mozda nisam bas najbolje svacena...moram reci da moja drzava nikada nije bila tako mala...jer ja sam rodjena u centru jedne velike drzave....sa mnogo nacionalnosti, u onoj dugoj ulici ,gdje me je zateklo nevrijeme kada sam bila mala.Ra-Ja je napisao/la:Ra-Ja je napisao/la:Zbog toga sto ste dozvolili da ´vas zavade,
zbog djecaka iz Srebrenice koji je ostao bez ociju
zbog majke koja je izgubila 4 sina i muza..
zbog poginule mladosti na kapiji...i Markalama
zbog pusaka ,granata.i stresa od toga....kao i mnogoh poginuli gradjana.kao i boraca ....zbog krvi i zivog mesa..i svih dogadjaja vezanih za to.....
pa i sadasnjeg stanja......
zbog moje tuge.mojih neprospavanih noci...zbog mojih suza...
Dali bih trebala da vam oprostim![]()
![]()
O boze koliko sam ja vas puno voljela .....vise nego sto mislite..Vec odavno nerazmisljam dali kome treba sta oprostiti ili ne...jer nemam vremena za to...Jedino kada me neko spotakne o tomema ko sam ja ..u pravu ste..... da ja vama prastam....???
Bog ce nama svima suditi... kazniti ili prastati....
Sa desnu stranu se nalazi djamija...sa lijevu stranu nalazi se katolicka crkva ...a iza mene gdje je pocela oluja ...koju sam spominjala nalazi se srpska varos i srpska crkva...Znaci rodjena sam u jednom trokutu izmedju tih konfesija....a sada je tu malo jezerce....
Posto se drzava raspala...i jos malo kako smo poceli podjelit
ce se i na mahale....ako se to desi onda ja nemam svoje mahale tj svog rodnog mijesta vise....
Dok se svi u svijetu udruzuju mi se zelimo i dalje dijeliti...sta vam je...???
Ovo je bila moja drzava...
Kada je poceo rat u Sloveniji osjetila sam ga bas na svojoj kozi...
Rat u Hrvatskoj pratila sam ga budno...Tako sam slusala SOS Sarajevsku emisiju ..koju je vodio Zlatan ..mislim da se tako zove....poginuo je odmah sa pocetka rata....
I pored sviju ostalih poruka ..Zapala mi za sluh jena poruka oca i sesrte ,koji su trazili jedinog sina /brata...Branimira Krsmanovica...iz krusevca...Danima i nocima trazili su ga ...
Dobijali su lazne dojave...i tek tada vidite koji grc i zelja da ga pronadju..pa i u lazi pocinju vjerovati...Kazu dosao je do nekog mosta u Vukovaru..i vise nitraga..Tada su se vodile grcevite borbe na tu....
Kako ce oprostiti ona zena Hrvatica koja je bila zavezana za sto zajedno sa sinom ..i slusala plac bebe ..koju su zli ljudi ..stave u pec da se pece...samo zato sto nije znala gdje joj se nalazi muz inace borac HVO......
Iznad mog grada nalazi se planina na kojoj ima puno vocnjaka..Kada su prevozili djevojke kao navodno na slobodnu teritoriju..skidali su ih sa autobusa...vezali za te vocke..a u dimije stavljali slamu...i palili ih ...Dok su one vristale i umirale fanatici su pili akohol i orgijali...
Ovu je samo jedan primjer od mnogih....
Kako svima objasniti zasto se to desilo...i traziti od njih oprost.....
Ja sam vas voljela do beskraja i vjerovala vam....Zato sam svoj zivot i zivot mojih stavila na kocku ...ostala dole kao patriota.....[/quot
xxx