Stranica: 5/12.
Postano: 17 Sep 2007 00:40
Postao/la __kockar__
ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera
100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne
# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,
E ja jedva cekam da probam

a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:
Postano: 17 Sep 2007 00:46
Postao/la mala-plava21
bluesky je napisao/la:mala-plava21 je napisao/la:Ja ne kuham po receptu vec ovako napamet kako naucim pa evo recepta odoka :chuckel:
Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe
UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano
MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete
PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke
SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso
Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek

njami njami :chuckel:
=D> SVAKA CAST!!! Ti si ovde jedina koja zna sta i skuhati!!! "ODOKA" koja stavlja sastojke i "NA VRH NOZA"- od te se moze sta i pojesti, a one sto stavljaju na vagu- nema tu kuharice!!!! [-X
Jojj

hvala na komplimentu ma ja ti samo dobro pamtim i volim kuhat

Postano: 17 Sep 2007 00:48
Postao/la __kockar__
ekranka je napisao/la:__koCKar__ je napisao/la:ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera
100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne
# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,
E ja jedva cekam da probam

a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:
cim krupniji bolji ,sladji je ,ja mislila bosanci to znaju :ballbounce:
aha znaci krupniji....ma samo ja pitam....nemoj da sta zamijeris.. :ballbounce:
Postano: 05 Feb 2008 22:59
Postao/la ra-ja
Medena torta......
Zamjesiti tijesto od
125 grama margarina
jednog cijelog jajeta
250 gr meda
praska za pecivo
i onoliko brasna da masa nebude mnogo tvrda...tijesto se podjeli na tri djela....razvuce se oklagijom te tri kore...jednake velicine i peku se na poledjini pleha.....
FIL.....
Jedan paketic pudinga pripremljen prema upustvu...pomijesan sa preostalim 125 gr margarina...treba da se mijesa dok se neizjednaci u glatku masu....
Kore se mazu sa ovim filom i mogu se sjeci kada se ohladi....A najbolje da prenoci...

Postano: 26 Mar 2008 18:45
Postao/la kajs
Volim ja kuhati
i grah i boraniju umijem i riblje filete (al ono za po sata vec si gladan)
nego volim ovako da pravim dorucak nam
potrebno 5 svezih jaja (ona seljakca, domaca su najbolja)
250 g kackavalja
100 g oraha
100 g lje¹nika
200 g slatke pavlake
maslinovo ulje, soli
narvno uzmes onu dobru tavu, malo vecu, pomazes uljem maslinovim i onda razbijes jaja i pustis da se prze, kad ono pocne kora da se hvata, e onda dodjes redom predhodno pripremljen kackavalj, ono znate da se fino isecka na resetki, i to jos malo se ono prci e onda dodas samljevene orahe i lje¹nik malo posolis na kraju.
To kad se spremi onda ide u tanjir i odozgo pavlaka
e sad kad sam dobro raspolozen onda odozgo ide pripremljene gljive u vrenju za kuhanje i origano, al to samo kad sam ekstra raspolozen i kad nismo puno gladni
Postano: 26 Mar 2008 19:25
Postao/la kajs
bjez ba dzemka, kackavalj ti je sir onaj trapis ili kako vec, znas onaj zuti tvrdi.
ma moze, super je eto kad ti kazem, neznam ono mozda se meni tako svidja
Postano: 26 Mar 2008 19:38
Postao/la kajs
ova domaca, seljacka, slatka ba to ode i dvije porcije

, pa nema nas puno dvoje nas Aisa jos to ne jede
