Dali podrzavate SAD u ratu protiv "terorizma"?

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Dali podrzavate SAD u ratu protiv "terorizma"?

#151 Post Postao/la andro »

GetAttachment[3].jpg
slika
slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#152 Post Postao/la ra-ja »

mrki62 je napisao/la:
paparaci je napisao/la:Ra-Ja oni su tamo otisli zbog vlastitog interesa (nafte), a ne zbog pomoci. to je samo paravan, Bog ti dao [icon_flower.gif]
Koliko je do sad u Iraku potrošeno milijardi $ , imaš li saznanja ?
Ne neznam mrki ja to tako laicki gledam na stvari..Znam da su i velike cifre u pitanju...kao i zrtve.... [eusa_think.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#153 Post Postao/la mrki62 »

Hehehe , ja sam mister paparaci pitao , čekam njegov odgovor :lol:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#154 Post Postao/la mickey »

normalno imaju svoje osobne interese al ne možete reć da terorizam nije
veliki problem u svijetu danas. to je sekta koja djeluje po cijelom svijetu i
odnosi na stotinu života. ispiraju mozak malin dječacima da se dižu u zrakž
zbog njihovih političkih stavova.
kad ste tako pametni, tko bi trebao i kako bi trebalo riješavat taj problem?

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#155 Post Postao/la andro »

mickey je napisao/la:normalno imaju svoje osobne interese al ne možete reć da terorizam nije
mozda cekaju da dodju marsovci da ga rijese [Happy.gif]
slika
slika

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#156 Post Postao/la mickey »

andro je napisao/la:
mickey je napisao/la:normalno imaju svoje osobne interese al ne možete reć da terorizam nije
onda bi rekli da marsovci imaj paravan da preuzmu cijeli planet a ne naftu :lol:

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#158 Post Postao/la andro »

mickey je napisao/la:
andro je napisao/la:
onda bi rekli da marsovci imaj paravan da preuzmu cijeli planet a ne naftu :lol:
Kako je identitet oduvijek bio nešto klizno, likvidno, i prosječni student znat će da su nacije nastale dugim procesom evoluiranja raznih lokalnih plemena, pa samim tim nije nemoguće da će jednom doći do nastanka (nad)nacije Europljana. Istom logikom jednom bi i čovječanstvo, cijela Zemlja, mogla postati nacija Zemljana, a sve bi granice nestale u toj eshatološkoj perspektivi. No nevolja je u tome što ne znamo da li smo sami u svemiru pa bi eventualni pojavak izvanzemaljaca cijeli taj evolucijski proces vratio na početak i iznova postavio pitanje stava prema Strancu, dok cijeli kozmos ne proguta crna rupa neidentiteta otvorenosti, učinivši nas sve jedinstvenim nebeskim narodom, a kozmos deponijem beskonačne jednoličnosti i dosade. Treba, dakle, već sada razmišljati kako zaštititi Marsovce od ksenofilije Zemljana i pristojno ih ugostiti. Ako žele, jasno...
STG27130.gif
STG27130.gif (64.94 KiB) Pogledano 996 puta.
slika
slika

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#160 Post Postao/la mickey »

vidovita_dzemila je napisao/la:andro andro [eusa_naughty.gif]

držite se teme
malo je "zabrijo" dečko [laugh.gif]

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#162 Post Postao/la ra-ja »

Mic_Sokoli je napisao/la:
Ra-Ja je napisao/la:Da licno podrzavam SAD u ratu protiv terorizma...a zasto nebih i kako nebih...
Ja to drugacije gledam od ostalih...podjem od prostog primjera...

Rat u Bosni i Hercegovini nebih se zaustravio do istrebkljenja da nisu intervenisali..
Eh sada ako su imali interes ,ili ako im je neko platio za to..nisam sigurna...sta mislite da li je trebao platiti ili ne .i da li je trebao u Iraku intervenisati... :?:

Ako imamo svojoj zajednici problem ,koji nemogu rijesiti,preti opasnost do smrti...Ali daleko odatle ima neko kao naprimjer NIKO NEZNANOVIC ,ko mi moze pomoci zaustavim to krvoprolice..a taj Niko je jedan/jedna od vas tu ..Imate vojsku naoruzanje i sve sto uz to dolazi...

Da li bi vi meni pomogli bez nadoknade da trosite svoja sredstav i vojsku koja isto gine... :?: Budite iskreni pa recite.. :!:

To je isto slucaj sa Irakom..Narod se tuzio zalio do bezsvesti na Sadama Husejna,trazio pomoc..I kad je to sredjeno ...eh idite nestanite...Ipak tre troskove treba na neki nacin platiti......

Niko nista neradi dzaba niti u miru ,a kamoli u ratu... :!: [eusa_think.gif]

naravno da podrzavas,posto se ti sjecas kad je bio rat oko suezkog kanala,pa sve malo bolje i vidis nego mi ostali
Da sjecam se @mic_sokoli. bila reportaza na tv..Ja neznam bas istoriju,neznam niti kada je taj rat bio....Ali vjerujem i znam ono sto vidim.... [eusa_think.gif]
Itekako podrzavam.... :!:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#163 Post Postao/la ra-ja »

Ra-Ja je napisao/la:Da licno podrzavam SAD u ratu protiv terorizma...a zasto nebih i kako nebih...
Ja to drugacije gledam od ostalih...podjem od prostog primjera...

Rat u Bosni i Hercegovini nebih se zaustravio do istrebkljenja da nisu intervenisali..
Eh sada ako su imali interes ,ili ako im je neko platio za to..nisam sigurna...sta mislite da li je trebao platiti ili ne .i da li je trebao u Iraku intervenisati... :?:

Ako imamo svojoj zajednici problem ,koji nemogu rijesiti,preti opasnost do smrti...Ali daleko odatle ima neko kao naprimjer NIKO NEZNANOVIC ,ko mi moze pomoci zaustavim to krvoprolice..a taj Niko je jedan/jedna od vas tu ..Imate vojsku naoruzanje i sve sto uz to dolazi...

Da li bi vi meni pomogli bez nadoknade da trosite svoja sredstav i vojsku koja isto gine... :?: Budite iskreni pa recite.. :!:

To je isto slucaj sa Irakom..Narod se tuzio zalio do bezsvesti na Sadama Husejna,trazio pomoc..I kad je to sredjeno ...eh idite nestanite...Ipak tre troskove treba na neki nacin platiti......

Niko nista neradi dzaba niti u miru ,a kamoli u ratu... :!: [eusa_think.gif]

Moram da se navezem,na ovaj post..

Kada je poceo rat u Bosni i hercegovini..Nikome nije palo na um do tada da se tako zlo meze desiti.i da ce se ikada desiti bas nama pobornicima za mir pravdu ..Zbog toga smo ga docekali iznenadjeni i nespremni. Nas narod nije imao niti cestiti noz u kuci,a kamoli nesto od vatrenog naoruzanja..S obzirom na cjelokupnu situaciju, vjerovatno ponudjenu pomoc od drugih drzava.vlada je prihvatils objerucje..bilo u naoruzanju hrani i ljustvu..Ja nemam dokaze za to ali mislim..Jer ljudi koji su kako vi nazivate mudjehedini i vehabije ,tim putem su dosli da pomognu u odbrani Bosne i Hercegovine..
Naravno trajao je rat 4 godine, oni su se tokom poceli i zeniti i stvarati porodice....
Sama sam upoznala jedno Egipcanina koji je ozenijo jednu mladu djevojku,,inace nekog hodje kcer..On je bio puno stariji od nje..ali njenom odusevljenju nije bilo kraja, bas zato sto se udala za njega...
Kada se zavrsio rat ..oni se nisu htjeli vratiti nazad ....tako reci udomacili se..

A zasto ja to pricam? Zato sto nasa vlada kao i gradjani BiH su morali znati da ce se to tako i desiti..
Da ce ti ljudi ostati tu....
Za moj pojam to je ta nadoknada za ucesce tih ljudi u ratu..jer niko nista neradi djaba.... :!:

A zasto to sve kazem tako..?Kada se u BiH zavrsio rat..citala sam u Sarajevskom Svijetu,reportazu o jednoj porodici ciji je sin postao Mudjahedin..Bilo je uzoran sin brat i student fakulteta u Sarajevu..Postao je sasvim druga osoba ...Imao je ceste konflikte sa roditeljima.
Jedan dan je nestao..niko nije znao gdje je. Majka je nakon izvjesnog vremena saznala da je otisao sa grupom momaka na kosovo ...Nakon mjesec dana vraceni su ,Kosovljani su ih vratili nazad s obrazlozenjem da im niko nije potreban,je ce se sami braniti...Trebao si braniti svoju drzavu i odbraniti..sto cemo i sami ciniti...Njihove rijeci... :!:
Majka je bila ocajna...eto vratili ga..a sta ako sutra ode u Ceceniju pa pogine,i ja cu se ubiti...

Pametan narod..zasto bih od nekoga stranog prihvatili pomoc ..PA IMALI OBAVEZU PREMA NJEMU...... [eusa_think.gif]

I ponudjena i pridosla pomoc je bila protiv rata i terora..znate to... :!:

HVALA AMERICI KAO I SVIM NARODIMA KOJI SU BILO NA KOJI NACIN POMOGLI DA SE RAT U BiH PRIVEDE KRAJU,Da je jos potrajao mnogi od nas nebih bili zivi

U takvim situacijama kada treba ljudski zivot spasiti..ZA CIJENU SE NEPITA...

Sada mozemo naglabati koliko hocemo ,sta bi bilo i kako bi bilo, neznam..ali znam da mozak ne kreira situacije i odluke isto u ratu ,kao i u miru.... [eusa_think.gif]
Zadnja izmjena: ra-ja, dana/u 30 Sep 2009 23:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori