Ateizam-zasto?
Re: ATEIZAM zasto
Ne ako nesto zastupa neko valjda bi trebao da ima i adekvatne dokaze kako bi mogao to nekom drugom docarat
Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna..
Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji....
Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...
Neko prije neko poslije..ipak na kraju dodje tobe..vjeruj to
i bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja...
Sve sto vjerujem ..cinim,,uticem nije zato sto mislim da necu doci do cistilista....
Sve cinim jer smatram da ja tako trebam da zivim..to je moj zivot ....
U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo...

Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji....

Sve sto vjerujem ..cinim,,uticem nije zato sto mislim da necu doci do cistilista....

[quote="Ra-Ja"]Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna..
Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...
i bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja...
[/Ako nisi osjetila da si srecna ispunjena radosna onda snisi nista od vjere ni nasla]

beba80
Ã…Â ta za tebe znaÄÂi tesavuf ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

beba80 je napisao/la:Ra-Ja je napisao/la:Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna..![]()
Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji....Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...
Neko prije neko poslije..ipak na kraju dodje tobe..vjeruj toi bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja...
![]()
U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo...[/Ako nisi osjetila da si srecna ispunjena radosna onda snisi nista od vjere ni nasla]
Ne ja sam zaista razocarana...neko treba da me usreci ali ne vjerski...nego prijateljaski...
Sa vjerom sam samo kompletnija osoba....

ne znam objasnimrki62 je napisao/la:beba80
to ces tesko uspjeti bez dove jer danas je mnogo ljudi koji su po darvinu majmuni ne znam kako mislis da te usreci jer mozda mogu ja ako je u okviru vjere izvan nisam siguranRa-Ja je napisao/la:beba80 je napisao/la:Ra-Ja je napisao/la:Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna..![]()
Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji....Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...
Neko prije neko poslije..ipak na kraju dodje tobe..vjeruj toi bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja...
![]()
U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo...[/Ako nisi osjetila da si srecna ispunjena radosna onda snisi nista od vjere ni nasla]
Ne ja sam zaista razocarana...neko treba da me usreci ali ne vjerski...nego prijateljaski...
Sa vjerom sam samo kompletnija osoba....
Pitam , jer i to je dio islamabeba80 je napisao/la:ne znam objasnimrki62 je napisao/la:beba80
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
"Tesavvuf je nauka pomoću koje se upoznaju naÄÂini proÄÂišćavanja ljudskih duÅ¡a, popravljanja ponaÅ¡anja (vladanje, ahlak), uÄÂvršćenja ÄÂovjeÄÂijeg karaktera, kako vanjskog tako i unutarnjeg, sve u cilju postizanja vjeÄÂne sreće."
InaÄÂe to najviÅ¡e prakticiraju sufije

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

a oni ce biti pitani kad budu likove pravili de ih ozivite sad pokusali ste STVORITELJA oponasat sirk ste pocinili i opet se nekajete džehenem je za takvepapaya je napisao/la:beba80 je napisao/la:Ne ako nesto zastupa neko valjda bi trebao da ima i adekvatne dokaze kako bi mogao to nekom drugom docarat
Dobro, ajd reci mi, vjerujes li ti u Spajder-mena?
OK ja nezelim njihov pravac al su mi braca i mocni su govornici da nekazem filozofimrki62 je napisao/la:Pitam , jer i to je dio islamabeba80 je napisao/la:ne znam objasnimrki62 je napisao/la:beba80
Ã…Â ta za tebe znaÄÂi tesavuf ?![]()
"Tesavvuf je nauka pomoću koje se upoznaju naÄÂini proÄÂišćavanja ljudskih duÅ¡a, popravljanja ponaÅ¡anja (vladanje, ahlak), uÄÂvršćenja ÄÂovjeÄÂijeg karaktera, kako vanjskog tako i unutarnjeg, sve u cilju postizanja vjeÄÂne sreće."
InaÄÂe to najviÅ¡e prakticiraju sufije
Oni su za razliku od vehabizma, generacijama na naÅ¡em podruÄÂju , oni su generacijama dio nas i jako su pametni - za razliku od vehabija.beba80 je napisao/la:
OK ja nezelim njihov pravac al su mi braca i mocni su govornici da nekazem filozofi

-
- Hronicar foruma
Prevedi mi vehab imao si onaj video pa prevedi,sta nevalja kod njih ssta valja kod sufija sta valja nevalja kod tradicionalista uvedime u islam ja ne znam mnogo.Bujrummrki62 je napisao/la:Oni su za razliku od vehabizma, generacijama na naÅ¡em podruÄÂju , oni su generacijama dio nas i jako su pametni - za razliku od vehabija.beba80 je napisao/la:
OK ja nezelim njihov pravac al su mi braca i mocni su govornici da nekazem filozofi