Vjerujete li u Boga ??

Diskusije oko religija u svijetu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#79 Post Postao/la kajs »

Mothman je napisao/la:
ja sam nekakav notorni optimista i pored svega... te sam mislio ako se ja odmah na pocetku ogradim od "prosvjetljavanja drugih", drugim rijecima sto cu naglasiti da svako ima pravo na svoje misljenje, da cu time postici da se nekako civilizirano ispricamo o stvarima koje gledamo na razlicite nacine. jer takva diskusija nikada ne moze biti na odmet... zao mi je sto sam se prevario...
Lijepo je biti optimista da kako :) sto se misljenja tice naravno da je dobro imati ga, i njegovati da prosvetli covjeka. No misljnje je jedno a govor/pisanje je drugo, onda taj govor da oblik tom misljenju i tada se moze ono definisati kao produktivno, napredno, pozeljno, lijepo ...
E sto se tice civilizovanog govora, naravno uvjek sam za to, no napomjenuh, zelis da komentarises stvari o Bogu, fino, i treba o tom pricati, no osnovna je kultura civilizovanog razgovora da se barem pokusa sa identicnog nivoa argumentima sluziti, tako da ako sam ja citirao Rijeci Allah Dzelesanuhu o kloniranju, a Allah Dzeleshanuhu posto Zivi Svojim Vjecnim zivotomta kodje i Govori Svojim Vjecnim govorom, pa je Njegov govor za sva vremena i sve svjetove, pa je On Uzviseni rekao o kloniranju i objavio nam kakav je to posao, civilizovan dijalog bi bio da ti meni sad odgovoris identicno Bozijim Knjigama (ima ih cetiri) pa da razgovaramo argumentima identicnog kvaliteta , a ne tako kojekakvim svjetskim budalastimana i ljetovima na Mars.

Nemam ja problema za razgovor, vjerovanje i nevjerovanje su dvije suprotnosti koje cine Jednocu, a sam osnov Islama je Jednoca i ogleda se u Rijecima Jednoce Bozije (Tevhida) Nema Boga osim Allah
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#81 Post Postao/la mrki62 »

Nema Boga osim Allaha,.............. ok , to je stav muslimana i to niko ne osporava.
Samo vi trebate shvatiti da to trebate napomenuti da je to stav u islamu a nikako u kr¹æanstvu , budizmu ili ¹ta ja znam .
Ko vjeruje u Allaha - sem muslimana ?

Pa i Jehovini svjedoci æe reæi da nema Boga osim Jahve i ¹ta æemo sad .

Usput da napomenem da je Allah u arapskom jeziku ni¹ta drugo sem Bog i bio neko Katolik , ®idov ili bilo ko , oni Boga zovu Allah.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#84 Post Postao/la mrki62 »

Ako ima Boga, èemu onda tolike razlike :ballbounce:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#85 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:Nema Boga osim Allaha,.............. ok , to je stav muslimana i to niko ne osporava.
Samo vi trebate shvatiti da to trebate napomenuti da je to stav u islamu a nikako u kr¹æanstvu , budizmu ili ¹ta ja znam .

Usput da napomenem da je Allah u arapskom jeziku ni¹ta drugo sem Bog i bio neko Katolik , ®idov ili bilo ko , oni Boga zovu Allah.

mrki ja opet da napomenem, al jok usput, da ti nemas pojma :)

al nije frka sescu sa vama i popiti :D

ali to zbog papaye naravno :inlove:
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#86 Post Postao/la mrki62 »

kajs je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:Nema Boga osim Allaha,.............. ok , to je stav muslimana i to niko ne osporava.

mrki ja opet da napomenem, al jok usput, da ti nemas pojma :)

al nije frka sescu sa vama i popiti :D

ali to zbog papaye naravno :inlove:
Tako je - ¾ivio govornik :wave:

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#88 Post Postao/la mrki62 »

baustelac-de je napisao/la:MRKI NISI ODGOVORIO VJERUJES LI U BOGA? :lol: :lol: :lol:
Jel mo¾e ovako http://de.youtube.com/watch?v=15QZOXanDBU

:wave:

slika

slika

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#89 Post Postao/la vornevljev »

"...koliko demagogije,

sustavnog poreðenja artiljerijske salve,

koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ni¹ta osim mr¾nje,sujete,vlasti,

i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred na¹e noge,

i kako je do neprepoznavanja dovedena su¹tina prevare!"
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#90 Post Postao/la sabinax »

Dali po vama manje vrijede oni koji ne vjeruju....smatram da dobar covjek moze biti i onaj tko ne vjeruje u boga....tu ima toliko iskljucivih sto priznaju samo vjernike i samo jednog boga...mislim da to nije u redu, a vi? Mislim da treba prihvatiti i to da ima razlicitih od nas samih.
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Odgovori