Ateizam-zasto?

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

Re: ATEIZAM zasto

#46 Post Postao/la beba80 »

Ne ako nesto zastupa neko valjda bi trebao da ima i adekvatne dokaze kako bi mogao to nekom drugom docarat

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#47 Post Postao/la ra-ja »

Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna.. :!:

Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji.... :!: Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...

Neko prije neko poslije..ipak na kraju dodje tobe..vjeruj to :!: i bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja... :!:

Sve sto vjerujem ..cinim,,uticem nije zato sto mislim da necu doci do cistilista....
Sve cinim jer smatram da ja tako trebam da zivim..to je moj zivot ....
U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo... :!:

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#48 Post Postao/la beba80 »

[quote="Ra-Ja"]Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna.. :!:

Sada kada vjerujem u boga ,isto nisam opterecena..a i nikoga neopterecujem sa svojom vjerom..a i zasto bih ljude tjerala da idu u raj ,ako nevjeruju da raj postoji.... :!: Ili pretila paklom kada nemisle uopste da pakao ima...

Neko prije neko poslije..ipak na kraju dodje tobe..vjeruj to :!: i bez moga tvoga ili bilo cijeg uticaja... :!:

Sve sto vjerujem ..cinim,,uticem nije zato sto mislim da necu doci do cistilista....
U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo... :!:[/Ako nisi osjetila da si srecna ispunjena radosna onda snisi nista od vjere ni nasla]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#49 Post Postao/la mrki62 »

beba80

Šta za tebe znači tesavuf ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#50 Post Postao/la ra-ja »

beba80 je napisao/la:
Ra-Ja je napisao/la:Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna.. :!:

U mom zivotu nista se nije bitno promijenilo... :!:[/Ako nisi osjetila da si srecna ispunjena radosna onda snisi nista od vjere ni nasla]

Ne ja sam zaista razocarana...neko treba da me usreci ali ne vjerski...nego prijateljaski...
Sa vjerom sam samo kompletnija osoba.... :!:

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#52 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:beba80

ne znam objasni

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#53 Post Postao/la beba80 »

Ra-Ja je napisao/la:
beba80 je napisao/la:
Ra-Ja je napisao/la:Dok sam bila ateista..nisam uopste bila opterecena vjerom, cak ljude nisam raspoznavala po imenima... mogu ti reci bila sam sretna.. :!:

Ne ja sam zaista razocarana...neko treba da me usreci ali ne vjerski...nego prijateljaski...
Sa vjerom sam samo kompletnija osoba.... :!:
to ces tesko uspjeti bez dove jer danas je mnogo ljudi koji su po darvinu majmuni ne znam kako mislis da te usreci jer mozda mogu ja ako je u okviru vjere izvan nisam siguran

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#55 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:

ne znam objasni
Pitam , jer i to je dio islama [Happy.gif]

"Tesavvuf je nauka pomoću koje se upoznaju načini pročišćavanja ljudskih duša, popravljanja ponašanja (vladanje, ahlak), učvršćenja čovječijeg karaktera, kako vanjskog tako i unutarnjeg, sve u cilju postizanja vječne sreće."

Inače to najviše prakticiraju sufije :wink:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#56 Post Postao/la beba80 »

papaya je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Ne ako nesto zastupa neko valjda bi trebao da ima i adekvatne dokaze kako bi mogao to nekom drugom docarat

Dobro, ajd reci mi, vjerujes li ti u Spajder-mena?
a oni ce biti pitani kad budu likove pravili de ih ozivite sad pokusali ste STVORITELJA oponasat sirk ste pocinili i opet se nekajete džehenem je za takve

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#57 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:

ne znam objasni
Pitam , jer i to je dio islama [Happy.gif]

"Tesavvuf je nauka pomoću koje se upoznaju načini pročišćavanja ljudskih duša, popravljanja ponašanja (vladanje, ahlak), učvršćenja čovječijeg karaktera, kako vanjskog tako i unutarnjeg, sve u cilju postizanja vječne sreće."

Inače to najviše prakticiraju sufije :wink:
OK ja nezelim njihov pravac al su mi braca i mocni su govornici da nekazem filozofi

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#58 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:
OK ja nezelim njihov pravac al su mi braca i mocni su govornici da nekazem filozofi
Oni su za razliku od vehabizma, generacijama na našem području , oni su generacijama dio nas i jako su pametni - za razliku od vehabija.

slika

slika

t_u_t_n_p_l_0_c_k
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#59 Post Postao/la t_u_t_n_p_l_0_c_k »

tema-ATEIZAM zasto

odgovor-nisam ateista pa ne znam [icon_ballbounce.gif]
slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#60 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:
Oni su za razliku od vehabizma, generacijama na našem području , oni su generacijama dio nas i jako su pametni - za razliku od vehabija.
Prevedi mi vehab imao si onaj video pa prevedi,sta nevalja kod njih ssta valja kod sufija sta valja nevalja kod tradicionalista uvedime u islam ja ne znam mnogo.Bujrum

Odgovori