Dali podrzavate SAD u ratu protiv "terorizma"?

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Dali podrzavate SAD u ratu protiv "terorizma"?

#166 Post Postao/la ra-ja »

To sto sam napisala o Kosovu to sam licno procitala...To me burno interesovalo..jer do tada nisam znala ko je mudjehedin .Bas je tu opisano... :!:

Da li je tacno? ili ne neznam ...... :!:

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#167 Post Postao/la basista »

Sto se Iraka tice,i ne podrzavam bas.. ali u potpunosti podrzavam iskorijenjivanje talibana.. oni su ruglo Islama i trebaju nestati.. zalibo me sta sad neki mumini misle o tome..

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#170 Post Postao/la mickey »

zanimljivo, niko ne spominje šta je Sadam Husein napravio jadnim Kuvajćanima.
i kad neka zemlja radi invaziju na drugu ko što je radio iraq na kuvajt il srbija na bosnu, kad svijet skroz poludi jebote kako ga stabilizirat?
pitam vas opet kad ste tako pametni, recite kako stabilizirat regiju?

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#177 Post Postao/la kajs »

Naravno da amerikanci ovu floskula "bore protiv terorizma" koriste za svoj obracun sa muslimanima i za svoju dominaciju nad zemljama islamskim istoka. Naravno svi se slazu da je npr. ETA "baskijska teroristicka organizacija" ali nesto neznamo da ni spanski kralj Huan a niti americki nosaci aviona i razni F-ovi se nesto preterano uzbudjuju protiv toga terorizma. Osim toga sam i onaj Bush je rekao posle 11. septembra da "amerika krece u krstaski rat". Dakle, na sceni nije borba protiv terorizma, naveo sam primer, vec prema recima i samog Busha "krstaski rat"!

U prilog ovom zelim da kazem jos par rijeci. Naime, jutros citam, Barak Obama dobio Nobelovu nagradu za mir!?
Na iznenađenje mnogih, aktualni američki predsednik Barak Obama dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir.

Kako je navedeno na stranicama Nobelprize.org, američki predsednik nagradu je dobio zbog "izuzetnog truda da ojača međunarodnu diplomatiju i saradnju među ljudima".

Među ovogodišnjim kandidatima bili su budistički sveštenik, kolumbijska senatorka Piedad Cordoba, ginekolog iz Konga Denis Mukvege, borac za ljudska prava Sima Samar iz Afganistana, muslimanka Rebija Kadir, jordanski princ Gazi Bin Muhamed Bin Talal i kineski borac za ljudska prava Hu Đia.

Mediji su najviše šansi davali kolumbijki Piedad Kordoba zbog njenog uspešnog spašavanja 16 taoca koje su držale marksističke gerilske jedinice.
Ovo je samo jos jedan primer instumentalizacije globalnih institucija, kao sto je Nobelova nagrada, u svrhu pomoci i podstreka amerike i njenih saveznika u ovom krstaskom ratu.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Odgovori