Emancipacija-dvosjekli mac

Poruka
Autor/ica
lien
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#18 Post Postao/la lien »

LAFF je napisao/la:
LiEn je napisao/la:jao LAFF sad sam se sjetila kad mi je jedan decko rekao, da bi isao sa mnom i na kraj svijeta..ah...bio je to jedini nepokvaren za razliku od ostalih baraba.. na zalost cini mi se da je presao med vehabije sada pa nekako nije sa mnom u kontaktu :(
e to o vehabijama je druga prica zasto neko koristi...
Slova vjere da bi lakse smotao i sputao druge koje inace sam nemoze
uh ali je bio jedan sladak vehabija Bogami :D

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#19 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

sabinaX je napisao/la:
LAFF je napisao/la:Sve ste zahtijevnije i zahtijevnije pitam se dokle :lol:
Do razvoda braka 8)
Upravo tako =D>
Pitam se sta s onim koje se pokaju
Postoji li povratna emanicipacija,...
Hm sigurno da postoji ali cemu to vodi...
Napominjem
Uopste nije problem saslusati nekog o tome sta je sanjao a pri tome ne citati novine

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#21 Post Postao/la sabinax »

LAFF je napisao/la:Uopste nije problem saslusati nekog o tome sta je sanjao a pri tome ne citati novine
Nije problem...osim ako je prije toga on zjevao dok sam ja pricala o tome sta treba nabaviti u kucu
Ove dvije stvari pokazuju...da pomalo prestaje zanimanje jedno za drugo, ako je oboma stalo...to se lako moze ispraviti i obogatiti zivot...ali u danasnje vrijeme...vrlo je malo interesa, jer smo svi pomalo razmazeni i sebicni
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#22 Post Postao/la ra-ja »

LAFF je napisao/la:Pa sta sad.....
Emancipacija zena dovela je do toga da i mi muskarci se ne osjecamo dobro
a zasto??...
e pa zato sto...
Jedna od izjava koje bi definitivno svaka od vas zena voljela da cuje jeste
Isao bih s tobom i nakraj svijeta
I to je definitivno tacno i sanse da to cuje danas daleko su vece nego prije recimo deset ili dvadeset godina :D
Vasom emanicipacijom proslo je nase machoo zeit
Sad vi zene ne cekate prilike a zasto bi kada mozete da birate
Pa zato se i bunite :angry:
i taj boomerang je samo produzena ruka od tog i nista vise :D
Sve ste zahtijevnije i zahtijevnije pitam se dokle :lol:
Citam ovo ...i bas se pitam...u kojem vremenu ja zivim.....???
Prvo nisam sigurna ili znam da se svi muskarci neosjecaju lose pored emancipovane zene...nego bas naprotiv.....Jako se dobro osjecaju i adaptiraju takvoj situaciji....
Ujedno znam...i mislim da izjava koju si naveo gore...kako bih je voditi na kraj svijeta...nije toliko upecatljiva i vazna...koliko su vazna djela..... :-k
Ustvari sve sto si napisao za zenu...ja to bih napisala za muskarce...Ne zbog zenske solidarnosti...nego zato sto tako mislim i osjecam.... :-k

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#23 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Pa to je sigurno zbog toga sto si zena

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Emancipacija-dvosjekli mac

#24 Post Postao/la paparaci »

ekranka1 je napisao/la:Eh ,ovako..opet ja nesto prebirem po misljenju i sto sam starija :chuckel: ,svakim danom mi je jasnije da su zene za mnoge stvari same krive unutar odnosa sa muskarcima,nemojte me pogresno shvatiti :D branim ja zene ,no meni tako izgleda..
I kad pogledam iza sebe ,puno puta sam pogrijesila ,u procjenama svoje velike emancipiranosti da budem jaka i pokazem da mogu i ono sto sada vidim nisam trebala uraditi :chuckel:
Ja smatram zaista da je zeni mjesto u kuci ,i zadnje vrijeme polako odustajem od svega poslovnog ,ne bi li promjenila ,iako priznajem prekasno za neke stvari :chuckel: ,posto mi se to vraca ko bumerang..sama si to trazila ,cemu sada mjenjanje :D
Emancipiranost,pa i samostalnost po meni jest usko vezana ,ali smatram isto tako da su zene previse obaveza uzele na sebe i da uloge u nasim vezama nisu pravo valjano raspodjeljene..
Zena je uzela i vise no sto je trebala na svoja ledja...
Sta vi mislite o tome..
trazili ste, uzivajte :P

ma sve je to okaj, sto se tice emancipacije. stvar je u tome sto mnoge od vas u tome pretjeravaju. to je za mene neko bezvezno takmicenje i dokazivanje. pitam se samo, cemu to? ma mafija ste vi zesca :P sve kao trazite neku ravnopravnost, itd. a kad je zapeti, eto kao npr. u tvom slucaju sa tim baliranjem, onda se izvlacite :P a trazite od covjeka da kuha, pere, pegla, itd. :P
danas ti je doslo takvo vrijeme, da ste nas u mnogim zemljama i prestigli po pitanju prava. zamijenili smo uloge totalno :lol:
nemam stvarno nista protiv pametnih tj. inteligentnih, jakih(psihicki), otrsitih i sposobnih zena - naprotiv, bas to i jako pozdravljam! ali se ipak trebaju znati uloge. vjerujem da ce mnogi reci da sam konzerva sto se tice mog razmisljanja, ali stojim iza toga i tako je ;)

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#26 Post Postao/la paparaci »

ekranka1 je napisao/la:pretjeruju brate ,pretjeruju,a kad napokon shvate 8) nekima treba i duze :P tesko vodu na svoj mlin natjerati :chuckel:

ja da danas krecem od nule,za sve bih bila nesposobna no moralno bih mu dala podrsku :P

hehehehe. bas me slatko nasmija. :poz: =D> :flower:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#27 Post Postao/la ra-ja »

LAFF je napisao/la:Pa to je sigurno zbog toga sto si zena
Ne zato sto sam zena...nego sto imam argumente za ovo sto sam gore napisala.... :-k

Kada zena odraste svati mnoge stvari koje bih mjenjala da se vrati unazad...Prvo zato sto je zrelija , savjesnija..mudrija...itd..itd.....
I svati gdje je pogresila....ali kasno Marko na Kosovo stize.... :)

Zene nisu krive za mnoge stvari koje joj se dese...Nego karakter covjeka koji sa njom zivi...natjera je da svakim danom daje sve vise i vise....
A on se samo utopi u to ......Ona nije uzela sve obaveze na sebe sto je zeljela...Nego je zivot i okolina od nje trazio da se tako ponasa....I sada ko je tu gresnik..... :-k
Nevolim kada neko prica bajke a nema dokaze za to..... :huh:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#28 Post Postao/la ra-ja »

Moram za ovo uzeti jedan istinit primjer...koji znam ......

Nekada dok sam bila u Bosni...imala sam svoju snajdericu .....
Veoma jaka i trezvena zena...Imala je muza koji je radio u firmi i dvoje djece....Bila je jedna od vrsnih kreatora mode toga vremena...Jako trazena.....Inace taj posao je radila kod kuce.....
Porodica naocigled drugih ,,,vrlo pristojna i slozna....
On se bavio i nekim sportom...i vrlo cesto je boravio na putu...zbog toga....Pretezno subotom i nedeljom....
Podigli su kredite...kupili auto...napravili kucu....i sve super....skuceno...
Eh sada trebalo je to sve placati...i da bih to teklo kako treba...morala se ona do maksimuma andgazovati...da bih mogli zivjeti...
Nakon nekoliko godina saznaje da joj muz ima ljubavnicu sa kojok se provodi na tim putovanjima...Naravno to joj je bio sok...kako za nju tako za djecu ...niko nije vjerovao...
Kada se vratio sa zadnjeg puta...nabacila mu je za to....Mislite da se bunio..iako je molila kumila..pa imamo nasu djecu...pa zasto ..pa kako...
Rekao je ...Da sve je tako kako si cula....ja sada kupim stvari i odlazim...drago mi je sto si saznala...jer ja sam razmisljao kako da ti kazem...A zasto imam ljubavnicu e i to da ti kazem...Kada dodjem sa posla ili puta...ti sva u koncima...nemas vremena ni da spavacicu skines...Kako te vidim ...nemam zelje za zensko....
Nego nemoj plakati ...dotjeraj se sredi se...podigni glavu...budi dostojanstvena...To ti fali....i nadji sebi.....ako bih zelio da se vratim....... radje bih se bacio sa mosta u vodu nego se vratio.... E to je to.....Tako je kod njih bilo.....
Zena se treba emancipovati... bez daljnjeg razgovora..... :-k

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#29 Post Postao/la paparaci »

pa oboje su krivi tome. on vise nego ona! to sa emancipacijom nema nista!

Off obrisan...mod.sabinaX

Odgovori