Kako ga nauciti?

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#17 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:Uskrati ti njemu nesto, ono sto najvise voli, ima da riba samo tako
Da, ¾enske imate oru¾je meðu nogama i trebate ga znati koristiti :P
Samo kad mu prahne reæi ; haj to i to uradi a ja æu to i to i kad zavr¹imo ,...... hajmo svr¹avati :P :lol: :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

dare__71
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#19 Post Postao/la dare__71 »

Neko jednostavno to nece ma sta da mu radili ili obecali ali ja licno mislim da ovakav kakav jesam je razlog sto sam imao 3 sestre i kao klinci uvijek smo imali obavezu raditi po kuci,ustvari one su imale obavezu ali tada kada sam i sam poceo sa slicnim aktivnostima bilo je u periodu kada smo se tek preselili u novu sredinu i gdje smo se tek uzajamno druzili dok se nismo uklopili sa lokalnim klincima.Sobzirom da je to bio pocetak raspusta navikavanje je trajalo duze i kada je prosao vec mi je to postalo normalno..ali sada mi mislim pomaze jer nadze se vremena za takve poslove da nadzes zadovoljstvo u njima s obzirom da soliram to mi nepada tesko...
kako koga nauciti ili privoliti da radi slicne stvari :-k ...mislim da isti treba imati zelju,te da ga raja podrzava a ne da mu govori da je papucar ili nesto slicno a znamo da muskarci nebi dali svog ponosa ali najveci je cinilac da ON suosjeca sa njenim obavezama i da je zeli rasteretiti(sto po mom misljenju moze se nazvati ljubav)

grga
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Kako ga nauèiti?

#20 Post Postao/la grga »

sabinaX je napisao/la:Evo jedno pitanje koje me muci vec duze vrijeme....
Kako nauciti muskarca, muza, momka da pomaze u kucnim poslovima sada mi nemojte reci to je stvar karaktera, takav se rodio, mama ga nije naucila...bla, bla jer pouzdano znam da se to da nauciti, evo npr moj tata dok je bio u prvom braku s mojom mamom (hrvatica, nebitno ali mozda i nije) nije radio ni znao ama bas nista od kucnih tzv.zenskih poslova, a sada sve zna...od kupovine na trznici, kuhanja, pranja suda, sve ( druga zena je bosanka :D )...
Kako se to radi...meni fikra kaze...ajde posali ga da ti nesto radi, ali ja to ne znam...mozda nisam naucila jer me mama nije znala nauciti ili sam ja jednostavno tip koji kaze "daj, pusti to, to cu ja bolje"...
Ajmo savjeti.....
A za muski dio, kako oni to obavljaju dobre volje, izvlace se, samovoljno ili nesto trece....
Sta ne volite da vam zensko kaze...i na koji nacin vas nagovori na nesto sta vam je mrsko?
MOŽDA MU JEDNOSTAVNO TREBA NAPISAT ZADATKE ZA TAJ DAN :)

diisaaa
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#21 Post Postao/la diisaaa »

kod mene je to nemoguca misija a ni ne pokusavam da ga ucim kad do sad nije naucio ne mora ni od sad :)
najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#22 Post Postao/la sabinax »

GRGA je napisao/la:MOŽDA MU JEDNOSTAVNO TREBA NAPISAT ZADATKE ZA TAJ DAN :)
Pa u tome i jeste bit da samostalno odradi i vidi da nesto treba pomoci, a ne ocekivati uputstva, sto meni niko ne napise sta treba uciniti
a nekad kad se i kaze ne napravi se, mislim da ni napismeno nebi imalo vajde
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

probisvjet
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#23 Post Postao/la probisvjet »

znamo svi da na Blakanu muskarac se smatra kao " pasa"... samo sto ta vremena su davno prosla svugdje osim na nasim podrucijama ( cast izuzetcima ) ... sve je u odgoju i odnosu muskarca prema zeni ... mislim da se njemu moze i napisati i na crtati, nece vrijediti ni pet para sve dok musko ne shvati da je zena ravna muskarcu ...

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Kako ga nauciti?

#24 Post Postao/la ra-ja »

Netreba ga niti uciti ...valjda je nesto imao znanja prije veze....
Ako ima nesto da nauci pokazes mu svojim primjerom...

Ja imam veoma veliki zadovoljstvo da lijepo serviram jelo..na velikoj tacni ...sve stavim sto mi treba.. tanjir sa supom ,glavnim jelom,salata,kolacem...casom sa vodom ili sokom.sol..salvete...Bas sve da nebih svaki cas ustajala pojedinacno donosila na sto....Spajam ugodno sa korisnim...
Posto imam vise kompleta servisa za rucavanje...bas volim i promijeniti .....
Ja mislim da nema covjeka koji to nevoli.... :) zar bih neko odbacio takav ugodjaj

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#25 Post Postao/la belly_dancer »

Heh dobro pitanje...ali mislim da je tu ključan onaj dio-AKO ON ŽELI NAUČITI a to je onda sasma različito...
Ako želi onda smo na konju.Al ako nema baš volje...e onda ga moš slikat...Đabe dubit na glavi ako se konju neda mrdnut s mrtve točke. :shock:
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#27 Post Postao/la ra-ja »

Covjek koji posjeduje prosjecnu kulturu zivjenja ...netreba ga puno uciti...On je to znanje prije savladao.....

A dali ima to znanje to se i prije zajenickog suzivota moze ustanovi...

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#28 Post Postao/la vornevljev »

vidovita_dzemila je napisao/la:ja nisam pospremila pregrade u ormaru gdje je tatina i bratova osjeća mjesec dana da vidim hoće li se oni sjetiti. i džaba. opet ja morala i opet za dan oni sve pokvarili.

zaista ih čovjek ne može naučiti. ni na lijep, ni na ružan način.
Možda ti je pogresan pedagoški pristup?
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

_ramayana_
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#29 Post Postao/la _ramayana_ »

vornevljev je napisao/la:
vidovita_dzemila je napisao/la:ja nisam pospremila pregrade u ormaru gdje je tatina i bratova osjeća mjesec dana da vidim hoće li se oni sjetiti. i džaba. opet ja morala i opet za dan oni sve pokvarili.

Ma kakav pedagoski pristup,to je cisto losa navika koja se ne moze iskorjeniti nema te sile....gvoždje se kuje dok je vruce :lol: :lol: :lol:

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#30 Post Postao/la vornevljev »

_RAMAYANA_ je napisao/la:
vornevljev je napisao/la:

Ma kakav pedagoski pristup,to je cisto losa navika koja se ne moze iskorjeniti nema te sile....gvoždje se kuje dok je vruce :lol: :lol: :lol:
Drvo se savija dok je mlado!
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

Odgovori