"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
string
Hronicar foruma
Hronicar foruma

Re: "Pokrivene" djevojke

#331 Post Postao/la string »

sta reci za moju komsinicu? pokrila se nakon dvije godine od pogibije muza...dobijala oko 800km nekakve naknade...sada hoda otkrivena i oblaci se jako izazivno....stvarno ne kontam kakve su to sheme [icon_help.gif]
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#332 Post Postao/la beba80 »

string je napisao/la:sta reci za moju komsinicu? pokrila se nakon dvije godine od pogibije muza...dobijala oko 800km nekakve naknade...sada hoda otkrivena i oblaci se jako izazivno....stvarno ne kontam kakve su to sheme [icon_help.gif]
sejtan radi i neda covjeku mira.Ljudi padaju pod njegov uticaj iz neznanja a i zele uzitak te ce im to sto posiju i roditi.

string
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#333 Post Postao/la string »

ma tog sejtana mi preko glave...jednom sam u knjizici koju je dijelio MOS procitao da je gitara sejtanski instrument??? [wow.gif] a poslije vidio na tv-u kako Zele Lipovaca svira Ilahije na toj istoj sejtanskoj gitari i svira solaze bas kao u Divljim Jagodama...
za ovu pokrivenu komsinicu ne znam sta je u pitanju...nezgodno mi da je pitam a zena je jako fina i postena ili se pretvara...ma ne znam...
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#334 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
moja je dusa smirena rijetko provociram ljude
I moja je duša smirena, ne provociram , samo imam božiji dar , da drugačije na stvari gledam.
Volim se potruditi i sagledati stvari iz više uglova.
Nisam ničija kopija, volim biti samosvoj i ne volim ; gdje svi , tu i mali Mujo.
Svako odabire svoj put , tako ti ili ja, svi mi vidimo ono , što nam se u datom trenu čini realnim.
Link koji si postavio je po mom mišljenju pravljen na način da se svodi smutnja i mržnja između dvije različite grupe ljudi .
Ti ako podržavaš to , ja eto ne podržavam i neću nikada.
Vjera jeste privatna stvar a kao takva ona u pojedinim ustanovama nema šta tražiti.
Čitao sam i komentare ispod tog linka, na kojem ima psovanje i Allaha i boga ,.............. možda ti nisi sve pročitao a ja jesam , kao i jedan što je napisao ; da je on ušao sa velikim krstom oko vrata i njega bi odstranili - što je samo činjenica .
Dobro Mrki kad kazes tako vidjecemo akobogda kad umremo taj tvoj izraz evropski vjera je privatna stvar.Drugo kakva mrznja izmedju dvije skupine postoje vjernici i ne vjernici na cijelom svijetu to su dvije skupine nema trece.I trece i treba da svojom glavom razmislis jer si ti orginal i nema drugog Mrkija al ja kao tvoj brat i ti kao moj brat moramo da jedan drugom ukazujemo na propuste i greske prema Stvoritelju i da se vracamo sa zla puta.Zamisli svi mi stvoreni od Adema a.s. i Have i pa ga brukamo sto ne vjerujemo u njega ,kako je on zbog jedne greske sto ga je sejtan nagovorio da pridje drvetu protjeran iz dženeta a mi smo njegovo pokajanje na dunjaluku da ga i sebe vratimo u dženet vjecni moramo vjerovat i postivat ga jer to je nas praotac i pramajka a ne odati se sejtanu i zavrsit u vatri

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#335 Post Postao/la beba80 »

string je napisao/la:ma tog sejtana mi preko glave...jednom sam u knjizici koju je dijelio MOS procitao da je gitara sejtanski instrument??? [wow.gif] a poslije vidio na tv-u kako Zele Lipovaca svira Ilahije na toj istoj sejtanskoj gitari i svira solaze bas kao u Divljim Jagodama...
za ovu pokrivenu komsinicu ne znam sta je u pitanju...nezgodno mi da je pitam a zena je jako fina i postena ili se pretvara...ma ne znam...
String muzika je zabranjena al da bi mi dosli do toga stepena mi moramo prvo resavati pitanja teze prirode a ilahija sa muzikom nije ispravna evo ti logika zamisli neko preseli i mi mu dodjemo na tehvid i uzmemo gitare bubnjeve itd.pocnemo ilahiju sa muzikom na tehvidu

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#336 Post Postao/la paparaci »

beba i ti ga pretjeras nekad. pa ko ce ti doci sa muzickim instrumentima na sahranu, kad se zna kakav je tecaj sahrane?! misli se na muziku uopste. Sulejman Bugari na to pitanje odgovara (da li je muzika zabranjena): svako za sebe treba znati da li ga muzika udaljava od vjere [wink.gif]

Bugari 4 reis [thumbup.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#338 Post Postao/la beba80 »

paparaci je napisao/la:beba i ti ga pretjeras nekad. pa ko ce ti doci sa muzickim instrumentima na sahranu, kad se zna kakav je tecaj sahrane?! misli se na muziku uopste. Sulejman Bugari na to pitanje odgovara (da li je muzika zabranjena): svako za sebe treba znati da li ga muzika udaljava od vjere [wink.gif]

Bugari 4 reis [thumbup.gif]
Ja imam pravo da saslusam Bugarija al da se drzim Kurana i suneta slobodno ovaj moj post prenesi na Bugariovu stranicu pa ces vidjet sta ce ti rec il ga nazovi u cetvrtak od l6,oo sati gost u je u BIR radio.On misli tako ja ne?

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#340 Post Postao/la paparaci »

nije potrebno beba.

"mi smo jedan drugom najbolji poklon" :wink:

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#341 Post Postao/la basista »

.. Neobicno ali istinito.. sabina koja nije muslimanka,pokrene temu o pokrivenim zenama..postavi pitanje,,,nakon njega uslijedi pune 23 strane postova.. i uglavnom niko joj ne odgovori na to pitanje.. Osim Puza i Paparacija..
Zar je moguce da zena,katolkinja,koja uz sve to,odavno nije bila u Bosni,skonta stvar a ovdje... jock! ..
Sto se tice price o prisilnom pokrivanju djevojaka,tokom malodobnosti,mislim da niko nema pravo,dirati u neke tradicije.. pogotovo ako su visestoljetne.
Ne kazem da tu praksu odobravam nego kazem da su ljudi..zivi insani.. boziji stvorovi.. i niko nema pravo da im vodjen vlastitim stavom (mozda i pogresnim) oduzima nesto iz tradicije.. To su TOTALITARNI STAVOVI.
Dakle,fasisticki,komunisticki,cobanski i ulicarski stavovi..
Takva djevojka,nakon sto postane zrela i samostalna osoba,svakako moze skinuti mahramu ako zeli..pa prema tome....
I ja sa protiv potpunog pokrivanja lica i tijela.. Malo mi je to pretjerano.
Podrzavam sve muslimanke koje zele nositi hidzab (muslimansku mahramu)
Razlozi su vjerske,nacionalne i tradicijske prirode.. Mada ima tu i onog..estetskog.
Dijelim misljenje pojedinih ucesnika na ovoj temi,da su takve djevojke,jednostavno egzoticnije.. bar meni.
Koliko sam ja razumio Sabinu na pocetku teme,pona je htjela,da zajedno krenemo u traganje,za novom definicijom zenstvenosti. tacnije receno,mza izrazom zene koja slijedi tu novu definiciju.. i sta bi to sve bilo.
Cak stavise,to uopce ne mora biti vezano za Islam.. bar ne nuzno.
Meni licno,kad neka u minicu proseta,vidim samo komad picetine u njoj..
Dakle,dodijalo vise.. svejedno mi..jel joj se vidi pupak ili gace..
U pitanju je traganje za novom formulom zenstvenosti.. a to bi trebalo ovoj planeti. Mozda bi tada,bilo manje pedera i njihovih saveznika na zenskoj strani.
Dakle,tema bi mogla biti zanimljiva,gledano kroz ovu prizmu.
Helem..,, Islam ima neki prijedlog za to.. a to je ta egzoticna odjeca.. Istina je da djevojke djeluju nekako,teze dostizne,u smislu njihovog osvajanja..
dakle i muski bi morali da promjene pristup zenama.
Osim toga,taj estetski izraz i same djevojke bi nagnao da malo drugacije razmisljaju o sebi.. Malo odgovornije..
Tragale bi za nekim drugim pogledom na zivot i momke.. ukratko,slazem se sa Sabininim postovima na pocetku teme.. Dakle nije Islam,nego sta to Islam moze ponuditi a da se svecivilizacijska kriza drustva prebrodi.. a ta kriza je zaista zahvatila dosta toga u svim spektrima zivota.
Trebalo bi te fundamente covjecanstva,malo poduprijeti..
Dakle,Islam ima prijedlog i to dobar..
Ucinimo zenu privlacnijom a na drugaciji nacin.. da muskarac ne pomisli samo "da mi je da je pojebem" .. nego da pomisli "da mi je s njom zivot da gradim i da mi ona u centru bude..tak lijepa" Ujedno i zena da promijeni shvatanja..
Ne simpatisem bas one,koje misle da me mogu osvojiti sa sisama i tako to.
Dakle,nacin gradjenja savremene porodice je u pitanju.. A porodica je osnovna celija ljudske civilizacije na planeti.
Tako da neke buduce Sabine,ima ko nauciti nekim drugacijim,manje razgolicavajucim vrijednostima.. Ovo razgolicavanje,nije fizicki zamisljeno nego..onako.. cisto idejno.. Mozda su se zene razgolitile jer je to postultat..sadasnjeg nacina zivota. ovu recenicu cu ponovo da napisem .. Mozda su se zene razgolitile jer je to postultat sadasnjeg nacina zivota.
Postavlja se pitanje,sta je sljedece?? Odgovor glasi.. Nema sljedeceg jer su vec gole na ulici i nude ono zadnje sto im je preostalo.. pa koja ima bolji batak,boljeg ce i ugrabiti.. Zenstveno.. nema tu sta..
Naravno da i one u minicima mogu biti muslimanke.. Ja tako misim.. Ne mora znaciti da su one fufice neke.. Ali potrebne su nam osnovne promjene.. Ovo ide toliko duboko.. Pa mozda cak i do Adama i Have..
Takva bi ova Tema trebala biti po mom misljenju..
A ovaj post sad zavrsavam jer idem na kupanje.. a kad se vratim... necu ga nastaviti.. [cool.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#342 Post Postao/la nella26 »

Basista ti podijeli žene na pokrivene i razgolićene, šta misliš ima li tu neki prelaz, npr. djevojke i žene koje se normalno, pristojno oblače.
Ne slažem se s tobom da su one razgolićene manje karakterne od pokrivenih, poznajem djevojke koje se vole slobodnije oblačiti ali su ok, a sa druge strane ću ti dati primjer djevojke koja je sa mnom studirala, pokrivena je ali je jedne godine donijela slike sa mora, naravno da je bila u kupaćem kostimu, ja mislim da se to malo kosi sa njenim izborom ili ima izuzetak zato što je na moru :lol:
A to tragnje za ženstvenijom djevojkom ne bi trebao tražiti u njenom stilu oblačenja, ja mislim da se ženstvenost ogleda u drugim postulatima.
I kažeš kako je otimačina za muškarce među ženama, i to oruđe - bataci....pa ispade one koje nisu pokrivene razbace se grudima i batacima i u lov, a pokrivene djevojke jadne ne mogu doći do muškarca od njih jer se ne razbacuju istim.
Nigdje veze :!:
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#343 Post Postao/la basista »

Nella ... imas li ti neki problem sa vidom .. ili sta???
Fino napisah da ne mislim da su razgolicene djevojke fufice i tak to..
zao mi je sto nisi razumjela niti jednu rijec iz mog posta a pogotovo mi je zao sto mislis da je smijesan.. Nemam namjeru sve ponovo tumaciti jer mi je mrsko pisati toliko.. [cool.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#344 Post Postao/la nella26 »

basista je napisao/la:Nella ... imas li ti neki problem sa vidom .. ili sta???
zao mi je sto nisi razumjela niti jednu rijec iz mog posta a pogotovo mi je zao sto mislis da je smijesan.. Nemam namjeru sve ponovo tumaciti jer mi je mrsko pisati toliko.. [cool.gif]
Problema sa vidom nemam, mala mi dipotrija a nosim naočale [wink.gif]
Nisam rekla da je smiješan, vidiš kako ti površno čitaš moje riječi, razumjela sam ja tebe i ponavljam napravio si podjelu na pokrivene i gole, a ja te pitah ima li tu sredine?
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#345 Post Postao/la basista »

nella26 je napisao/la:
basista je napisao/la:Nella ... imas li ti neki problem sa vidom .. ili sta???
Problema sa vidom nemam, mala mi dipotrija a nosim naočale [wink.gif]
Nisam rekla da je smiješan, vidiš kako ti površno čitaš moje riječi, razumjela sam ja tebe i ponavljam napravio si podjelu na pokrivene i gole, a ja te pitah ima li tu sredine?

Procitaj ponovo zadnju recenicu.. dobro je procitaj.. pa bih te nakon toga zamolio.. da nam nadjes tu sredinu.. Ja sam to napisao za desetak minuta. dakle,na brzinu i nisam mogao za tako kratko vrijeme,obuhvatiti sve segmente..
Ne kazema da nema takvih pokrivenih kao taj primjer koji si navela.. nego da tragamo..ili bi mozda,trebalo tragati za novim definicijama zenstvenosti i izgradnje porodice uopce.. Pa prema tome,zasto bi bilo neobicno da djevojka sa mahramom ne ode na more?????????
Fino napisah i ponavljam ti.. fino napisah.. nije rijec o Islamu nego o tome,sta on moze ponuduti cijeloj civil,izaciji u vezi toga?? Jesi li sigurna da si dobro procitala post..? Hajd sad da vidim sta kaze sredina o tom problemu i dal ce ga uopce pomenuti.. ili ce opet zakljuciti da je besmisleno sve sto nema veze sa njom (sredinom) [cool.gif]

Odgovori