Stranica: 7/12.
Postano: 11 Maj 2008 02:11
Postao/la ra-ja
Brasno se pece u redni da postane smedjkasto...pazi se samo da neizgori....Zar nisam to napisala.... :-k
Postano: 16 Maj 2008 11:17
Postao/la becanka

Sastojci:
Tjesto
9 jaja
250 gr.brasna
16 s.kas.secera
8s.kas.vode
2 s.kas.kakaa
1 prasak za pecivo
Fil
1 l.mljeka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
4 s.kas.brasna
3 vanil secera
15 s.kas.brasna
1 margarin
kokos
Glazura
150 gr.cokolade
ulja
malo slatke pavlake
Priprema:
Umutiti bijelanca sa vodom postepeno dodajuci 8 kasika secera.
Zumanca izmutiti sa sledecih 8 kasika secera da bude pjenasto.
Dodati ih bijelancima, postepeno dodati brasno izmjesano sa kakaom i praskom za pecivo.
Koru peci u podmazanoj i pobrasnjenoj tepsiji u vec zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta.
Izvaditi koru iz tepsije i ostaviti da se ohladi.
Napravimo fil tako sto izmutimo pudinge, brasno, secer, vanil secere sa mljekom i skuhamo.
Nakon sto se ohladi, tj bude mlako dodamo margarin i dobro izmutimo da bude fino glatko.
Casicom ili okruglim kalupom velicine 5 cm. vadimo krugove.
Presjecemo svaki krug na dva djela i filujemo filom.
Namazemo i spolja ( samo sa strane ) svaki kolac i uvaljamo u kokos.
Otopimo cokoladu, ulje i malo slatke pavlake i kasikom umocenom u cokoladu premazemo povrsinu svake subare.
Postano: 18 Maj 2008 14:42
Postao/la ra-ja
papaya je napisao/la:I sto vise
Jela bez mesa!!!
Bar to nije problem...Napravis meso sa prilogom.. spinat...pire......pomest...grasak leso...grah leso...itd...MESO BACIS.....
a prilog pojedes....

Postano: 19 Maj 2008 00:15
Postao/la ra-ja
cocos totra.....
250 gr,margarina
125 gr scera
200 gr cocosovog brasna
2 dcl djusa orandja
to sve zajedno sastaviti i mutiti da postane pjenasto
Od 5 zumanaca
5 kasika secera
5 kasika mlijeka
5 kasika brasna
1/2 praska za pecivo
To umutiti masu i u zamasceni okrugli pjeh peci koru...
kada se ohdadi staviti ovu gornju masu na nju u obliku kupe
Pola kg secera i 5 kasika vode kuhati agdu ,,dok nepocne jako vrenje
posebno napraviti snijeg od preostalih 5 bjelanaca i jedne kasike secera ...nakon cega se nastavi dodavanje ove agde uz brzo mucenje sa mikserom....Dobijemo samp...koji stavimo odozgo na tortu kao glazurzu..Na kraju dobro posuti odozgo sa kokosovim brasnom....
Torta izgleda kao kupa.... :-k
Postano: 19 Maj 2008 14:50
Postao/la mrki62
Neki dan sam jeo najukusniji krompir
Uzme se jedan mali krompiriæ ,.................. oguli¹ ga ¹to deblje - to bolje ,............. nare¾e¹ ga na èetiri dijela i stavi¹ na nauljenu tepsiju , na sve èetiri strane svijeta

izmeðu stavi¹ dvije (2 ) kile mesa , posoli¹ po ¾elji i,............................... mmmmmmmmmmmm , kako je ukusan krompiiiiiiiiiirrr
PS. ima jednu mahanu , brzo ga usfali

Postano: 19 Maj 2008 14:53
Postao/la indeks
Postano: 19 Maj 2008 15:22
Postao/la mrki62
Onda neæe biti toliko ukusan

Postano: 19 Maj 2008 15:27
Postao/la indeks
Crvenkapica Kolac
Postano: 09 Jun 2008 12:38
Postao/la becanka
Biskvit:
4 jaja
1 èa¹a (od jogurta) ¹eæera
1 jogurt
1 dl mlijeka
2 èa¹e o¹trog bra¹na
1 pra¹ak za pecivo
1 ¾lica kakaa
Nadjev:
1 staklenka kompota od vi¹anja
1/2; kg svje¾eg sira
6 ¾lica ¹eæera
3 vanilij ¹eæera
1/2 l tuèenog slatkog vrhnja
Preljev:
3 preljeva za torte
sok kompota od vi¹anja
7 dl vode
Za biskvit pjenasto umije¹ati ¾umanca, ¹eæer, jogurt, mlijeko i bra¹no s pra¹kom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanca. Biksvit podijeliti u dva dijela, jedan neka ostane ¾ut, a u drugi umije¹ati kakao.
®uti dio staviti peæi, ali ne do kraja, izvaditi i na njega polo¾iti ocijeðene vi¹nje iz kompota te smeði biskvit. Ispeæi zatim do kraja.
Potom dodati nadjev od sira i ¹eæera u koji je lagano umije¹ano tuèeno slatko vrhnje.
Preljev za torte kuhati u kompotu od vi¹anja te dodati vode. Preliti preko kolaèa.