Odakle nekome moc da prorekne bilo sta,da i mene interesuje kako moze neko proreci nesto a uglavnom priprost i neuk svijet u poznavanje nauke i tehnike a opet mada se nesto i pokusava protumaciti i izmedzu redova ali da li je to uopste moguce,gledanje u buducnost,stvarati sebi lik buducih dogadzaja....tolika savramena tehnika i dostignuca a nije moguce dokazati na koji nacin se to radi i dali je pouzdana istinitost tih prorocanstava...povlaci se tada pitanje ako je moguce tako nesto zasto ne i onda putovanje kroz vrijeme nije nemoguce.....
Licno nisam poklonik vjerovanja u tako nesto mada se pozabavim mastom i dam sebi oduska kao i svi ostali te jedini zakljucak je da ako tako nesto i postoji nama ce obicnim smrtnicima biti uskkracene informacije pa me to uopste ne sikira :mrgreen:
Smak svijeta ili sudnji dan
- vornevljev
- Zvijezda foruma
Re: SMAK SVIJETA ILI SUDNJI DAN
Zadivljujuća imaginacija,ali nista novo.
Isak Asimov,Stanislav Lem i jos neki SF pisci su na tome izgradili karijere,al' eto i taj rat je za dvije godine pa ćemo vidjeti.
Ne znam na ÄÂijoj smo mi strani i ko protiv koga ratuje,trebala je malo to podrobnije objasniti.
Isak Asimov,Stanislav Lem i jos neki SF pisci su na tome izgradili karijere,al' eto i taj rat je za dvije godine pa ćemo vidjeti.
Ne znam na ÄÂijoj smo mi strani i ko protiv koga ratuje,trebala je malo to podrobnije objasniti.
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
vornevljev je napisao/la:Zadivljujuća imaginacija,ali nista novo.
istog sam misljenja. za mene glupost ziva!
a najsmjesnije mi je bilo ovo:
2066. - Za vreme napada na muslimanski Rim, S.A.D. koriste novi oblik oruzja - klimatsko.

znam samo, da ga ne bi volio dozivjeti!
Jami ba, kakav te smak svijeta snaš`otequila je napisao/la:PA EVO MALO O OVOME
JA SAM CULA DA BI MOGAO BITI U OKTOBRU
DALI VJERUJETE U TO
I ONAJ KO SE UBIJE DALI MU DUSA NEMA MIRA DOK NE DODJE SUDNJI DAN

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

- zapisnicar
- Zvijezda foruma
kad se sjetim dzehenema, krv mi se sledi u zilama ....brrrrrrr