Imas kupovne kore, ako sam te dobro razumjela (a mislim da jesam ) .. one ti bas i nisu za zeljeno savijanje, moje je misljenje
Ali, posto ti je zurba, kad ih vec imas, nizi ih u redove ... prije serviranja isijeces na parcad i eto ... swabe ima da "izginu" jeduci, kako god da ga savijes
Hoces ... naucit ces ako budes ustrajala u zelji da naucis - vjeruj mi
Neeeeeee ... papaya, ne mislim na Slagani burek :baa: ... al', vidim da si rijesila da ga strpas u rernu cas prije
Mislila sam da ga savijas i nizas red uz red dok popunis tepsiju (onu cetvrtastu ... da skontas o cemu pricam )
ev meni vodica na usta papaya budi drug, pa mi ostavi zalogaj
a sto se tice razvlacenja preko stola, ma tjesto dobro oklagijom izmasiras, pa ga onda "zavintas" na oklagiji na stolu ga oklagijom rasiris koliko mozes i onda pazljivo prstima razvlacis da se ne podere. zatim rasiris krompir i meso po njoj i pazljivo je motas. i eto ti prve zmije
Zadnja izmjena: paparaci, dana/u 01 Maj 2008 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Stavis ulje u tevsiju, onda staviskoru, pa poulji malo, pa tako jedno dvije kore stavi, onda trecu naprimjer, uzmes to meso uprzeno s lukom i pospes po kori (nemoj natobat, da bude previshe)...
Onda opet stavis jednu koru, pa je malo pouljis, pa onda stavis drugu koru pa opet pouljis, pa onda stavis trecu koru i stavljas dalje meso, tako da nebi bilo previshe mesa...
To ti je slagani burek a u kolutove je nemoguce napravit' sa korama