"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: "Pokrivene" djevojke

#137 Post Postao/la im_ex »

Nije mi se nesto ulazilo u ovu temu , nisam cak znala ni ko je Autor teme ... ovaj put to ucinih, eto, pa dobih zelju i da se oglasim.

hallooo, popustite malo (otisli ste predaleko od teme, u opisu je rijec o pokrivenim djevojkama/zenama s nasih prostora, eej ... papaya li papaya i ostali)

A kad ste vec dokucili i te druge, iz nama manje ili skoro ili totalno neznanih prostora, pa, nece bas biti da si u pravu, papaya.
Cinjenica je da se, i na ovu temu govoreci, mora imati na umu kako mentalitet sredine tako i "dzepno stanje".
I tamo daleko negdje isto kao i na nasim prostorima zive bogatasi, oni srednje bogati i oni koji jedva sastavljaju kraj s krajem.
Pokrivene djevojke/zene iz prva dva "stalezha" si priuste i cipkaste tangice, sexi ves, depiliraju se obavezno redovno, koriste najskuplje kupke, body losione i parfeme, nose kvalitetne (skupocjene) marame i mantije ... itd.
Pokrivene djevojke tankog dzepnog stanja si ne mogu priustiti taj luxuz, ali, imaju tu istu cistocu duha i tijela kao i iznad pomenute, a u tome i jeste biit.

a sad na temu
sabinaX je napisao/la: Imam odraslu kcer i iskreno govorim, da bih vise voljela da je "pokrivena" djevojka....
Mozda ne znam tocno sta to znaci...ali voljela bih cuti vasa misljenja o tome...
Moja je odraslija od Lare (mislim i starija, da).
Moja mama nije jedna od pokrivenih zena. Dakle, ne poticem iz jako religiozne porodice, al, jos kao djetetu mi je, eto, nesto extra znacilo da sam hadzijina unuka. Nebitno.
Ne mogu sebe da zamislim kao pokrivenu zenu (maramu kad moram staviti mi dodje kao da ce me uzasna glavobolja spopasti - ne stoji mi bas nikako - pri pokrivanju mi se obavezno mora pomoci jer ne uspijevam sama, i kako god, ma i s najljepsom maramom, to nisam vise ja)
Dakle, tesko, tesko da bi se moglo desiti da se pokrijem u pravom smislu rijeci (dozivotno nosenje marame).
Ja, kao takva majka, i ne ocekivah da bi moju kcerku moglo povuci pokrivanje.
Ne uticah na njen stil oblacenja, na gradjenje njene licnosti (odabir profesije) i drago mi je sto nisam - nisu to ni moji roditelji meni cinili.
A da se u njoj rodila zelja da njen zivot usmjeri u tom pravcu (kao sto znam x slucajeva gdje je u porodici kcerka pokrivena a bez ugledanja na roditelje i ostatak porodice) bila bih jako ponosna na nju (mada sam i ovako). Mnogi od vas su ju mogli vidjeti; njoj bi i marama prelijepo stajala.
Ne govorim samo izgleda radi, naravno.
Pokrivena djevojka zraci zanimljivo, cedno, cisto, pozeljno; pokrivena djevojka sazrijeva prije kao osoba, od nje ne zaboli glava i njena licnost zraci cistocom u svakom smislu te rijeci.
Sad ce se mnogi nasmijati ovom sto rekoh *pozeljno*, no, ne bi trebali ... za njih, tek da ih podsjetim - nije li vrjednije ono do ceg je teze doci.
E, da se sad ne misli da mi je stil nepokrivenih danasnjice po yusu, naravno da nije ... mlado a bole bubrezi, jajnici, stomak ... svako malo simptomi prehlade ... neko rad tome?!
uhh [icon_ballbounce.gif]
Kuda idu ljudi kao ja ...

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#141 Post Postao/la im_ex »

@hypnose

Igra rijecima je cudo jedno, slazem se.
Nefer ... mozda i jeste, a ipak vise mislim da nije, jer, nepokrivene djevojke se plaho ne osvrcu na ovakvo razmisljanje, furaju svoj fazon zvani *A la bas me briga* ... rekoh vec da imam jednu takvu.
Ne znam bas za slucajeve prisilnog pokrivanja pa ne mogu ni prokomentarisati. U svemu, ako ih i ima, rijetkost su, sto ni sama ne odobravam. Uostalom, svi cemo odgovarati ponaosob.

Sta, payo??

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#143 Post Postao/la im_ex »

Dzaba ti je, tako nam je kako je.
Na volju nam je.
Pa kako ko prodje, nekad, negdje, opet kazem.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#144 Post Postao/la mrki62 »

Baustelac je napisao/la:
Ne navodim na mrznju vec na istinu.....eto "braca" srbi i braca komusnisti su nas navodili na bratsvo jedinstvo,pa su nas onda klali ko telad.....!!!
Å ta se sad radi sa stvaranjem EU ( Evropske Unije ) ?
I to je jedna vrsta bratstva i jedinstva al to je za tebe haman viša matematika.
Nije problem u bratstvu i jedinstvu, problem je što su devedesetih godina došli nacionalisti na vlast , koji su uzdizali nacionalizam , jer nisu drugačije znali voditi države .
Nisu znali kako obdržati gospodarstvo a kamo li ustanoviti pojačanje gospodarstva, školstva , zdravstva , sudstva , poljoprivrede,............. sjebali su ljude u pojam i ljudi su imali svoje nacionalističke vođe usput zaboravljali i na državu i na vjeru , dobrosusjedske odnose , međubratske ,..............cenzura
Zadnja izmjena: Gost, dana/u 22 Jan 2009 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: dug jezik
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#149 Post Postao/la mrki62 »

Baustelac je napisao/la:
papaya je napisao/la:zar nije cilj biti nepozeljna kad si pokrivena, baustelac?
Pitaj neku casnu sestru [wink.gif]
E moj bauštelac , znaš li ti uopšte ko ili šta je časna sestra ?
Jedno je biti vjerski zaposlenik ( a to časna sestra jeste ) a drugo je biti civil ( obični ) a ponašat se kao da si svu vjersku pamet pokupio.
Najbolje da mi muškarci svi damo na glavu ahmedije i pravimo se da smo svi efendije , ha ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Odgovori