'Odbijam ulogu zloÄÂinca koja je namjenjena Srbiji'

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu za njemaÄÂki Welt da je nažalost on jedini predsjednik koji se izvinio za ratne zloÄÂine svoje zemje, dodajući da se na prostorima bivÅ¡e Jugoslavije vodio graÄ‘anski rat u kojem su svi sudjelovali, prenosi Jutarnji.hr.
"Žalosno je Å¡to se ostali predsjednici nisu izvinili za krvoprolića i užase poÄÂinjene nad Srbima. Odbijam ulogu zloÄÂinca koja je namjenjena Srbiji", istakao je srbijanski predsjednik.
Tadić je za magazin Welt takoÄ‘er kazao kako ga nesretnim ÄÂine glasine u pojedinim medijima kako je Ratko Mladić pod zaÅ¡titom sigurnosnih službi Srbije, Å¡to nije taÄÂno.
"Kada je Karadžić bio uhapÅ¡en zvala me njemaÄÂka kancelarka Angela Merkel i ÄÂestitala mi. Pitala me je jesam li zadovoljan. Rekao sam da nisam. Bit ću zadovoljan tek onda kada Mladić bude uhapÅ¡en', naglasio je Tadić, dodavÅ¡i da su Srbi narod koji ÄÂini najveći doprinos prevladavanju proÅ¡losti.
......................................................................................................................
e,
Srbija potpomognuta krvolocnicima srpske pripadnosti iz Crne Gore je pocinilac genocida i da se kao takvima treba izviniti, najveca je glupost koju je doticni mogao reci.
To sto se on jedini od predsjednika izvinio, znacilo mi je nesto u datom momentu. Ponadah se, evo ga, konacno zdrav razum u srbijanskoj politici. Znam da ga je taj iskorak kostao podobro negativne kritike od njegove bratije, a sada, godinama nakon tog izvinjenja, ocito je da se radilo o proracunatom a ne iskrenom izvinjenju.
Milorad doticnom trci svako malo u posjet jer Milorad igra kako doticni svira ... ili je mozda obrnuto?!