Srodne duse, postoje ili ne...

Komentari Diskusije
Odgovori
Poruka
Autor/ica
pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#78 Post Postao/la pasa74 »

ekranka1 je napisao/la:rekoh da je dvosjekli mac :) za neke

sta je sa klinickim smrtima ,odvajanjem tijela i vracanjem ?

sta je sa svjesnim "ja" koje bez obzira na religijska uvjerenja govore o slicnim situacijama reinkarnacije kroz um .odnosno sjecanja na prosli zivot!?

dokazano je da svjesno "ja " ima veze s materijom duse a jedan vid je upravo povezan sa izvantjelesnim iskustvima.

klinicka smrt i stvarna se razlikuju po mnogo cemu,sami nazivi govore puno,zar ne?

klinicka smrt je opadanje rada vitalnih zivotnih funkcija na minimalu,otkucaji srca,disanje,pad tjelesne temperature,dok kod stvarne,te funkcije odumiru u potpunosti i tad si ebo jeza u ledja...

znaci kod klinicke smrti,osoba ipak dise a samim tim ima i zraka u tjelu zar ne :)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#80 Post Postao/la belly_dancer »

ekranka1 je napisao/la:sta spominjes Boga ako nemas vjere u njege ,jer ta dva pojma Bog i dusa idu zajedno :)
nikada nisam rekla da nevjerujem..vjerujem al se drzim i znanosti..nije mi jasno da je sve ovo postalo iz nicega..no naravno ovo nije tema za to..
zar nije malo nemoguce da se dusa odvoji od tijela??
to sve zvuci tako irealno..zar ne?ali zasto onda svi to nemozemo?kada hocemo?zasto su onda drugi za to zakinuti?zasto samo bolesni imaju te neke privilegije??
objasni mi ti kad ti sve znas..
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#83 Post Postao/la kajs »

nije ni malo irealno da se odvoji dusa, iz prostog razloga zato sto je morala "doci od nekuda" u to tijelo, vjerovati je da je reakcija dvosmjerna :)

pitanje je da li dusa postoji

al da formulisem pitanje na ovaj nacin, sta se to djesi pa ono tijelo koje je imalo zivosti od jednom obamre, izgubi se ta zivost iz njega?

a ako znamo da po umirajnu roznate tvorevine, kosa, brada i nokti, nastavljaju rasti do sedam dana? sta je to sto se djesilo sa tim tjelom da se ono tako ponasa, koja mu to komponenta ne dostaje?
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#84 Post Postao/la belly_dancer »

e vidis to je nesta sta ja nerazumijem..ok jesam ja jos mala i bedasta..al i ja razmisljam pobogu..i mene sve to intrigira..samo nerazumijem..ako niko ovdje nezna na to odgovorit..ko onda zna?? :huh:

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#86 Post Postao/la Danielle »

sjecam se jedne legende koja ide ovako
nekad je sve bilo jedno nije bilo covjeka i zene nego jedna jedinka nesto kao jabuka i bilo je sve mirno nije bilo lazi nije bilo napetosti ne povjerenja sve je bilo jednostavno i skladno ali bog uze tu jedinku raspolovi je onako prstima kao jabuku kad raspolovimo i jednu polovinu nazva zenom a drugom muskarcem jednu polovinu baci na jedan kraj svijeta a drugi na drugi kraj i od tog momenta mi smo uvjek u potrazi sa svojom drugom polovinom koja ce u potpunosti odgovarati bas nama ali rijetki su oni koji nadju da odgovara makar u nekim segmentima rijetki su oni koji uspiju skoro niko :( :( :(

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#88 Post Postao/la ra-ja »

Da od pocetka do kraja ,,,tvrdim da postoje srodne duse.... :)

Kada sam bila mala ...u komsiluku sam imala bracni par koji su zivjeli u jako dobrom skladu.....nisu imali djecu....

Ona se razbolila .....i 15 dana prije njene smrti on je odvezen u bolnicu...
Umrli su isti dan i isti dan su sahranjeni...... :huh:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#89 Post Postao/la ra-ja »

LAFF je napisao/la:
Ra-Ja je napisao/la:Eh sada ja tebe nerazumijem...bas.....

Ako hocu da imam covjeka koji me voli

Ako hocu da imam covjeka koji cijeni moje kvalitete
Ako hocu da imam covjeka koji stoji uz mene u svakom momentu kada sam srecna tako i kada sam tuzna...
Ako hocu da imam covjeka koji me razumije
Ako hocu da imam covjeka koji me hoce saslusati
Ako hocu da imam covjeka da me bodri kada nesto radim
da nije za svaku sitnicu cangrizalo
da nije svadljiva osoba
Da nije pretjerano ljubomoran......jer zato nema razloga....
da nije bas alkoholicar....

Sada takva zena trazi to jer i sama daje od sebe sve isto....to su srodne duse....
E sada kao takva ce sve uciniti da od izabranika napravi to sto zeli...
Ako je covjek dusevno dobar i pozitivan.....onda nema problema tu i tamo sve stima.... :-k
Hitler-Musolini su srodne duse iako nisu dobre
Razumijes sad :wave:
To sto ti pises nema logike pospana si @Ra-Ja
Zasto si bas uzeo Hitlera i Musolinija kao primjer...bas me interesuje....
Prvo da ti kazem da ja Hitler imao dobre odnose sa Muslimanima i Hrvatima... u Bosni......a zna se koga je on protjerivao....Sto mu niko neopravdava....Dali su ta dva naroda bila srodne duse sa Hitlerom
Neznam koliko godina ce svijet spomonjati Hitlera...i vracati istoriju unazad....Kada svatimo da netreba poistovjrcivati vodje sa narodom koji je vodio onda se necemo bar oko toga svadjati ....i razumjet cemo se....
i za Josipa Brosa TITA...
kao i Aliju Izedbegovica.....
Pustimo mrtve duse da pocivaju.....
Srodne duse trazimo medju zivim ljudima.....
Sada u njemackom je stranka CDU na vlasti sa Angelom M...na celi...
Mogu da ti kazem da drzava jako dobro funkcionise...a vide to svi...kako ljudi stite svoju drzavu ..cuvaju i paze....svaka im cast...Tako i treba....
Ja se ovdje osjecam jako sigurnom...
Nema policije na ulicama...kao da nepostoji...ali ako ustreba za sekund tu su.....
Drago mi je sto sam uzela primjer ...zato sto je zena na vlasti....
Znaci da zene mogu jako dobro da vode drzavu......
Ovo je ujedno odgovor Im_ex...kada je rekla da daju vlast zenama one bih izazvala rat..... :)

Mozda ovo nisam trebala napisati tu ali ja neznam pronaci temu...a trebala sam napisati .... :)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#90 Post Postao/la belly_dancer »

Opet politika tamo di joj nije mjesto..

Srodna dusa mi je osoba koja potvrduje ono sta ja kazem :D

Odgovori