Sto to nebi bilo u redu?dadooo_21 je napisao/la:posto je valjda ondje prvi kriz bio nije u redu to raditi. ako ima kakvo drugo brdo moze slobodno,a ako vec nema,neka ga ondje onda pored kriza. sto se mene tice,ni najmanji problem...
Srbi postavljaju križ iznad Sarajeva
hajde, majke ti, da se dogovorimo da na brdu Hum iznad Mostara, pored kriza, postavimo i krst, polumjesec i zvijezdu i davidovu zvijezdu.I sto bi se smijali?Dali je smijesno da u Bosni i Hercegovini zive Katolic,muslimani,jevreji,pravoslavci...i to svi u jednoj drzavi.dadooo_21 je napisao/la:posto je valjda ondje prvi kriz bio nije u redu to raditi. ako ima kakvo drugo brdo moze slobodno,a ako vec nema,neka ga ondje onda pored kriza. sto se mene tice,ni najmanji problem...
- Megaskotica
- Hronicar foruma
Po hiljaditi put potvdujem svoje: da isticanje religijskih obiljezja moze samo da zavadi, pogotovo u takvoj multinacionalnoj i multivjerskoj sredini. A sada je pitanje hoce li to biti dopusteno po meni nebi trebalo jer nije potrbno...ili bi trebala stajati i ostala obiljezja...dobro kaze Papaya bolje da su taj novac utosili za neke pametnije stvari
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!

vidim da je ova tema rasplamsala strasti svih forumasa,ohladite malo
kao prvo,slazem se sa dadooom da je edela malo pretjerala sa svojim postom,sarajevo je uvijek bio i bice grad bosanskih katolika,jevreja,pravoslavaca i muslimana,ali samo onih koji se izjasnjavaju kao BOSANCI.hrvati,srbi,turci i sve druge nacionalnosti zive u hrvatskoj,srbiji i turskoj....
kao drugo,dadooo spominje stupni dol i ahmice,ok,oba mjesta su popriste stradanja ljudi,ali je tu bit nacin na koji je zlocin izvrsen i nad kim...ako si iz viteza dadooo znaces o cemu govorim....
trece,handzar divizija nikada nije bila u sastavu ustasa ili drugih jedinica NDH,nego pod direktnom komandom njemackih snaga...
cetvrto,dadooo,kako bi ti shvatio izgradnju dzamije ili nekog muslimanskog obiljezja u stupnom dolu?
sta su katolici uradili u ahmicima poslije rata,gdje je zivjelo vecinsko muslimansko stanovnistvo...zar to nije pljuvanje u lice zrtvama,budi covjek pa razmisli...
peto,kao sto je danielle vec rekla,kriz izgradjen na brdu hum kod mostara meni ne smeta,da nije izgradjen zbog pljuvanja u lice onima koji nisu katolici i to na mjestu odakle je srusen stari most,simbol grada koji eto oni nazivaju svojim....
sesto je ono sto nas sve boli,a to je rat i stradanja,ti si rekao srbi su prvi poceli,oni tvrde da nisu,ali sta bolan dadooo bi vama bosanskim katolicima(po novom hrvatima),da i vi napadnete i pokusate podjeliti bosnu,u cemu je razlika izmedju vas i srba?
:-k
i za kraj,tito je priznao muslimane 1974 godine a ne 78,i to sto su tek tada priznati puno govori pametnom covjeku dadooo....i ne mozes reci posto nisu bili priznati do 74,da nisu ubijani od 41 do 45...
najvecu gresku muslimana u 2 svjetskom ratu vidim u tome sto su pristali da se sa ustasama bore za nesto sto nikada nece biti ostvarivo...
ivan pavao II je bio covjek koji se treba postovati i neka pociva u miru!!!!

kao prvo,slazem se sa dadooom da je edela malo pretjerala sa svojim postom,sarajevo je uvijek bio i bice grad bosanskih katolika,jevreja,pravoslavaca i muslimana,ali samo onih koji se izjasnjavaju kao BOSANCI.hrvati,srbi,turci i sve druge nacionalnosti zive u hrvatskoj,srbiji i turskoj....
kao drugo,dadooo spominje stupni dol i ahmice,ok,oba mjesta su popriste stradanja ljudi,ali je tu bit nacin na koji je zlocin izvrsen i nad kim...ako si iz viteza dadooo znaces o cemu govorim....
trece,handzar divizija nikada nije bila u sastavu ustasa ili drugih jedinica NDH,nego pod direktnom komandom njemackih snaga...
cetvrto,dadooo,kako bi ti shvatio izgradnju dzamije ili nekog muslimanskog obiljezja u stupnom dolu?
sta su katolici uradili u ahmicima poslije rata,gdje je zivjelo vecinsko muslimansko stanovnistvo...zar to nije pljuvanje u lice zrtvama,budi covjek pa razmisli...
peto,kao sto je danielle vec rekla,kriz izgradjen na brdu hum kod mostara meni ne smeta,da nije izgradjen zbog pljuvanja u lice onima koji nisu katolici i to na mjestu odakle je srusen stari most,simbol grada koji eto oni nazivaju svojim....
sesto je ono sto nas sve boli,a to je rat i stradanja,ti si rekao srbi su prvi poceli,oni tvrde da nisu,ali sta bolan dadooo bi vama bosanskim katolicima(po novom hrvatima),da i vi napadnete i pokusate podjeliti bosnu,u cemu je razlika izmedju vas i srba?
:-k
i za kraj,tito je priznao muslimane 1974 godine a ne 78,i to sto su tek tada priznati puno govori pametnom covjeku dadooo....i ne mozes reci posto nisu bili priznati do 74,da nisu ubijani od 41 do 45...
najvecu gresku muslimana u 2 svjetskom ratu vidim u tome sto su pristali da se sa ustasama bore za nesto sto nikada nece biti ostvarivo...
ivan pavao II je bio covjek koji se treba postovati i neka pociva u miru!!!!
- Megaskotica
- Hronicar foruma
dadooo_21 je napisao/la:ti si imala svoje BLJESKOVE u pojedinim postovima... i ti se vrati na svoje pojedine postoveMegaSkotica je napisao/la:papaya mislis li da ja mrzim nekoga?
ti ih imas stalno koja je razlika izmedju tvog voljena katolika koje zastupas ovdje i mog ?
jesam li te uvrijedila na neki nacin ,tebe ili bilo koga ,samo sam iznjela cinjenicu s kojom se ti ne slazes jer ti ne pase

al dado stvarno smtram da si "zadojen" tim temama sorry ,samo sam iskrena
p.s jednom se mene tako optuzivalo

- Megaskotica
- Hronicar foruma
a sta sam ja to ostavila ,kakav post da te uvrijedi :chuckel:
a kajsa znam pa ne mogu reci za njega da je vjerski ekstremist kad to jednostavno nije :chuckel:
a ti njega odavno vuces na jednoj drugoj temi ,a sada ti smeta ako upotrijebi tvoj rijecnik ,apsurda :chuckel:
no da nejdemo dubiozno ,nema smisla da ovako fina tema ide u off ,jedino ako ti to nije cilj :chuckel:
a kajsa znam pa ne mogu reci za njega da je vjerski ekstremist kad to jednostavno nije :chuckel:
a ti njega odavno vuces na jednoj drugoj temi ,a sada ti smeta ako upotrijebi tvoj rijecnik ,apsurda :chuckel:
no da nejdemo dubiozno ,nema smisla da ovako fina tema ide u off ,jedino ako ti to nije cilj :chuckel: