Zabolile ih noge setkajuci tamo amo, a svaki u blizini "svoga".
Vishe im se i ne seta, ono ... hmm, sto li vec jednom ne zazvoni pa da i mi sjedemo (misle shetachi istovremeno) ... da to sad ucinimo, bilo bi nekako smijesno ... il mozda zalosno, jer, ovako, bar se cini (ako nas ko promatra i biljezi camerom) da se pojedosmo od nervoze i silnog razmisljanja ... hoce li nam upasti kasika u med il cemo se opet dogovoriti da se nadjemo tad i tad da bismo se probali dogovoriti za sljedeci susret na kom bismo dogovarali nesta, fool.
Ulijecem k'o ratnik.
Ledenim pogledom zaustavila sam im dah istovremeno.
"Mogli ste kako ste htjeli, al ne i do kad ste namjeravali, mrskotinje".
"Allahu, dragi, k'o je sad ovo"
![withstupid.gif [glup]](./images/smilies/withstupid.gif)

Dodik se u*ro od straha,
Osmjehnu se, na sta mu isplazih jezik, namignuh pa zaprijetih ... faca mu posta zabrinuta ... isplazih mu se jos zesce i rekoh:
"Postajes staklena figura koju cu smrskati u paramparcad. Sad, ostajes nepomican tek da vidis sta ce Covica spopasti a da mu pri tom neces moci pomoci i glumiti mu kao i do sad da zagovaras da je posve ispravno da i oni dobiju entitet. To sto vidis sta njega spopada, i tebe ce samo minut-dva kasnije ".
Izvadih kamencic iz dzepa i strefih ga u celo ... istog trena osta nepomican. Samo su mu one buljave, krvave oci pokusavale naci spas ... ali, spasa niotkud.
Razocarao se vidjevsi da su "shetachi" nepokretni.
![[wow.gif] [wow.gif]](./images/smilies/wow.gif)
Covic je zanijemio
Ne srcem vjernika, pa mu je molitva i bila uzaludna.
"Usuti, mile jedno!!! Usuti jer sad ti ja sudim. A Bog ce nesto tek malo kasnije, ne brini. Ma jok, ne brinem, znam da ce i meni ... al meni nece tako brzo k'o vama sto ce ... a i da ce, vala, ne plasim se.
heej, sto si bio - bio si. Tacka, nema te vise" - bacih pijesak iz dzepa na njeg od cega se pretvori u staklenu figuru. Ostadose mu oci otvorene, zeljne dunjaluka, necega, kazu nashi stari kad se umre otvorenih ociju ...neka je, nema veze.
Na samo jedan moj mig, Covicu "se otkide" desna ruka iz ramena
Sad ja setam ... uvlacim se svima od njih u facu i isplazim im se ... pa namignem. uhh, lijepo mi, aman.
Niko od prisutnih ni da pisne.
Nakon par minuta, pozeljeh da sto prije nestanem iz te sale ... iz zgrade.
Bez trunke griznje savjesti, skinem svoj plasht, zamahnem viteski par puta njime u pravcu mrskih mi umrtvljenih spodoba, pretvorim ih u staklo, i kazem: "Razbijte se u paramparcad, o, vi, staklene i vostane figure!! Saspite se u paramparcad ... u staklenu prasinu!!"
Iz staklene prasine virila su 3 papira ... ma, valjda karte koje su danonocno pripremali za danasnju predstavu.
Nema veze ... karte, garant.
Dodje mi ruzno ... trebam cist zrak ... povracha mi se
Izadjoh na ulicu ... odjednom mi dobro ... zadovoljna, zapalim Sarajevsku Drinu i dodjoh da vam podnesem izvjestaj.
Pa, eto, na vama je hoceteL mi suditi ... smijel neko, mislim
![_ballbounce [icon_ballbounce.gif]](./images/smilies/icon_ballbounce.gif)