Zena..samo fraza ili ipak nesta vise..?

Poruka
Autor/ica
belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Zena..samo fraza ili ipak nesta vise..?

#1 Post Postao/la belly_dancer »

Evo jedna tema koja me jako interesira osobno,a nadam se da ce biti odgovora..
U danasnje vrijeme jos uvijek ima podrucja gdje zena nesmije nista,gdje vladaju muskarci..ugnjetavanje,ponizavanje i obezvrijedivanje zena su njihova svakodnevica..
Kako vi vidite da bi trebalo biti?Kako vi smatrate da bi se danasnja zena ,neka prosjecna, trebala odnositi prema tom,navodno,boljem spolu??

Dali zena treba imat neka prava?Ili ne..?

Ajde da vas cujemo..(ja cu se uplest naknadno)
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

danjel
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#2 Post Postao/la danjel »

To je za mene jo¹ primitivizam,nema razlike izmeðu ¾ene i mu¹karca,mi smo jaèi spol one su ljep¹i,hehe....Ali definitivno treba da ima sva prava kao i mu¹karci,ja tu ne pravim veliku razliku..

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#3 Post Postao/la belly_dancer »

dakle tebi nesmeta da te zena vozi u njenom autu,da ona radi bolji posao..?ili se ipak varam?

danjel
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#4 Post Postao/la danjel »

Ni u kom sluèaju ako mi je ¾ena onda to nije njen auto nego na¹...

Sabinam
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#6 Post Postao/la Sabinam »

Zenska prava....mislim da su zene previse radile na svojim pravima... i tako dobile jednakost....sada imamo jednakost i ostaje nam sve ono sto smo i prije imale...
Znaci radimo, a pored toga podizemo djecu, kuhamo, spremamo, cistimo. Ponekad pomislim da bi mi bilo bolje da sam samo domacica i da nemam bas tolika prava hehehehhehe

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#7 Post Postao/la belly_dancer »

a sta je sa onim zenama kojima muzevi nedaju da rade??uopce..

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#9 Post Postao/la im_ex »

Istina, uzivamo ta neka prava za koja smo se vec nekako izborile, ali, ne mogu a da ne kazem da je zensko cudna sorta ... zna se pocesto ufurati da izgubi svaku granicu podnosljivosti sto smatram ujedno i negativnom stranom "dodjele prava".

Konkretno:

poznajem bracni par koji je nekad normalno zivio, brak iz ljubavi ... djecica, uzivaju jedan od komfornijih stanova ... potpuna idila je bila do momenta kad zena pocinje finansijski mnogo vise da doprinosi u odnosu na muza koji svo vrijeme ima primanje na zavidnom nivou.
Znaci, pruza se sve veca gotiva, kako njemu kao partneru, tako i sebi, tako i djeci.
Da, da, sve je to fino, skoro kao u bajci, jelde ... ali, nije fino od nje sto se vecim doprinosenjem konstantno gura da bude "osoba iznad"
[-X to joj ne valja.
I ovdje vrijedi pravilo : Bolje tanju pit' a rahat bit'

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#10 Post Postao/la pasa74 »

[quote="IM_ex"]Istina, uzivamo ta neka prava za koja smo se vec nekako izborile, ali, ne mogu a da ne kazem da je zensko cudna sorta ... zna se pocesto ufurati da izgubi svaku granicu podnosljivosti sto smatram ujedno i negativnom stranom "dodjele prava".

svaka cast Im_ex =D> =D>
vidim da na forumu ima i onih iskrenih medju zenama.....citam postove i vidim tihe"feministkinje",OK znam da ima slucajeva gdje zena nema ista prava kao muskarac i sa tim se neslazem.medjutim poznajem dosta zena koje,nakon sto su dobile "svoja"prava,rasturaju brakove i porodicu zbog toga sto ta prava neznaju koristiti da bi unaprijedile zivot i sebi i svoje porodice.
pocinju se ponasati kao zene koje su rodjene u zapadnoj evropi,a do jece su cuvale krave negdje ne planini,primaju sve ono sto je negativno i na svaki nacin pokusavaju muza strpati pod "papucu".............
da li su to prava o kojima govorite?

Sabinam
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#11 Post Postao/la Sabinam »

A reci mi Pasa dali poznajes kojeg muskarca koji isto to radi? Ja da i to puno...jaci su, nadmocniji, vece place, skuplja kola i rasture porodicu... pa u cemu bi bila razlika kada to zena uradi...ne kazem da to podrzavam, ali uz veca prava i vecu moc ide i arogancija (jer uz takav karakter se uglavnom napreduje).
Zato ne zelim zamjeriti ako to i koja zena ucini... ne cini to zato jer je zena vec zbog svog karaktera i povr¹nosti

sredovjecni_33
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#12 Post Postao/la sredovjecni_33 »

za mene je zena sve na svijetu "bog i batina" :D :D :D
-samo lagano i opu¹teno-

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#13 Post Postao/la pasa74 »

sabinaM je napisao/la:A reci mi Pasa dali poznajes kojeg muskarca koji isto to radi? Ja da i to puno...jaci su, nadmocniji, vece place, skuplja kola i rasture porodicu... pa u cemu bi bila razlika kada to zena uradi...ne kazem da to podrzavam, ali uz veca prava i vecu moc ide i arogancija (jer uz takav karakter se uglavnom napreduje).
Zato ne zelim zamjeriti ako to i koja zena ucini... ne cini to zato jer je zena vec zbog svog karaktera i povr¹nosti
slazem se sa tobom sabina,medjutim u tu tvoju pricu se ne uklapa ona standardna kako su samo muskarci losi...ima milion primjera gdje su zene te koje su rasturile porodicu samo zato sto su glumile "velike"zagovornike prava zena.znam ja da ima svakakvih muskaraca ali u zadnje vrijeme su zene te koje zahvaljujuci "pravima"koje su "napokon" dobile krse sve norme moralnog ponasanja sto nerijetko zavrsava razvodima ili jos tragicnije.
uvjek su zene imale prava kao muskarci samo sto su nekada prije,zene znale sta znaci rijec POSTIVANJE i PORODICA ali danas ih je sve manje i za koju godinu takve zene ce postati "vrsta"u izumiranju..............
takve zene zasluzuju postivanje i ljubav,ove moderne////neka nam bog pomogne!!!!!

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#14 Post Postao/la belly_dancer »

eee..sada vi meni pokusavate rec da samo mi koji zagovaramo jednakost feministkinje..nije bas za sve to tocno..
evo nek mi neko kaze ko se nebi osjecao ugrozeno da recimo samo zena u toj familiji zna vozit,il da samo zena radi..ma i da samo ima vecu placu..bas me zanima kolko bi takav brak opstao..

a to je ono sta nam muski stalno nabijaju na nos,s tim nekim sitnicama nam govore kolko vrijedimo..naravno-cast iznimkama..

Sabinam
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#15 Post Postao/la Sabinam »

pasa74 je napisao/la:
sabinaM je napisao/la:A reci mi Pasa dali poznajes kojeg muskarca koji isto to radi? Ja da i to puno...jaci su, nadmocniji, vece place, skuplja kola i rasture porodicu... pa u cemu bi bila razlika kada to zena uradi...ne kazem da to podrzavam, ali uz veca prava i vecu moc ide i arogancija (jer uz takav karakter se uglavnom napreduje).
slazem se sa tobom sabina,medjutim u tu tvoju pricu se ne uklapa ona standardna kako su samo muskarci losi...ima milion primjera gdje su zene te koje su rasturile porodicu samo zato sto su glumile "velike"zagovornike prava zena.znam ja da ima svakakvih muskaraca ali u zadnje vrijeme su zene te koje zahvaljujuci "pravima"koje su "napokon" dobile krse sve norme moralnog ponasanja sto nerijetko zavrsava razvodima ili jos tragicnije.
uvjek su zene imale prava kao muskarci samo sto su nekada prije,zene znale sta znaci rijec POSTIVANJE i PORODICA ali danas ih je sve manje i za koju godinu takve zene ce postati "vrsta"u izumiranju..............
takve zene zasluzuju postivanje i ljubav,ove moderne////neka nam bog pomogne!!!!!
Nitko nije rekao da takve zene ne postoje, ja sam samo rekla da sa to zeni vise uzme za zlo nego muskarcu....jer njoj na prvom mjestu ipak mora biti porodica, a zasto to isto ne i muskarcu.....????
To mi samo smeta....kada zena to ucini....na lomacu s njom, a kada muskarac isto to, njemu se progleda kroz prste jer ipak je on umoran, zaraduje, nema vremena za obitelj, bla, bla....
Mislim da je to samo raspad obitelji, uostalom uopæe obitelj gubi na vaznosti pred materijalnim,.....nisam za to
Ali samo zelim da se jednako osudi i muskarac i zena koji zbog zarade i posla zapostavi obitelj....

Odgovori