![[evojele9 [evojele9.gif]](./images/smilies/evojele9.gif)
Po mom miÅ¡ljenju razvod je neÅ¡to sasvim normalno ÄÂak najbolja solucija u nekim odnosima.
Bolje je dobar razvod nego loš brak.
Pa prije je bilo malo i sramota razvesti se ali danas je to normalno sasvim i po mom mišljenju ok ako već supružnici ne mogu zajedno.
Djeca razumiju viÅ¡e nego to parovi misle i bolje se razvesti nego doživljavati poniženja, udarce i sliÄÂno i djecu traumirati stalnim svaÄ‘ama.
Ã…Â to se tiÄÂe toga ko lakÅ¡e podnosi razvod, mlaÄ‘a ili starija djeca, pa to iz iskustva mogu reći da je jednako bolno.
Ja sam na neki naÄÂin razvod svojih roditelja doživjela dva puta, prvi put kad sam bila jako mala kad je tata otiÅ¡ao od mene i od mame, stalno sam je pitala kad će se tata vratiti, ÄÂak sam ga zvala na telefon i pitala a on je uvijek govorio "sutra", kad bih vidjela da on ne dolazi bilo mi je jako teÅ¡ko i uvijek sam plakala gledajući kako se druga djeca igraju sa svojim tatom.
Nakon zavrÅ¡etka rata tata je doÅ¡ao da se dogovori sa mamom da se sudski razvedu, sporazumno su se razveli bez ijedne ružne rijeÄÂi, ali meni je srce pucalo jer sam sve do tad nadala da će se on ipak vratiti.
A razlog njihove rastave je bio taj što nisu mogli više zajedno, odnosno on nije mogao jer je našao puno mlađu.
Pa sad ovo sve vuÄÂe pitanje da li bih se udala za nekoga ko je imao brak i ima djecu, kažem ne bih, ali ne znam Å¡ta mi život nosi, ali mislim da ne bih mogla podnijeti poglede njegove djece, tužne poglede na to kako je njihova mama trebala biti na mom mjestu... ne bih to mogla zbog onog Å¡to sam sama preživjela.
I sutra kad bih se udala pa osjetila da ne mogu viÅ¡e sa njim, razvela bih se odmah prije nego doÄ‘e do svaÄ‘a i sl., i ne bih nikad tražila alimentaciju, ako on nije ÄÂovjek da bar na taj naÄÂin pazi svoj djecu onda mu ne bih ni ja ukazivala na to. A djeca svakako trebaju pripasti majci (naravno ako je normalna).
I eto danas je postalo normalno razvesti se ali još uvijek nije jednako razvedena žena i razveden muškarac, kad kažu za razvedenu ženu raspuštenica, naježim se.
Uh napisah se ja...