Razlika u cm

Komentari Diskusije
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Razlika u cm

#16 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:Ja sam mala zena, 168 cm.
Ko ti je to rekao da si mala ?

Ogromno je manekenki u svijetu takve visine a da o običnim ženama i ne govorim ,.............. šta tek da kažu one što su manje od tebe ?

Evo ti link http://www.maksimalno.com/artman/publis ... ak_133.php

Tu možeš naći da je prosjek muškarca ( u svijetu ) 177 cm .

Idi po broj 3 gdje se opisuje visina .
Citat : 3.Visina
Jos jedan kompleks savremenog muskarca je njegova visina. Prosecna visina muskaraca u svetu je 1.77cm. Kroz istoriju poznato je da je taj kompleks bio stimulans za velike podvige i dostignuca. Cezar, Napoleon, Lujevi…svi su oni imali nesto zajednicko a to je bio nizak rast. Muskarci misle da ako su nizim rastom imaju vece sanse da budu odbijeni od strane lepih zena. Delom to je i krivica zenskog pola koji smatra da uvek muskarac mora biti visi od zene. Zasto? Sto se komleks niskog rasta povecava, povecava se i kompleks nize vrednosti pa na kraju niski muskarci misle da manje vrede jer su niski.

A inače su Hrvatice u prosjeku 163 cm visoke ( Hrvatice su prosječno visoke 163 centimetra i teške 68 kilograma, grudi su im opsega 99, struk 86, a bokovi 104 centimetara. Prosjek je dobiven uzimanjem do 57 mjera u odraslih i do 30 mjera u djece, počevši od opsega glave, duljine ruku i nogu, širine ramena i drugih mjerenja.)

, evo link pa se snađi ( desno pored prve slike ;) ) http://www.ezadar.hr/clanak/prosjecni-h ... -kilograma
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#17 Post Postao/la im_ex »

Padose mi na um 3 slucaja, procitavsi opis teme:

1. u mojoj carsiji, jedan par.
Ne znam ima li iko da ih nije zapazio i sa onim ironicnim (al ne i zlobnim) smijeskom propratio; uvijek su setali drzeci se za "ruKice".
Sem sto je on drasticno nizi, imao je i bebastu facu. Onako, gledavsi ocima posmatraca, bas nisu bili par.
Al eto, nakon godinaaaa setanja "drzanja za "ruKicu", ljubav krunisase brakom. Pitam se dal jos uvijek setaju OBAVEZNO s rukom u ruci (kad god ih se sjetim, ta mi je slika).

2. jedna od mojih ruznijih uspomena
Momak je bio nizi od mene, polijepo. Ne znam ni otkud ja s jednim takvim, fizicki uopce nije bio moj tip. Bio je jako osjecajan, emotivan, ma dosadno zaljubljen, ma sta zaljubljen, volio me, dosao da me zeni (svatovi: sestra mu, njen muz i najbolji prijatelj/komsija), moj stari ih "ohladio" [Happy.gif] , hvala Bogu dragom :D
Znam da sam uvijek, ulazeci u ugostiteljski objekat isla najmanje 3 koraka ispred njega (kao da sam sama, ono), sto je svaki put prokomentarisao kad vec sjede za "moj" sto [Happy.gif]
ah, sta cu mu reci - nista, sutim i "posmatram" goste a pri tom nikog ne vidim [laugh.gif]
Bas mi evo i sad nije jasno otkud ja s nekim nizim od mene, ccc

3. sinoc, predvece, ovdje
Spremila se djevojka za izlazak; crna duga/produzena kosa, mini haljinica, bez ledja, a naprijed kao u nekoj ogrlici svedena ispod vrata - crne naocale, crna mala torbica, crne baletanke - nesto nevoljka, ocito je. Da, momak je takodje tu.
Pitam cemu ta nevoljnost, kaze: "ne da mi da obucem stiklu".
"Zasto ne?" - pitam
" Kaze da sam tad veca od njega" - odgovara.
"Ajd da vidim, obuci ih" - kazem i vratim ih nazad, pred ogledalo, da on vidi.
Iako je on visociji za najmanje 3 cm, nekako, preko volje je ocutao da ona i ostane u stiklama. Odose, al se ona sage i ponese i baletanke, kaze, neka ih u autu, ako zatrebaju, ako se bude igralo :D

Po meni, dakle, musko treba da je MUSKO - pa i da je visociji, dabome.
Kuda idu ljudi kao ja ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#18 Post Postao/la mrki62 »

Simbol muškosti Sylvester Stallone ( Rambo , Rocki ) ,... šta mislite koliko je taj čovjek visok [muzikafo1.gif]
Ostali "velikani " današnjice : pjevač Bono iz U2 , Michael Douglas , Nicolas Sarkozy , Tom Cruis , Dustin Hofman ,........... jedva da imaju prosjek 1.70 .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

danijel29
Pocetnik

#20 Post Postao/la danijel29 »

vidovita_dzemila je napisao/la:bezbeli da je bitno. ja nikad ne bih sa nižim od sebe. mlađim da, ali nižim jok

cro bosanac za tebe je razija mujanović, najveća muslimanka (to je jedna fora)
GDJE SI
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#22 Post Postao/la mrki62 »

vidovita_dzemila je napisao/la:[To funny.gif]

pa sad :lol:
pa sad vidiš šta je naslov teme i napišeš bi li ti smetalo da imaš curu koja je veća od tebe
Pa i ta tvoja Jovanka na avataru je bila veća od svog muža( tite ) :lol:

slika

slika

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#24 Post Postao/la maida_20 »

Pa ne znam...meni je malo čudno vidjeti djevojku višu od muškarca...ali definitivno što se tiče veze nije presudno.

Moja se drugarica zabavljala sa momkom skoro za glavu niži od nje...pa se jadala kako joj ne smije ni pasti na pamet da obuje cipelu sa visokom podpeticom...kako je sram i kako se osjeća nelagodno...jedan od razloga što su prekinuli bio je i taj :? -na žalost!

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#25 Post Postao/la Bebana_de »

Ja iskreno ne volim male ljude poput mene,,,
nema ljepseg no da je za glavu vislji od mene,,uffff odma mi lude misli vijugama plove,,,
[Happy.gif]
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#28 Post Postao/la ra-ja »

Pozeljno je vidjeti da je partner srazmjeran sa partnerkom ili veci...

Boze moj ako se desi...kada je ljubav u pitanju ..onda se negleda cm....i nista ...
Svako zna odabrati po svojoj zelji....

Ako takvo dvoje ostanu skupa..znaci da je ljubav preovladala...a to je najbitnije u jednoj vezi... :!:

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#29 Post Postao/la sabinax »

mi probavali neki dan [Happy.gif] ...ako on stane na zidic od 20 cm ma ne valja nista...al je bilo fora kad ja stanem na zidić [cool.gif]
nije bas estetski ali je zanimljivo
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#30 Post Postao/la ra-ja »

Da li to znaci da ste iste visine.... [smile.gif]

Nije to uopste bitno...Bitno je da se nadjete... :!:

Odgovori