Vjerujete li u Boga ??
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
Re: Vjerujete li u Boga ??
pa moze tvoje misljene, moze sta pise u bibliji i to dvoje kombinovano. hehehehe.
Otkuda da ti je nesvatljivo kako ljudi vjeruju u boga,,A citam isla si sa djecom da kupis svijece i druge sitnice jer ti svestenik dolazi da krstis sina....a zasto ako nevjerujes...papaya je napisao/la:Ateista ne kombinujeinace sam i kosmopolita
Za mene je jos uvjek neshvatljivo da ljudi vjeruju u boga, ali postujem.

-
- Svakodnevni prolaznik
ja sam buda i vjerujem u ono kad sjedu prekrste noge i govore ono ammmmmm i to haha
Ja sam već par puta pisao ; vjernika je 10 - 12 % a sve ostalo su deklarisani ( na popisu stanovništva ) .Ra-Ja je napisao/la:
Otkuda da ti je nesvatljivo kako ljudi vjeruju u boga,,A citam isla si sa djecom da kupis svijece i druge sitnice jer ti svestenik dolazi da krstis sina....a zasto ako nevjerujes...
Jedno je uistinu biti vjernik ( 10 - 12 % ) a drugo je izjasnit se kao pripadnik ove ili one vjere a ne držati se osnovnih vjerskih zakona - biti vjernik

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

A tu smo znaci @papaya ti ovdje propagiras da mi ne vjerujemo u boga a ti vjerujessin mi je krsten vec prosle godine
![mmmux2 [mmmux2.gif]](./images/smilies/mmmux2.gif)
Salim se
@paparaci ne razumijem poentuzato sto ti velikani imaju mozak, kao i svi ostali, s kojim se ionako sluze u naucne svrhe. pa posto im je poslata objava, njihovo bi bilo da prouce istu i dosli bi do zakljucka da je istina i iste se pridrzavali! to sto su oni za covjecanstvo mnogo uradili, ne znaci da nisu bili losi tj losa djela cinili i da se s tim mogu iskupiti. sve ima svoje kako i zasto!
A vezano za ono sto su odgovorili @mic sokol i @paparaci
Znaci li to ja ako se deklarisem kao pripadnik Islama mogu lakse se domoci dzenneta za razliku od onog koji to nije koji se mora se dobro potruditi..
A ako smtaramo istinom da je Muhamed poslanik rekao da su svi pred bogom jednaki
Zasto svima onda nije dao veliki mozak i tu mogucnost da napreduju u nauci i tako i na takav nacin se iskupe (govorim o ne muslimanima)
Nadam se da se da me razumijete sto zelim reci
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
poenta jeste da nisu ispunili duznost prema svome Gospodaru.LAFF je napisao/la:@paparaci ne razumijem poentuzato sto ti velikani imaju mozak, kao i svi ostali, s kojim se ionako sluze u naucne svrhe. pa posto im je poslata objava, njihovo bi bilo da prouce istu i dosli bi do zakljucka da je istina i iste se pridrzavali! to sto su oni za covjecanstvo mnogo uradili, ne znaci da nisu bili losi tj losa djela cinili i da se s tim mogu iskupiti. sve ima svoje kako i zasto!
na ovo ti pitanje mogu djelimicno odgovoriti i to je moje misljenje, a On najbolje zna! neki ucenjak bi ti sigurno bolje odgovorio na ovo.Znaci li to ja ako se deklarisem kao pripadnik Islama mogu lakse se domoci dzenneta za razliku od onog koji to nije koji se mora se dobro potruditi..
mozes se ti lakse domaci, ali ne znaci da hoces! nije samo stvar u tome da se deklarises kao pripadnik iste. iza toga stoji mnogo vise

nije to Muhammed rekao, nego Allah dz.s. i tako ti je! na Sudnjem Danu prema nikom nece biti ucinjena nepravda!A ako smtaramo istinom da je Muhamed poslanik rekao da su svi pred bogom jednaki
nije potreban veliki mozak, jer je Kur'an pisan za sve slojeve i nivoe intilegencije covjecanstva. a na individui je kako ce i sta ciniti u zivotu i sta mu je prioritet. za to nema iskupljenja, jer su propisi jasni!Zasto svima onda nije dao veliki mozak i tu mogucnost da napreduju u nauci i tako i na takav nacin se iskupe (govorim o ne muslimanima)
Pa dobro on je rekao a ovaj prenio od toga polazim ko prenese.nije to Muhammed rekao, nego Allah dz.s. i tako ti je! na Sudnjem Danu prema nikom nece biti ucinjena nepravda!
Ali hajde eto ne vazno...
Sto je po meni bitno da ipak sam u svom prvom razlaganju u pravu,
da je laz da Musliman, ili bilo koji covjek iz neke seperativne vjere,
citaj Pravoslavlja Katolicizma te drugih..
Nema pravo da kaze da ce ON biti i da je ON bolji od drugih
To je samo sklopka religiozne politike
Nedavno sam sluzbeno slusao jednog fanatika islamske sekticke vjere (citaj vehabija).
Koji tvrdi da samo Islam ispravna vjera (hajde eto to se nekako moze upakovati, kupiti i prodati)
ali kada pocne da lupa da svi ostali idu u pakao-dzehenem samo zato sto pripadaju jednoj drugoj vjeri koja nije Islam,
te da takozvane kako on nazva cafire (ne vjernike) treba fizicki unistiti.
Osjecam Seperatizam Nacionalizam Terorizam
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ne treba nikog unistiti, itd. jer je to sloboda covjeka. to mi se ne svidja kod njih sto su nagli i netolerantni. u vjeri sile nema! ali za sve ostalo sto je rekao, istina je! jedan od najvecih grijehova ili cak i najveci, po misljenju mnogih velikana, u islamu jeste, smatrati nekog drugog Allahu dz. s. ravnim. to se i u Kur'anu jasno i cesto spominje! meni je to licno takodjer zapelo za oko, dok sam citao Kur'an. a to upravo pripadnici drugih vjera cine.
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ne znam da li je to rekao i ko je rekao. nije on propovijedao kako ce druge vjere u pakao. on je samo iznosio ono sto mu se objavljivalo i cemu su ga poducili. svakako zagovara postivanje tudjeg.
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
![[eusa_think [eusa_think.gif]](./images/smilies/eusa_think.gif)
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
sejtane, gdje zapelo ![[icon_chuckel [icon_chuckel.gif]](./images/smilies/icon_chuckel.gif)
![[icon_chuckel [icon_chuckel.gif]](./images/smilies/icon_chuckel.gif)