Uoci Bajrama zapaljena dzamija

Sve o Bosni i Hercegovini
Poruka
Autor/ica
Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

Re: Uoci Bajrama zapaljena Dzamija

#17 Post Postao/la Bijesanpuz »

papaya je napisao/la:Mic, tvoj problem je sto si zatrovan mrznjom i niko i nista te ne moze ubjediti na suprotno.

da nebih pisao ponovo... Upravo je ovako kako papaya kaze.. MIc... nacin na koji ti vjerujes uopste nije ni blizo islamskog nacina... Zivis u zabludi.. Neznam otkud i kako si stvorio sebi sve te ideje o OSVETI i slicnom..

Ajde vrati se malo u proslost.. U vrijeme Muhammeda a.s. i sjeti se sta je on ucinio nakon oslobodjenja MEke od musrika... Sjeti se jeli poubijao sve nemuslimane i musrike i jeli bio osvetnicki prema njima ili je bio drugaciji..

sjeti se onoga sto je Muhammed a.s. uradio.. Sjeti se i slijedi njegove korake i njegove postupke.. jer to je sunnet.. dio vjerovanja...

Ne sij mrznju.. Jer nacin na koji ti propagiras vjeru islam.. samo je jos vise crnis i udaljavas ljude od nje...Trebas uciniti da ljudi zavole islam a ne obratno kao sto ti radis..
Islam je vjera mira, tolerancije, vjera cistoce a ne vjera mrznje i nasilja...
Shvati to..

JA znam da je zlocin to sto su uradili sa dzamijom i to na najsvetiji praznik muslimana.. Ali to nije razlog da se sad pale sve crkve i svi drugi vjerski nemuslimanski objekti...
TO nije islam..

esselamu alejkum i svako dobro.. .
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#22 Post Postao/la im_ex »

Pratim tok ove teme, dakle, procitala sam sve postove, pa dobih silnu zelju da se ponovo ukljucim, odnosno, oglasim, a ponukana iz dva razloga.

Prvi, tek da budem krajnje jasna, uzimam ovaj dio za osnov:
BijesanPuz je napisao/la:
JA znam da je zlocin to sto su uradili sa dzamijom i to na najsvetiji praznik muslimana.. Ali to nije razlog da se sad pale sve crkve i svi drugi vjerski nemuslimanski objekti...
TO nije islam..
Stekla sam dojam da ste vi, koji se ukljuciste u diskusiju a vezanu za Mic-ovo oglasavanje, "uletili (namjerno ne uletjeli) klizeci", ono, refleksno, vise.
Jasnije - ne razumijete covjeka.
Ogradjujem se od toga da me se tumaci da naginjem i na ciju stranu.
Mic-a sam ovako razumjela-

Zapalio bi i sam crkve ciji su graditelji ili aktvni posjetioci istih upravo najveci zlocinci. "Vjernici" koji nemaju veze sa vjerom kao vjerom.
Dakle, ne smije ga se tumachiti kao vi sto ga tumachite, da on mrzi ortodoksnu vjeroispovijest, ortodoksnu (svetu) literaturu. Ne, k vragu.

Objektima u kojima se nalazi pomenuta sveta literatura, a za koje se zna da su legla (sabirni centar) pristalica chetnistva i nije ispostovana svetost koju vjeroispovijest nalaze pa ih je i nemoguce, normalnim umom, smatrati svetim objektima.

Mislim da sam bila dovoljno jasna, a, ako sam pogresno razumjela Mic-a, neka me demantuje.

Drugi razlog

@Mic_Sokoli

Pozdravljam tvoje javno izvinjenje upuceno papayi.
Imas jos jednu, znas :)
Kuda idu ljudi kao ja ...

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#25 Post Postao/la sabinax »

dojba je napisao/la:ni jedna vjera ne kaže ubij i poruši sve pozivaju na mir i toleranciju a to što se tiče rušenja vjerski objekata to rade ekstremi i u svakoj naciji ih ima bilo to kome drago priznati ili ne i isto tako ne treba dolivati ulje na vatru jer to nikud ne vodi .
Potpisujem
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#26 Post Postao/la zapisnicar »

Ne velim da sam plaho znan, ali nekoliko istina znam:

1. Bog je Jedan!

2. Svima nam je mrijeti!

3. Svak ce za svoja (ne)djela dgovarati!

4. Tesko li se grijesnima i zlocincima!

5.Vidi pod 1

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#27 Post Postao/la paparaci »

Mic_Sokoli je napisao/la: @paparaci

Cjenim te kao Muslimana i u dosta toga nam se poklapaju misljenja i iskazi,al tako ti Allaha nemoj mi ti solit pamet.
Ko moje ubija ja cu njegove,ko moje pali ja cu njegovo.
To mi se elhamdulilah uklapa i sa mojom vjerom i sa mojom nacijom.
Nemam ja obraza da na mrznju sa ljubavlju odvracam,jer mene bole zrtve upravo te politike i tog odgoja,lafo mi moramo njihovo postovat i bla bla.
Wallahi postujem svakog ko me postuje,a ko opravdava zlocine nad Muslimanima ma gdje oni bili,mrzim ih.
cijeni ti mene kao covjeka tj. kao osobu, a ne radi toga sto sam Musliman. ne solim ja tebi pamet, nego govorim o cinjenicama. a na sve ostalo sto si napisao, mogu samo Puzevim rijecima da se pridruzim.

selam

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#28 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:
po kojim mojim doprinosom/ima ja to njih podrzavam i branim?
Da se ponovim :

Političkim dogovorom se je dijelila BiH po etničkom principu .
Ono što nije uspjelo ratom etnički očistiti , to se je radilo poslije Dejtona sa raznim vizama ( opet političari sređivali ) i to čišćenje se je dešavalo na način da je narod tobože humano smješten u neke treće zemlje .
Dakle , uzrok je u dogovoru političara, koji su se za dogovaračkim stolom dogovorili šta će čije biti i sad ako pojedinci nisu poslušni svojim političkim vođama , ti pojedinci doživljavaju torture na razne načine pa i paljenjem sakrarnih objekata . ili kao što sam već napisao : i onaj ko nije htio otići sa svoje rodne grude , te sad na taj način ustrahuju ( dakle , onaj koji nije u ratu protjeran ili ubjen ili onaj ko nije poslije Dejtona htio otići na tobože human način preseljenja u treće zemlje , taj danas snosi POSLJEDICE a uzrok sam naveo po ne znam koji put ! .
Jel se možeš složiti s tim ?
Jesul za to krivi političari ili nisu ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

irish_clover
Pocetnik

#29 Post Postao/la irish_clover »

Evo znam da imam relativno malo postova na ovom forumu, pa (po hijerarhiji :) ) baš i nemam pravo nešto filozofirat i pametovat. Al slažem se na neki način sa Mic_Sokoli i IM_ex... Tj. djelim slično mišljenje...

Mogu sa svakim bit u dobrim odnosima i poštovat ga.. Ali ako on meni spali nešto moje sveto, ja istog trena prekidam dobar odnos snjim. Sad ovisi o tipu čovijeka dali će ga samo ignorirat ili će ga i mrziti.
Ljudi moji, kad netko učini tako nešto, pa da mi ćaća spali potrudio bi se da mu se vrati.
Istina, to nije način (po svim vjerama), ali bože moj kad ti netko ubje npr. bljižnju osobu (a meni osobno su bližnje osobe prije vjere) pa neznam šta bi joj napravio...

Neznam kako to tumači islamska crkva, ali katolička bi na to rekla "kad ti netko pljusne jedan obraz, okreni mu i drugi"... Znači zapali mi džamiju (ili crkvu), ja ti dajem drugu da zapališ??? Ne!!! Ja bi tu više izvadio jednu iz naroda, koja kaže "Klin Klinom"...
Ako on stobom postupa zvijerski, ti njega nemožeš maziti...Jer će on poslje maženja opet biti zvijer..
Nema Zaborava i Nema Oprosta za takve grozne stvari...

Hoću reći da takve stvari netreba petljat sa vjerom, jer takve okrutne stvari se nemogu poistovječiti sa bogom.
Napomena: Znam da je to moje mišljenje, i da se neki neće složiti, al u tome i jet čar da smo svi drugačiji :)

Odgovori