"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: "Pokrivene" djevojke

#376 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Mrki ako vjerujes u Boga ti bi trebao znati zasto postoji džehenem i dženet?
A na tvoje pitanje da od Boga je i kazna i oprost
Sve ja to znam al nisi se izjasnit ti - na šta ili koga ciljaš,jer ja sam ti dao opcije , da se izjasniš.
To je sve meni i shvatljivo i prihvatljivo al nikako da čovjek vlada državom na način kao provehabijskom S.Arabijom.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#377 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Mrki ako vjerujes u Boga ti bi trebao znati zasto postoji džehenem i dženet?
A na tvoje pitanje da od Boga je i kazna i oprost
Sve ja to znam al nisi se izjasnit ti - na šta ili koga ciljaš,jer ja sam ti dao opcije , da se izjasniš.
To je sve meni i shvatljivo i prihvatljivo al nikako da čovjek vlada državom na način kao provehabijskom S.Arabijom.
Najidealniji zakon je Alahov zakon e sad je pitanje ko se najvise tog zakona drzi.A zasto postoji onaj svijet znas li toodgovori mi molim te?

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#378 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: Najidealniji zakon je Alahov zakon e sad je pitanje ko se najvise tog zakona drzi.A zasto postoji onaj svijet znas li toodgovori mi molim te?
Onaj svijet postoji da bi se kobiva na ovom svijetu zaslužilo kako živjeti na onom al pošto se niko odande nije vratio, onda se to ne može ni prihvatiti kod mene [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#379 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la: Najidealniji zakon je Alahov zakon e sad je pitanje ko se najvise tog zakona drzi.A zasto postoji onaj svijet znas li toodgovori mi molim te?
Onaj svijet postoji da bi se kobiva na ovom svijetu zaslužilo kako živjeti na onom al pošto se niko odande nije vratio, onda se to ne može ni prihvatiti kod mene [muzikafo1.gif]
Imas utakmicu prvo poluvrijeme a u drugom se sve rijesava jel tako.Zamisli kakva bi nepravda bila da na ovom svjetu svi rade zlo pa da ne budu kaznjeni na onom.onaj svijet je mjesto gdje ce se sve nesuglasice rijesiti a samo Velicanstveni Jedini Milostivi Gospodar sa svojim lijepim 99 imena i atributa ce svakom od nas odrediti pravdu jer je On sam Sebi propisao milost i ostale 99 lijepa imena i atributa kako bi nama sudio.A nije tacno da niko nije bio na onom svjetu mnogi su ljudi duhom bili tamo izmedju ostalog ti dobro znas da su odredjeni poslanici imali mogucnost da razgovaraju sa Velicanstvenim Alahom a i znas da Poslanik Muhamed a.s. je snom putovao na buraku te je obisao i džehenem i dženet. jel ovo istina,il nisi citao?

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#380 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: Imas utakmicu prvo poluvrijeme a u drugom se sve rijesava jel tako.Zamisli kakva bi nepravda bila da na ovom svjetu svi rade zlo pa da ne budu kaznjeni na onom.onaj svijet je mjesto gdje ce se sve nesuglasice rijesiti a samo Velicanstveni Jedini Milostivi Gospodar sa svojim lijepim 99 imena i atributa ce svakom od nas odrediti pravdu jer je On sam Sebi propisao milost i ostale 99 lijepa imena i atributa kako bi nama sudio.A nije tacno da niko nije bio na onom svjetu mnogi su ljudi duhom bili tamo izmedju ostalog ti dobro znas da su odredjeni poslanici imali mogucnost da razgovaraju sa Velicanstvenim Alahom a i znas da Poslanik Muhamed a.s. je snom putovao na buraku te je obisao i džehenem i dženet. jel ovo istina,il nisi citao?
Nisi razumio.
Niko se nije odande vratio , pa da objasni kako je tamo a to u vezi Muhameda a.s. je obilazak a ne život tamo.
Jedno je biti kao turista a drugo je živjeti tamo.
Pogledaj današnje vođe bilo koje države,da imalo tumače to kao ti,oni se ne bi bahato ponašali na ovom svijetu , jer bi se bojali onog svijeta (polaganje računa). al to je samo teorija,praksa je drugačija.

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#381 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la: Nisi razumio.
Niko se nije odande vratio , pa da objasni kako je tamo a to u vezi Muhameda a.s. je obilazak a ne život tamo.
Jedno je biti kao turista a drugo je živjeti tamo.
Pogledaj današnje vođe bilo koje države,da imalo tumače to kao ti,oni se ne bi bahato ponašali na ovom svijetu , jer bi se bojali onog svijeta (polaganje računa). al to je samo teorija,praksa je drugačija.

Koja si ti divanija mrki aman Ja Rabbi. :lol: :lol: :lol:

Hajd ovako, a gde si ti bio prije nego si dosao na ovaj svijet je li? Nemoj da bukvalises, pa sad da kazes bio u jajcima i sl. Sigurno ti eto najmanje dusa nije bila u jajcima, posto je eto ona sve ali nije materijalna.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#382 Post Postao/la mrki62 »

kajs je napisao/la:

Hajd ovako, a gde si ti bio prije nego si dosao na ovaj svijet je li? Nemoj da bukvalises, pa sad da kazes bio u jajcima i sl. Sigurno ti eto najmanje dusa nije bila u jajcima, posto je eto ona sve ali nije materijalna.
Nenam ja ninam ja onavle [muzikafo1.gif]

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#383 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:
kajs je napisao/la:

Nenam ja ninam ja onavle [muzikafo1.gif]
Hajd da odem malo off teme [Happy.gif]

"I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: "Zar Ja nisam Gospodar vaš?" – oni su odgovarali: "Jesi, mi svjedočimo" – i to zato da na Sudnjem danu ne reknete: "Mi o ovome ništa nismo znali."

(El-A'rāf: 172)

وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَٰذَا غَافِلِينَ

Allah Dzeleshanuhu je trazio od dusa da posvjedoce, ENFUSIHIM, nisam li Ja Gospodar vas?

Vise nego jasno da su sve duse jos i davno stvorene.

"one koji, kada ih kakva nevolja zadesi, samo kažu: "Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti!"

(El-Bekare, 156)

الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

INNA LILLAHI VE INNA ILJHI RAADŽIUN

To inace govorimo kad odemo nekom na žalost izraziti ratar, bar kod nas bosnjaka je tako

"..i Njemu ćemo se vratiti" vise nego jasno da bi se negde vratio moras najpre tamo biti
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#385 Post Postao/la Bebana_de »

Ah,BEBO_80

Kazes nema prisile,,,
Evo ti primer samo jedan [wink.gif] koji sam danas videla...
Sedim u Laboru i cekam da mi krv vade,nebitno sve to
u cekaoni sedi jedna umotana devojka obucena od glave do pete znaci tip top pokrivena
Ja se vracam u cekaonu i cekam na red dalje,pogledam u tu devojku sva je bleda,lose joj pomislih,,,hmmm kako da joj ponudim vode ili da joj kazem de raskomoti se...
jos ce me napati,i rec da je ostavim na miru...
i dalje sutim i citam onu knjihgu al` krisom je promatram da nece upast sa stolice

u tom dolazi moja Dr.i ja odo sa njom na kontrolu...
Sta se desilo kad sam ja izlazila vani ona lezi na pomocnom krevetu,a njezim muz ulazi u ordinaciju i pita gde mu je zena,,,
ona na info kaze evo je u sobi lezi,pala je pa se sad malo povratila,,,kad je on poceo da urla ,,,KO je moju zenu raspremio ko joj skino mantil i otkopco je,,,
pa covece boziji sam pomislila,,,
jeR nemas milosti i ne pitas kako je moja zena i beba u njenoj utrobi,,,
nego vristis Ko je skino,,ccccc

i sad mi pocni nesto da politiziras uzecu i razbiti pc, u 3pm [Happy.gif] AMIN
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#386 Post Postao/la Bausstelac »

Bebana_de je napisao/la:
i sad mi pocni nesto da politiziras uzecu i razbiti pc, u 3pm [Happy.gif] AMIN

evo ja cu politizirati [mmmux2.gif]

sjedim ja prije neki dan u kaficu gledao sam utakmicu,nasproti u auto sjede jedan "nas" covjek,njegova Zena(nepokrivena),a pozadi njihov sincic.Djete pocelo dosadjivati ocu dok je on nesto racunao,pa ce on "idi kod majke",djete opet nastavi da ga dira,a covjek ce opet "idi kod majke",djete opet nastavi,a taj covjek ce onda idi bre kod majke majku ti ebem,okrene se prvo osamari djeteta onda Zenu svoju.

Hocu da kazem bebana,ovakve slucajeve ima milion,narocito kod naseg naroda,ali nikome nepada napamet da kaze ovo ima veze sa tom i tom vjerom.Da je ta Zena bila pokrivena,odma bi svako ko je to vidjeo rekao,evo obuko joj silom maramu i jos je maltretira.
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#389 Post Postao/la Bausstelac »

papaya je napisao/la:pa to je sovinista...mislim, ja sam ubedjena da mnogo muslimanke "moraju" da se pokriju a isto tako mnoge dobrovoljno...
mozda ima slucajeva papaya gdje se moraju pokriti,ja jos nisam sreo takvu,ali vjeruj mi ima puno vise onih koje zele da se pokriju,ali im Muz ili neko drugi neda,moj sestra je najbolji primjer,hoce da se pokrije ali Muz joj neda.
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"

Odgovori