Ovdje praktikovati islam na ovaj nacin kao nasi lokalci je zaista lako ali ipak drzim do svog porijekla kao i moja sestra koja se udala za muslimana i za kojeg kazem da je odlican covjek i iz vjernicke je porodice koja postuje moju sestru pa cak i mene mozda mnogo vise nego nazovi vjernike..skloni su vjerovanju da svakog treba postovati bez obzira na vjeru i jegova opredjeljenja samo ako je covjek.
Ono nije fer kazem iz razloga sto sam kako rekoh ateista ali sam krscanin porijeklom ali nedobiti priliku da i sam nadzem partnerku mi nedozvoljava taj tabu ...dali je ljudski da se djevojka uda i zivi sa muslimanom koji ce je moriti i kojem ce biti tek prikolica u pozadini bez prava da se pokaze javnosti a on da se sepuri sa svom svojom vanjstinom(znaci nepokriven u drustvu koji stremi ka davanjem jednakosti zena) i dali bi ja bio fer da sam zabranio svojoj sestri da se uda za Amira jer nemam istu sansu kao on
Drustvo je sebicno po tom pitanju ali ako izostavimo vjeru iz svega ovoga koliko ima smisla braniti tako nesto njoj da voli nekoga ko nije iste vjere i zapitati je se koliko ce ona biti dobar praktikant ako joj to vjera ne dozvoli aja siguran sam da nebi imao nista protiv toga da nastavi sa njom cak sta vise postoji mogucnost da i sam spoznam pozitivnost islama i da sam pocnem da ga praktikujem.
Sorry baustelac na ovim komentarima ali to je moje misljenje nadam se da ovo nece pokrenuti lavinu srdzbe i promjeniti tvoje misljenje o meni