefi u istom kafiću u kojem je i vaš dragi/draga
do koliko sati tolerišete da vam partner ostaje u gradu, je li isto ako se vrati u ponoć ili u 4 ujutro, je li vam svejedno ako izlazi bez vas svaku drugu noć.
ispitivate li ga o tome gdje je i s kim bio. koliko je on otvoren za razgovor o tome.
Nisam imala nikada takvu situaciju,a bez iskustvada nebih Vam imala sta ovdje reci...
U svakom slucaju nije pozeljno niti normalno da voljeni covjek ili voljena zena izlaze t.j lutaju pojedinacno izvan kuce.To je opste rasulo.Ako bjezi od kuce bilo koji partner, znaci da mu/njoj nesto nedostaje.A sta.. :?: Pa provjerite zasto... :?:
Nebih ga nikada ispitivala ,nepada mi na pamet da ga kontrolisem .a vjerovatno bih mi sam rekao, gdje je bio :!:
Vec sam o tome pisala ... kada sam bila u vezi, sve ostale prijateljske veze su bile suvisne, jer nismo imali vise zajednickih tema. Stekli smo nova prijateljstva s kojima smo se zajedno druzili .Moja stare prijateljske veze svodile su se na odnos kao slucajnih ljudi u prolazu.. :!:

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#7 Post Postao/la beca »

pa postoje osobe koje nemaju puno prijatelja...mi smo čisti primjer...da hoću, mogla bih ih imati i mogla sam ih uvijek imati; izbjegavala sam uvijek pretjerano zbližavanje, jer sticajem okolnosti stalno upoznajem djevojke približno istih godina i zaista ne mogu sebe natjerati da se sa njima vidim na kafi, a kamoli da postanemo bliske i češće se družimo...

uvijek sam imala jednu do dvije bliske prijateljice i to je to...sasvim mi je bilo dovoljno....možda zato što sam od 16 godine uvijek imala neku vezu :lol: ...ma nije to, Boga mi ja razumijem na neki način te ljude što se udalje od prijatelja kad nađu srodnu dušu, jer znam da je malo pravih prijatelja koj su iskreni i nisu ljubomorni...

s druge strane znam osobu koja je momka ostavljala usred izlaska da bude sa prijateljicom, jer je ovoj bilo krivo što nema momka, a na kraju joj je zabila nož u leđa...

dakle, od tih solo izlazaka, ni u vezi ni u braku ne vidim ništa lijepo, ali stoji to da pravi prijatelj, osoba koja to zaslužuje, može nazvati u pola noći, ako sam joj potrebna i ja dolazim....

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#8 Post Postao/la ra-ja »

Dok se neudas soliraj se dokle hoces i kako hoces..izbor po zelji...

To ti nemoze niko uskratiti...ali kada si stupila u brak ,,slabo ko ima vremena da solira, ako misli da ima sve onako sredjeno i lijepo po skladu i ukusu ..nema vremena za to za privatne setnje... :!:

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#9 Post Postao/la nella26 »

I ja sam uvijek mrzila kad neka od mojih drugarica ili drugova stalno zivka pa kad nađe momka/djevojku nestane.
I nažalost moram priznati da sam hiljadu puta ispala glupa jer nisam uradila to isto, nego sam se svađala sa momkom da bih izlazila sa drugaricom.
Zato, možeš da imaš sto drugarica, drugova i samo jedan, odnosno jedna je prava, ona koja će imati razumijevanja da si u vezi i da trebaš izaći sa svojim momkom/djevojkom, a ne po svaku cijenu insistirati da izađeš sa njom/njim.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#12 Post Postao/la ra-ja »

Nema od te ljubavio nista..ako Vam padaju na PAMET solo izlasci... :!:

lattemma
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#13 Post Postao/la lattemma »

Nema od toga zivota ako jedno izlazi a drugo sjedi kod kuce,ili ide svako svojim putem...
Ili zajedno ili nikako....
Doce pretezno do svadze,gdje je ko bio sta je radio culo se ovo ili ono....
i kakvi su to partneri uopste koji nece da izadzu skupa...????
Thank´s god i´m a women

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#15 Post Postao/la beca »

lattemma je napisao/la:Nema od toga zivota ako jedno izlazi a drugo sjedi kod kuce,ili ide svako svojim putem...
Ili zajedno ili nikako....
Doce pretezno do svadze,gdje je ko bio sta je radio culo se ovo ili ono....
i kakvi su to partneri uopste koji nece da izadzu skupa...????
[evojele9.gif]

Odgovori