Oprost grijeha

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

Oprost grijeha

#1 Post Postao/la Bijesanpuz »

Odma da napisem da ovo nije zezancija nikakva niti vrijedjanje necije vjere..

Zanima me jedna stvar..
Ovi sto idu na ispovijest kod popova.. i kad im on da recimo neke tamo one da ponove vishe puta.. kao za kaznu..
Koliko vjerujete da su vam stvarno oprosteni grijesi i na koji nacin pristupate tome..

ne znam ima li takvih ovdje na forumu.. ali bas me zanima to.. :-k :-k
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#3 Post Postao/la Bijesanpuz »

Razumijem ja to.. ali recimo svecenik, zavisno od grijeha koji je pocinjen, kao daje neku kaznu, tj. recimo da izgovore neke molitve vishe puta i tako slicno nesto..

I koliko oni misle da ih to sapira grijeha..

Razumijem ja sve.. ali mi treba bas misljenje nekog te vjere i koji to prakticira.. da bih donekle shvatio
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

#6 Post Postao/la Baraba-it »

komentar OFF

mod vidovita_dzemila
slika

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#7 Post Postao/la sabinax »

Prvo nisam vjernik...ali znam kako to ide, Hamid je dobro objasnio a i Vidovita, cilj pokore (to je to sto veli @puz kazne) je molitva, a ja vjerujem da toga ima u svakoj vjeri...kada ti je tesko, kada si u nedoumici, kada si ucinio nesto sto znas da nije dobro...posvetis se molitvi...
ne znam toèno ali u nekim drugim vjerama za kaznu se cini samokaznjavanje ili samobicevanje ili sta ja znam ali sve kroz neki vid molitve....
Evo sada sta je meni licemjerno u toj pokori, ljudi je shvataju previse olako, kao zgrijesiti cu pa sta...izmoliti cu par zdravomarijo ili ocenas i sve ce biti u redu, poznata je nekada davno izreka "lakse je devi proci kroz usicu igle nego bogatasu u raj"...to potjece bas iz tog doba kada su bogatasi novcem placali svecenike da bi im otpustili grijehe....po meni je to licemjerje vezano uz crkvu...ali za to nije kriva vjera vec ljudi koji je tako tumace

Mozda da objasnite kakve su kazne u drugim vjerama za grijehe jer gdje postoje pravila postoji i krsenje pravila...to je sigurno
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#9 Post Postao/la ra-ja »

Po mom misljenju ..... :-k :-k

To sa trazenje oprosta neznam kako ide i sta ide....samo znam nesto iz filmova......ali mislim ko vjeruje u boga,vjeruje i u sva nacela boziji zapovjesti...kao i u ljude koji reprodikuju ta nacela...kao i u zakone o vjerama.....Zato mislim da su ubijedjeni u ono sto im se u bozijim kucama govori.....A samim ulazakom u boziju kucu...tj crkve ili djamije ...imate jedno veliko strahopostovanje...
htjeli vi to ili ne..... :-k

Ulazila sam u sve konfesije...i uvijek sam imala taj osjecaj...
Zato mislim da i ti ljudi koji se ispovjedaju imaju osjecaj da traze oprost
pred Bogom..... :) i cvrsto su ubijedjeni u to....
-------------------------------------------------------------------------

Nisam bas neki vjernik......kako vec znate ...ali postujem ljude koji to prate..... :)

Baraba-it

Re: Oprost grijeha

#11 Post Postao/la Baraba-it »

vidovita_dzemila je napisao/la:
da, sla¾em se s tim da se ljudi koji zgrije¹e nakon molitve osjeæaju bolje. samo meni nije jasno (neæu reæi da je glupo) kako sveæenik zna koliko je zdravomarija dovoljno gre¹niku da izgovori da bi mu se oprostili grijesi. e to mi je malo... :-k
Stvar je psiholoshkog karaktera...
Nije bitno kol'ko ce covek izmolit, bitno je to da taj koji se moli, vjeruje u to...
Samim time se oslobadja negativnih misli i zivi sa uvjerenjem da mu je oproshteno...
To je bit svake vjere...
Da ti na neki nachin olaksha zivot...
Ja nisam neki preveliki vjernik, al' poshtujem ljude kojima je vjera potrebna, da bi mogli zivit i ic' naprijed.
slika

Baraba-it

#12 Post Postao/la Baraba-it »

Da me ko nebi pogreshno svatio...
Ne zelim rec' da su vjernici greshnici...
Niti to da oni koji manje vjeruju su bezgreshni...
Recimo nekoga je zivot namuchio u mladosti i ochvrsnuo, tako da ga niti grom iz vedra neba nemoze iznenaditi i smest' ga s puta...
Dok recimo ima ljudi koji su relativno slabijeg duhovnog stanja i koji teshko podnose krize...
Takvi ljudi, obichno spas traze u vjeri...
Pogledaj samo kolk'o Jehovonih svjedoka ima i shta sve oni ne rade da se "iskupe" pred Bogom...
Ustvari da iskupe (izlijece) svoju dusu i vrate se u normalan zivot.
slika

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#15 Post Postao/la sabinax »

laki71 je napisao/la:na ovu temu ne mogu odgovoriti!ja sam ateista!ubili su boga u meni! :D
I ja...ajde laki... predi na moju vjeru
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Odgovori