pokusaj ti da ne jedes isti danvidovita_dzemila je napisao/la:ali pokušaj da ga ne jedeš danas jer je bolji sutri dan. zapravo što više dana prolaze bolji je.
ja sam pravila rigojanÄÂi sinoć postaviću recept kasnije
![[Real mad.gi [Real mad.gif]](./images/smilies/Real%20mad.gif)




pokusaj ti da ne jedes isti danvidovita_dzemila je napisao/la:ali pokušaj da ga ne jedeš danas jer je bolji sutri dan. zapravo što više dana prolaze bolji je.
ja sam pravila rigojanÄÂi sinoć postaviću recept kasnije
ja kazem oboje....a volim ih pravo....papaya je napisao/la:jel kazete oblande ili oblatne?
makovnjaÄÂu jeli...ako ti je dobar recept...napiÅ¡ividovita_dzemila je napisao/la:super dugi. je li ti ta alva ono Å¡to se kod nas kaže ćeten halva ili ćetenija. jako teÅ¡ko je naći
ja sam juÄÂe kupila kesicu maka pa ću praviti za vikend kad mi budu sestre dolazile. obožavam mak
taan halva...tako se zvala nekada kad se proizvela u bivsoj Jugi...a ja odavno nisam video takvu halvu koja se proizvodi negdje na teritoriji ex-yu...kod nas jedino ima otprilike takva, koja dolazi iz Turske.vidovita_dzemila je napisao/la:super dugi. je li ti ta alva ono što se kod nas kaže ćeten halva ili ćetenija. jako teško je naći
svaka tebi castdugi_74 je napisao/la:Ja znam pravit samo dve vrste kol(j)acai to oba dva se ne peku...
prvo je torta sa gotovim korama, pa puding i slag...i po zelji neka pocepana banana unutra...![]()
a drugo je malo komplikovanije...![]()
![]()
1 mlijevena plazma
150 grama bijele taan alve
3 ili 4 slaga nisam siguran sad![]()
Napravis slag, i jedan deo ostavljas za kraj...a u drugi deo pomesas mlevenu plazmu uz pomoc miksera....poslije toga malo po malo mijesas mlijevenu taan alvu sve dok se ne mijesa potpuna masa i na kraju dodas formu po zelji i prelivas slagom koji si podijelio na pocetku, a mozes da ga uljepsas cokoladom.
pazite ...moze da izgori mikser....
ne više od pola sata...sigurno!beca_jovi je napisao/la:Bas super djeluje, a koliko mi vremena treba da napravim?