Srbi postavljaju križ iznad Sarajeva

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#47 Post Postao/la ra-ja »

MegaSkotica je napisao/la:pease..jos vam treba ekranka ovdje meni se cini :baa:
Deder pozovi Ekranku ameriku...da ih granatira...ona to najbolje umije.... :inlove:

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#49 Post Postao/la kajs »

Ja samo zelim da pokazem ovom koji siri smrad (prvi je upotrebio tu rijec) konstantno, da ne mo¾e stavljati znak jednakosti gde ne ide nikako, kao i s poèetka teme sto sam naveo. Ja ne dozvoljavam ponizenje, ovakvo njegovo pisanje je stavljanje poni¾enja muslimanima bo¹njacima

Pribegava danas popularnim metodama, gde ima muslimana tamo su fa¹isti e nisu jer taj pojam ne mo¾e se za muslimane vezati, na istini za volju, najstra¹niji zloèini su u svijetu smi¹ljeni pod kapom onog papaza iz rima, i oni tamo su fa¹isti, i oni iz rima uèe ove nam istoène susjede kako treba raditi i provocirati i na koji naèin iskazavati svoju mr¾nju spram muslimana a da to opravdavaju svojim "pravo" da nas poni¾avaju.

I la¾e¹ da bo¹njaci udaraju u zvona, to nije istina, nije svojstvano bo¹njaèkoj kulturi, zvona i zvonike imate vi i takvi :lol:
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Megaskotica
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#53 Post Postao/la Megaskotica »

handzar divizija 60 % hrvata
40 % bosnjaka

nastala zbog klanjaaaa nad muslimanima sa strane cetnika ,koje su i ustase podrzale svojim klanjem.Samo su zato muslimani usli unutra ! Da prestane klanje radi obrane!
I nisu se borili za NDH !!!!!!!!

pazljivije citati u svakom slucaju

drugo dado ,ti jesi vjerski fanatik jer se samo javljas na ovakvim temama i cekas pogodan trenutak da nasrnes !

Imas temu Hrvatske ,pitam te zasto tamo ne pises ?! osobno bas bi nesto procitala o vasim vjerskim crkvama i njihovim historijskim podacima .
O velika Hrvatino :) pozdravljam te :) :wave:

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#54 Post Postao/la Danielle »

dadooo_21 je napisao/la:"fine" teme vidovita. lijepo od tebe. nisam ni za postavljanje tog kriza a isto tako ni za izgradnju dzamija na svaki kilometar.

a tema ti je pravo potpaljivanje bespotrebne vatre. gdje je taj laff da ovo zatvori? ima se tko brinuti da li ce taj kriz biti postavljen ili ne a ne forumasi.

Mjesas babe i zabe. Sta bi ti rekao da neko izgradi spomenik cetnicima koji su "erojski" izgubili zivot u agresiji na Vukovar? Ne mozes ti porediti izgradnju dzamije i krsta. Niko ne bih imao problem da je ovde u pitanju izgradnja jedne crkve na Trebevicu.
Svak ko ima mrvicu pameti zna da kriz na Humu u Mostaru nema ama bas nikakve veze sa pravom vjerom i Isusom, a jos manje sa zrtvama rata, nego se radi o onom tupom, primitivnom prkosu i ponosu, kofol. Povrh toga taj monumentalni izraz zatucanosti sluzi jos i betonski-postojanom, sadizmom-oplemenjenom provociranju svih gradana Mostara, smijanju u lice historiji, jer se upravo s tog mjesta rusio stari most.

I kakva je to vjerska potreba zbog koje se mora izgraditi ovaj kriz? U dzamiji/crkvi ljudi se mole Bogu, kakva je svrha sa jednim ogromnim krizem, osim provokacije ?
Sta bi rekli oni koji su prezivjeli holokaust, kada bi Nijemci poceli graditi krizeve oko Ausvica u znak poginulih Nijemaca prilikom oslobadjanja Ausvica od strane saveznika!!!
Ili mozda podici krst oko Vukovara u znak stradanja srpskih "oslobodioca"?????

Ako dodje do izgradnje tok krsta ja predlazem da mi ispred njihovog krsta izgradimo duplo veci krst u cast svim sarajevskim srbima koji su ostali u gradu, branili ga i poginuli od granata i metaka s brda...

A njima predlazem da na svom napisu: Zahvaljujemo se majcici Srbiji sto nas je naoruzala i sto nam je isprala mozak.Zahvaljujemo se Srbima sto su nas ubjedili da Bosna nije nasa zemlja.
Zahvaljujemo se SRBIJI STO SMO NAPALI i unistili SOPSTVENI IDENTITET,I POGINULI BRANECI MILOSEVICA.

Srbi provociraju i igraju na kartu ko ce koga isprovocirati da zapocnu novi rat!

Ipak ce morati opet prvi poceti, mi smo navikli na provociranje, ali ovaj put smo spremni!!!!

a sto kaze dado ima se ko brinuti dali ce biti postavljen ,ima dado i mi forumasi smo djeca tih gradova i Bosanci !!!
Zadnja izmjena: Danielle, dana/u 12 Mar 2008 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

Megaskotica
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#56 Post Postao/la Megaskotica »

:inlove: u pravu si :inlove:

ajmo dalje..mozel nesto o crkvama :inlove:

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#59 Post Postao/la Danielle »

dadooo_21 je napisao/la:a ovo je za danielle i za njen post. nije to nikakva vjerska potreba za izgradnju tog kriza. kriz je izgradjen svim zrtvama na strani hrvata u toj regiji (sto se tice mostarskog kriza),pa taman da je bilo dvoje poginulih to je za njih,a bilo ih je vise. a sad sto to vi shvacate kao provokaciju,boze moj. znas li sta se bilo dogodilo prije mozda godinu dana u zepcu? podigli ti hrvati spomenik (mali kriz metar s metar i ispod natpis i to je sve) za poginule hrvate na tom podrucju. taj kriz je bio u blizini skole. znas sta su izjavili roditelji muslimanske djece koja tuda prolaze u skolu? podigli zivu pobunu i izjavili za novine sljedece "hitno zahtijevamo da se taj spomenik srusi ili ukloni jer se nasa djeca boje kriza i boje se prolaziti tuda."

puj j**** ti ovakvu drzavu sa svakakvim ljudima. dijete se boji betonskog kriza? ma tko je tu lud? to je prava ona hinjava politika i jebavanje u mozak. smetao bi vam kriz da ima dvadeset pedalja u njemu i to iskljucivo koji je podignut zrtvama pripadnika tog naroda. podignite i vi nekakav spomenik,nitko vam ne brani ljudi boziji,posvetite ga svojim zrtvama... i ako vam itko zucne sto ste ga podignuli pobunite se. nedajte se. a ne druge zajebavat.

a sto se tice tog kriza srpskog iznad sarajeva,i ja sam apsolutno protiv njega,jer srbi su svakako zapoceli ovaj jadni rat tako da njima i ne trebaju nikakvi spomenici. s tim da ni srbe cak ne mrzim,evo imam ovdje u dublinu cetvoricu momaka srba iz novog sada sa kojima sam izuzetno dobar,i pomagali smo i mi njima u nekim situacijama i oni nama. ljudi su izuzetno dobri.

Slazes li se da napravimo mjesec i zvijezdu pored kriza na Humu iste velicine?

Odgovori