Srbi postavljaju križ iznad Sarajeva

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#91 Post Postao/la belly_dancer »

ma da se razumijemo nije u redu da jedni drugima kvarimo vjeru i da se ponizavamo..svi smo mi samo ljudi..
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#93 Post Postao/la belly_dancer »

cojece sad sam isla citat prvi koment na ovoj temi..ma sta je s tim ljudima??? :-k
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#94 Post Postao/la mrki62 »

Odoste vi ovdje daleko :ballbounce:
Bilo kakvo obilje¾je , koje asocira na vjeru treba zabraniti .
Jer ne smijemo zanemariti èinjenicu da je svugdje bilo ¾rtava kako vjernika, tako i nevjernika i ne treba simbolizirati i uzdizati nièiju vjeru - jer se s tim dovodi do ¹ovinizma a to nièemu ne vodi .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#95 Post Postao/la Danielle »

mrki62 je napisao/la:Odoste vi ovdje daleko :ballbounce:
Jer ne smijemo zanemariti èinjenicu da je svugdje bilo ¾rtava kako vjernika, tako i nevjernika i ne treba simbolizirati i uzdizati nièiju vjeru - jer se s tim dovodi do ¹ovinizma a to nièemu ne vodi .

napokon i jedna pametna jutros =D> =D>

Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

#96 Post Postao/la Baraba-it »

U Sarajevu ima dzamija vise nego u Teheranu, pa se niko ne buni... nevidim razlog zasto Srbi nebi postavili krst iznad Sarajeva, na svojoj zemlji...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#97 Post Postao/la mrki62 »

BARABA-IT je napisao/la:
U Sarajevu ima dzamija vise nego u Teheranu, pa se niko ne buni... nevidim razlog zasto Srbi nebi postavili krst iznad Sarajeva, na svojoj zemlji...
Jel ti zna¹ o èemu je rijeè ????
Jedno je D¾amija, Crkva, Sinagoga,...... vjerski objekti , koji imaju svrhu okupljanja vjernika a drugo je SPOMENIK i to kri¾ .
Da neko postavi negdje nabrdu oko Banjaluke veliki spomenik MJESEC i ZVIJEZDU , vjerovatno bi to za tebe bilo normalno :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#98 Post Postao/la Danielle »

BARABA-IT je napisao/la:

moze ali sa one tamo strane Trebevica i da bude od bakra ali gdje god da ga i postavite opet je on ispod mjeseca i zvijezde

Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

#99 Post Postao/la Baraba-it »

mrki62 je napisao/la:Jel ti zna¹ o èemu je rijeè ????
Jedno je D¾amija, Crkva, Sinagoga,...... vjerski objekti , koji imaju svrhu okupljanja vjernika a drugo je SPOMENIK i to kri¾ .
Da neko postavi negdje nabrdu oko Banjaluke veliki spomenik MJESEC i ZVIJEZDU , vjerovatno bi to za tebe bilo normalno :wave:
Iz tvog pisanja se da zakljucit' da bi u Republici Srpskoj trebalo porusit, sve spomenike, koji asociraju na: muslimane, Srbe i Hrvate...
Ispravi me ako grijesim !!!

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#100 Post Postao/la mrki62 »

BARABA-IT je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:Jel ti zna¹ o èemu je rijeè ????
Iz tvog pisanja se da zakljucit' da bi u Republici Srpskoj trebalo porusit, sve spomenike, koji asociraju na: muslimane, Srbe i Hrvate...
Ispravi me ako grijesim !!!
Ispravljam te :ballbounce: jedno je spomenik, koji ima poruku o de¹avanju u nekom odreðenom periodu na neki narod , a ne na vjeru .
Bilo da se tièe Bo¹njaka, Srba , Hrvata ili bilo koga , spomenik da , samo ne na vjerskoj razini .
Ako je neko Srbin , to ne znaèi da je i vjernik ,..... a tako se odnosi i na sve ostale nacije .

Volim spomenuti biv¹eg predsjednika Slovenije Milana Kuèana , koji je Slovenac a nije KATOLIK, veæ Protestant , dakle , vjera nema nikakve veze , niti smije imati.

slika

slika

Amigo_x
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#102 Post Postao/la Amigo_x »

Hehehe koja li je ovo budala predlozila??
Pa ja bi ga prvi skinuo i 10.000 Fanaticosa bi pomogli :lol:

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#103 Post Postao/la Danielle »

Amigo_X je napisao/la:Hehehe koja li je ovo budala predlozila??
Pa ja bi ga prvi skinuo i 10.000 Fanaticosa bi pomogli :lol:

10.001 racunaj i mene

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#105 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

EdeLa67_ je napisao/la:
Kao prvo da kazem, da NIKOGA nisam htjela uvrijediti. Izviniti ako sam to ucinila (a izgleda da jesam).. Mozda sam trebala drugim rijecima navesti..
Da, dzemila, neznam kakva je situacija u Bosni, i da, mlada sam cura, ali i zelim da nesto ispravim. Ne bih volila da me svako sada
na forumu gleda kao nacionalisticku klinku.. Ovdje u Nl, i ako mozda ne biste ocekivali, i danas ima napetosti izmedu Bosanske i
Srpske omladine. Cesto, i nakon toliko godina poslije rata, znaju se posvadati, pobiti, i to nisu djecije bitke. Znamo sta oni misle o nama,
ali znaju i oni sta mi mislimo o njima. Mozda je sto te tice toga situacija uporedljiva sa situacijom u Bosni, a mozda i nije..
Mozda i to ima uticaj na to sto jednostavno nebi mogla sa srbima, to je skroz razlicit narod nego ja, bosanka (pricam samo u svoje ime,
i samo sada tamo gdje sam ja odrastla, holandija, posto da, neznam tacno kakva je situacija u bosni).
Dok sam bila mlada druzila sam se sa Srbima, ali oni samo isli na svoje. I ja nikada ne mogu biti kao oni..

Nemam nista protiv koje GOD BILO vjere, ili cak i protiv onih koji ne vjeruju. (Neka vam to svima prvo bude jasno..)
Najbolji prijatelji su mi svi katolici i hriscani. Neka svako vjeruje u sto hocu, i to sto zeli, ali nemora mene da opterecuje s tim..

Iz Bosne mi je mati iz malog sela, blizu granice RS, i kada idem u to selo, prolazim i pored Hrvatskog dio.
Nista nemam protiv toga sto se svaki dan susretim s njihovom vjerom pored puta i za vrijeme Bozica na kucama,
neka oni to rade, ali nemogu reci da se slazem s njima..
Jednostavno sto to nije moja vjera,i mislim da u tome nema nista cudno.

Dado, ako ikada ovo jos procitas, posebno se tebi izvinjavam, ali mislim da tebi to ipak nije dovoljno.
Znam da ti je stvarno bilo krivo, i da si me preozbiljno shvatio, da si najvise volio da sam odmah dobila ban..
Lijepo od tebe.

A ostalim forumasima, nisam trebala takve rijeci koristiti, i ne osjecam to tako u sebi, ne trazim milostinju ili sazaljenja od vas,
ni u kom slucaju.. Ali ima i drugih faktora koji igraju u ulogu zasto sam to rekla i tako reagovala..
Samo eto da to znate, znam da nisam trebala ali ipak nadam se da me ne uzimati tako ozbiljno
i da znate da nisam takva osoba kao sto mnogi sada misle..
@Dado21 jesi procitao sad jos jedan dokaz o merhametli narodu
@vidovita negdje sam procitao da si se pitala zbog cega @edelu67 extra simpatisem evo ti razloga i dokaza zbog cega
@BarabaIT koliko je meni poznato u tkz Republici Srpskoj za vrijeme ratnih dejstava niti jedna ama bas niti jedna Dzamija nije ostala ostala toliko o onome sto si napisao a cinjenica je i to da u Sarajevu i prije bilo Dzamija
112 tacni broj a posle rata ima ih 134
Hocemo li brojati koliko je Crkvi se sagradilo za vrijeme i posle rata
a prije svega bogomolje su drugo
Licno nebi imao problem da Pravoslavci iz Bosne sagrade crkvu veliku kao brdo.

Odgovori