Ako iko zna sta je rat,onda to znamo mi Bosanci i Hercegovci,jer smo ga osjetili na svojoj kozi.Nemiri su u svijetu,i zato mozemo razumiti njihovu patnju.Narod najvise ispasta,politicari se bogate njihova parola je"Zavadi pa vladaj l obogati se na racun naroda.Zato poruka mira glasi:Takozvani zemaljci "Vodite ljubav a ne rat" i okanite se politike,boli glava od nje
politika i interesi nerazumljivi obicnim ljudima vode do rata, ljude se huska...vjerom, teritorijem, domoljubljem, nacionalizmom i kojekakvim glupostima...smatram da je svaki covjek jednako vrijedan i da smo svi mi stanovnici planete zemlje...jedino sto trebamo paziti je da nam planeta ostane cista i nezagadena....a granice, nacije, vjera i sl.su ljudske izmisljotine...budimo tolerantni prema svima...a zemlja je od svih nas...ukljucujuci zivotinje i sva ziva bica
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me Make my day!
Gdje god vjera prelazi u fanatizam , tamo nema ljubavi ni meÄ‘uljudskih odnosa, tamo je hajvanluk i mržnja , posljediÄÂno dolazi do sukoba i rata .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!
U ratu nema dobitnika i gubitnika, samo ljudi koji su preživjeli pakao u većoj ili manjoj mjeri. Zato ne ratujte, nećete dobiti ništa osim suza i tuge.