SJETIH SE JEDNE KOLEGICE SA FAKULTETA...radila sa mnom honorarno nesto, bila nam plata i njene pare bile na mom racunu, znala sam da joj je momak ljubomoran, ali nisam znala da je nenormalan...
pozovem je da se vidimo predvece na kafi, da joj dam pare, ona dosla sva nerozna, izbezumljena, nije htjela reci sta je u pitanju....vidjela sam da krije mobitel u torbi...zurila je..dam joj pare, pozdravimo se i rastanemo se ispred kafica....
sutradan, priznaje...ne smije sa jaranicama cak piti kafu, on je ljubomoran, u tolikoj mjeri da misli ako on nije sa njom, neko ce se njoj nabacivati u kaficu, a ona bez njega....tu vece mu je slagala da ide kod brata, a dok je bila sa mnom on je dosao pred zgradu njenog brata i rekao joj da je ceka ispred da sidje....kad je dosla do njega, shvatio je da nije bila kod brata (nije izasla iz njegovog ulaza) pokusala ga je uvjeriti da je otisla na stanicu da se sa mnom nadje da joj dam platu...nije joj vjerovao, udario je nekoliko puta, priznala mi je da to nije prvi put, da uvijek kad se desi bilo sta u sto on moze posumnjati, on je udari....
priznala mi je da ga se boji i da ne zna kak ga se rijesiti, prijetio joj je da ce joj nazvati roditelje i svasta na nju napricati, tj. izmisliti...uzalud su bile moje rijeci i pokusaji da je uvjerim da joj je hitno potrebn pomoc, vrlo moguce i strucna, nije me slusala....tresla se kad je pricala o njemu....
nismo bile bliske prijateljice, ali sam je od tada zvala svaki dan i pricala joj isto...udaljila se od mene, prestala mi se javljati na mob., kako smo odslusale cetvrtu godinu na fakultetu ni tamo se nismo vidjale, kad sam je zvala na kucni, mama je uvijek govorila da nije tu....
nisam je dugo vidjela, ali ih zajednicki prijatelji vidjaju u gradu...na svasta sam pomisljala, ai sta god da pomislim da uradim shvatim da ja na to nemam pravo....jadna ona....pitam se kako se djevojke mogu dovesti u tu situaciju..ne daj Boze nikome...
Sto da ga pitas? Pa nije ti on TATA!!!!!
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
Re: Sto da ga pitas? Pa nije ti on TATA!!!!!
Svaki covjek je krojac svoje sudbine..
neznam kako u danasnje vrijeme neko moze da se plasi toliko covjeka i da trpi batinanja i tuce'??
Postoje sigurne kuce, postoje zakoni koji stite zene od nasilja, postoji mnogo toga, ali one i dalje trpe tuce.. ??
Zasto?? Mozda ga vole i nemogu napustiti ???.. glupost.. kako voljeti nekog ko digne ruku na tebe ??..
sami krivi...
A sto se tice toga Zasto ga pitas... Pa ako su u braku normalno da se treba pitati..A sad naravno.. treba da vrijede ista pravila za obe strane... a ne da nekom branis nesto a ti to radis. TO neide.. a za pitati za izlaz i dopustenje.. to je normalno...
neznam kako u danasnje vrijeme neko moze da se plasi toliko covjeka i da trpi batinanja i tuce'??
Postoje sigurne kuce, postoje zakoni koji stite zene od nasilja, postoji mnogo toga, ali one i dalje trpe tuce.. ??
Zasto?? Mozda ga vole i nemogu napustiti ???.. glupost.. kako voljeti nekog ko digne ruku na tebe ??..
sami krivi...
A sto se tice toga Zasto ga pitas... Pa ako su u braku normalno da se treba pitati..A sad naravno.. treba da vrijede ista pravila za obe strane... a ne da nekom branis nesto a ti to radis. TO neide.. a za pitati za izlaz i dopustenje.. to je normalno...
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
nekad sam cula izjavu "sto me vise tuce, ja ga vise volim"
hajmo ovo staviti u rjecnik kao objasnjenje rijeci APSURD
hajmo ovo staviti u rjecnik kao objasnjenje rijeci APSURD
kristalina je napisao/la:jacii_ je napisao/la:ne bih ga ja pitala...imam pravo na prijatelje i izlaske...fino bih samo rekla gdje idem i gotovoo...kako on moze s drustvom e mogu onda i ja
Sasvim krivo razmišljanje ... I sasvim krivo ponašanje ... Pogrešan odnos prema partneru ( suprugu ) ...
Razumijem da je odnos u kojem muÅ¡karac ( u ovom sluÄÂaju suprug ) vrÅ¡i teror nad ženom , nedozvoljavajući joj druženje sa prijateljicama , neprihvatljiv jer normalan druÅ¡tveni život treba nastaviti i u braku .... MeÄ‘utim , brak je ipak odnos koji obvezuje i ne podrazumijeva slobodan život i bezobzirnost prema partneru . Brak podrazumijeva dogovor , odobravanje , poÅ¡tivanje ... A nikako život u kojem se živi , kako se kome hoće ...
bravo kristalina
![[evojele9 [evojele9.gif]](./images/smilies/evojele9.gif)

Hali, samo onaj tko to dozivi zna kako je, a onaj koji nije nikad nemoze da razumijeBijesanPuz je napisao/la:Svaki covjek je krojac svoje sudbine..
sami krivi...
![_ballbounce [icon_ballbounce.gif]](./images/smilies/icon_ballbounce.gif)

- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
Za mene je idiot ko dopusti da ga tuce... I tu nema price... Pusti ga jednom.. normalno da ce te tuci i drugi put..
It's nice to be important but is more important to be nice!
BijesanPuz je napisao/la:Za mene je idiot ko dopusti da ga tuce... I tu nema price... Pusti ga jednom.. normalno da ce te tuci i drugi put..
furaj ti i dalje...ja se drzim onoga gore shto sam navela...

Cura nevina, dala je momku ono Å¡to se jednom daje ,............... ÄÂitaj nevinost , jer se je nadala da je baÅ¡ on pravi za nju .BijesanPuz je napisao/la:Za mene je idiot ko dopusti da ga tuce... I tu nema price... Pusti ga jednom.. normalno da ce te tuci i drugi put..
Odgojena je da mora biti nevina sve dok se ne uda ,............. Å¡onjo je tek poslije prvog sexa pokazao pravi obraz , postaje posesivan , ljubomoran , bolesno ljubomoran , tuÄÂe je , maltretira je , ... kako psihiÄÂki , tako i psihiÄÂki .
Ona jadna zbog naÄÂina odgoja ne zna Å¡ta da radi ; ako ga napusti , ko će je htjeti , jer nije viÅ¡e nevina - takav joj je odgoj .
Zbog svega toga ona trpi i misli da će se on jednog dana promijeniti .
Pužu , nisi žeMsko i ne kontaš neke stvari naše raje koja živi na zapadu.
Kroz moj životni vijek na zapadu , vidio sam sve i svašta .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!