Mudre Misli Poznatih i Nepoznatih
Re: Mudre Misli Poznatih i Nepoznatih
"U svakom trenutku vaseg zivota nudi vam se prilika da birate – ljubav ili strah – da hodate zemljom ili da se vinete u nebesa. Strah ce vas provesti uskom stazom, obecavajuci da ce vas odvesti kuda zelite. Ljubav kaze: Rasiri ruke i poleti sa mnom."
Pat Rodigast
Pat Rodigast
"Nikad se ne cudim sto vidim zle ljude;ali se cesto cudim sto ih ne vidim da se stide."
'NaÅ¡e najveće pretvaranje je sastavljeno, ne od toga da skrivamo ono loÅ¡e i ružno u nama, već naÅ¡u prazninu. Najteže je sakriti neÅ¡to ÄÂega nema.
Eric Hoffer
Eric Hoffer
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Živi tako da bi tvojim poznanicima bilo dosadno kada umreš.
Demosten
Demosten

"Lijepe zene su stvorene za muskarce koji nemaju maste, a pametne za one koji nemaju srece!"
Lijepe zene su stvorene da setaju bez puno rijeci..a pametne netraze ljubav na forumu ..jedino ako poenta foruma nisu one same...... 

'SumnjiÄÂenje nije odlika uzviÅ¡enih duÅ¡a, nego ograniÄÂenih i oholih umova.
Tarchetti Iginio
Tarchetti Iginio
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Nevjerujte mudracu niti bilo kojoj poznatoj licnosti...vjerujte u ono sto ste sami dosli do zakljucka...
Jedan je život u ovom životu lutanja, konstantnog traženja sebe. Negdje u magli ÄÂuje se neki glas, koji te doziva. Rijetki imaju sreću da osjete milinu tog istog glasa.....neki se samo mimoilaze..... zaÅ¡to je nemoguće da ljudi jednostavno budu iskren...i jedni prema drugima.. iako nekad nisi iskren ni prema samom sebi, zavaravaÅ¡ se kojekakvim glupostima, a vrijeme prolazi, a onaj isti glas te zaobilazi...
Vaša sloboda nije ništa drugo nego varljivo priviđenje da jedna klasa ljudi može nekažnjeno izgladnjivati druge. I jednakost je varljiva i šuplja ako bogataš pomoću svog monopola primjenjuje pravo na život i smrt u odnosu na svoga bližnjega, dok je mnoštvo ljudi u suzama i uzdasima, bez hljeba i bez odjeće.
Žak Rouz
Žak Rouz

'Stvarnost druge osobe nije u onome što ti otkrije,nego u onome što ti ne može otkriti.Stoga,ukoliko želiš da je shvatiš,ne slušaj ono što ti kaže,već ono što ne kaže!''
"Svijet je previÅ¡e opasan da bi se u njemu živjelo- ne zbog ljudi koji ÄÂine zlo , vec zbog onih koji stoje sa strane i njemo posmatraju"
Albert Einstein
Albert Einstein

SmijeÅ¡no je možda, bio sam ÄÂovjek s onim od juÄÂe i hoću da budem ÄÂovjek s ovim od danas, drukÄÂijim, možda i suprotnim, ali me to ne buni, jer ÄÂovjek je promjena a zlo je ako ne posluÅ¡amo savjest kad se javi.
Lijepa rijeĠje kao lijepo stablo, korijen mu je duboko u zemlji, a grane se pod nebo uzdižu.
DuÅ¡a može ÄÂesto da održi tijelo, ali tijelo duÅ¡u nikad; ona posrće i gubi se sama.
TeÅ¡ko će se sporazumijeti dva ÄÂovjeka koji misle razliÄÂito. - Lako će se sporazumijeti dva ÄÂovjeka koji misle.
Kunem se vremenom, koje je poÄÂetak i zavrÅ¡etak svega, da je svako uvijek na gubitku.
ÄŒetrdeset mi je godina, ružno doba: ÄÂovjek je joÅ¡ mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje.
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.
Mrtve treba sahraniti, zbog sebe.
Zašto se smatra da su knjige pametne ako su gorke?
Meša Selimović - Derviš i smrt
Lijepa rijeĠje kao lijepo stablo, korijen mu je duboko u zemlji, a grane se pod nebo uzdižu.
DuÅ¡a može ÄÂesto da održi tijelo, ali tijelo duÅ¡u nikad; ona posrće i gubi se sama.
TeÅ¡ko će se sporazumijeti dva ÄÂovjeka koji misle razliÄÂito. - Lako će se sporazumijeti dva ÄÂovjeka koji misle.
Kunem se vremenom, koje je poÄÂetak i zavrÅ¡etak svega, da je svako uvijek na gubitku.
ÄŒetrdeset mi je godina, ružno doba: ÄÂovjek je joÅ¡ mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje.
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.
Mrtve treba sahraniti, zbog sebe.
Zašto se smatra da su knjige pametne ako su gorke?
Meša Selimović - Derviš i smrt