Treba li priznati prevaru???
Treba li priznati prevaru???
1. Trebamo li partneru/partnerici priznati prevaru, mislite li da veza poslije prevare opet moze biti ista kao sto je nekada bila, bez posljedica...i upravo zbog toga, ako zelite ostati sa istim, da li mu reci da ste zgrijesili....?
2. Ima li opravdanja ijedna prevara?
3. Da li smatrate da mogu postojati osobe koje vole partnera, a varaju ga, ne zbog nezadovoljstva u seksu, vec zbog monotonosti u vezi, znate kad vam se sve isto desava godinama, kad znate raspored izlaska u minutu...I zamislite situaciju: volite ga, predlazete mu promjene, njemu ne smeta sto ste uvijek kuci; vecera, kafa, film, sex i razlaz....svaki put isto....trudite se godinama da to promijenite, njemu je mrsko, on ima puno posla, umoran je vazno mu je da ste tu, pa nije bitno sto je uvijek isto....i jel onda opravdanje prevara...dosta vam je svega...zelite da vam se nesto desava u zivotu....
i bas se lijepo osjecate...
sta vi mislite, pokusajte odgovoriti na sva tri pitanja posebno...
2. Ima li opravdanja ijedna prevara?
3. Da li smatrate da mogu postojati osobe koje vole partnera, a varaju ga, ne zbog nezadovoljstva u seksu, vec zbog monotonosti u vezi, znate kad vam se sve isto desava godinama, kad znate raspored izlaska u minutu...I zamislite situaciju: volite ga, predlazete mu promjene, njemu ne smeta sto ste uvijek kuci; vecera, kafa, film, sex i razlaz....svaki put isto....trudite se godinama da to promijenite, njemu je mrsko, on ima puno posla, umoran je vazno mu je da ste tu, pa nije bitno sto je uvijek isto....i jel onda opravdanje prevara...dosta vam je svega...zelite da vam se nesto desava u zivotu....
i bas se lijepo osjecate...
sta vi mislite, pokusajte odgovoriti na sva tri pitanja posebno...
Re: treba li priznati prevaru???
Ako si već zaribo,nikako priznat,al mislim da to viÅ¡e nikad nije to to,bar ja nebi mogao ženi pogledat u oÄÂi.Ja se držim one da jedan ,dva izleta nije vrijedno onoga Å¡to gradiÅ¡ godinama..
A AKO JE TAKO DOSADNO I JAKO MONOTONO U VEZI AJMO SVAK NA SVOJU STRANU..
GRGA je napisao/la:Ako si već zaribo,nikako priznat,al mislim da to viÅ¡e nikad nije to to,bar ja nebi mogao ženi pogledat u oÄÂi.Ja se držim one da jedan ,dva izleta nije vrijedno onoga Å¡to gradiÅ¡ godinama..
najteze je prvi put u oci pogledati...poslije bude normala.....
Verujem da treba.
Kako to misliÅ¡,pogledaj prvi put i posle je kao lakÅ¡e,sorry ne kužimbeca_jovi je napisao/la:GRGA je napisao/la:Ako si već zaribo,nikako priznat,al mislim da to viÅ¡e nikad nije to to,bar ja nebi mogao ženi pogledat u oÄÂi.Ja se držim one da jedan ,dva izleta nije vrijedno onoga Å¡to gradiÅ¡ godinama..
![[eusa_think [eusa_think.gif]](./images/smilies/eusa_think.gif)
GRGA je napisao/la:Kako to misliÅ¡,pogledaj prvi put i posle je kao lakÅ¡e,sorry ne kužimbeca_jovi je napisao/la:GRGA je napisao/la:Ako si već zaribo,nikako priznat,al mislim da to viÅ¡e nikad nije to to,bar ja nebi mogao ženi pogledat u oÄÂi.Ja se držim one da jedan ,dva izleta nije vrijedno onoga Å¡to gradiÅ¡ godinama..
rekao si da ne bi mogao zeni pogledati u oci, a ja ti kazem tesko bi ti bilo samo nakon prve prevare da joj u oci pogledas, poslije mislim da bude normala, kao da si sa kafe...
hypnose je napisao/la:Auuuuu pa za takvo nesto potrebno je imati debelu kozu i karakter nula .....![]()
znam milion takvih slucajeva sta te cudi tu....
vidovita_dzemila je napisao/la:nema nema i nema. ako ti je s partnerom loš seksualni život pokušaš to riješiti razgovorom. ako nema rješenja tj ako naletiš na nekoga kome je sex sporedna stvar u životu, a tebi jedna od najbitnijih možeš samo dvije stvari uraditi. ostaviti partnera ili se prilagoditi. ako se već ne možeš pomiriti s tim da nemate redovan sex onda raskid veze.
postoje također otvoreni brakovi/veze gdje se par viđa i sa drugima i oboje znaju za to. ne smeta im, i ostaju zajedno zbog djece ili šta ja znam. ja ne bih nikada na nešto takvo pristala, ali ne znam šta bih mislila o takvim brakovima/vezama. vjerovatno to pali samo ako nema baš neke ljubavi između njih i naravno ako oboje pristanu na takvu situaciju.
dzemki...gore stoji da je sex savrsen....ali da je i to savrsenstvo dosadilo....jer je sad ta veza jedan sablon po kojem se zivi.....sustina pitanja je bila upravo to
![oha.gif [oha.gif]](./images/smilies/oha.gif)
Imam osjecaj kao da govoris iz licnog iskustva!
Cim je ova tema zapoceta znaci da je kraj bilo kakvom razgovoru s partnerom/partnerkom! Osobu koju volite ste vec upoznali i znali ste sve njene vrline i mane i prije vase veze/braka. Zato ne ocekujte od partnera/partnerke da se drasticno mijenja! Mozda nonsalantan stav vase voljene osobe vec dovoljno govori o zivotnoj monotoniji!
Dakle...ja sam za drastican rez.
Recite voljenoj osobi (rekao sam recite jer nema tu nekog razgovora) da vi niste tako zamisljali zivot u dvoje. I klapa. Tacka.
![[icon_chuckel [icon_chuckel.gif]](./images/smilies/icon_chuckel.gif)
Okrenite novu stranicu u svom zivotu. Sa tzv. RAZGOVOROM necete nista postici! Moze se cak desiti da se situacija u vezi/braku jos vise pogorsa!
- Privitak/ci
-
- zhestocko.gif (58.05 KiB) Pogledano 2283 puta.
Na pocetku, tj. prvih godina veze je bilo super....taboo je napisao/la:Osobu koju volite ste vec upoznali i znali ste sve njene vrline i mane i prije vase veze/braka. Zato ne ocekujte od partnera/partnerke da se drasticno mijenja!
nije bitno iz cijeg iskustva govorim, al istina je da jedna osoba treb asto vise misljenja u vezi sa ovom situacijom...taboo je napisao/la:Imam osjecaj kao da govoris iz licnog iskustva!
On nju voli i zeli da se uda za njega, zaprosio je, on a ne zna zeli li sa njim provesti ostatak zivota, ljudi covjeku je kad dodje s posla sve tesko i mrsko...samo bi buljio u tv...a povrh svega ga je prevarila u nekoliko navrata....a kaze da ga voli...da, prevarila ga, a voli...
nije bitno što ga ta cura voli, niti to što ga je varala, već je samo važno to što ona nije sigurna da li da se uda.
nije sigurna pa se pita da li se moze u isto vrijeme osoba voljeti ili varati????????
nije sigurna pa se pita da li se moze u isto vrijeme osoba voljeti ili varati????????