Sta u starosti ?

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Poruka
Autor/ica
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Sta u starosti ?

#32 Post Postao/la im_ex »

Sta, kako i kuda kada nemognete vise sami o sebi brinuti?

SjesT ... kako bilo ... i ... plakaT
Kuda idu ljudi kao ja ...

badgirl
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#33 Post Postao/la badgirl »

IM_ex je napisao/la:
Sta, kako i kuda kada nemognete vise sami o sebi brinuti?

SjesT ... kako bilo ... i ... plakaT

viel spas dabei [Happy.gif]
Voli me kada to najmanje zasluzujem !!!!
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#34 Post Postao/la sabinax »

necu se vracati na prijasnje upise...ali ima nekih vrlo nelogicnih, moje osobno misljenje je
da bojim se starosti ako me potrefi neka bolest ili nemoc, stanje da se ne mogu sama o sebi brinuti, da ne mogu hodati, da posenilim i sl. vrijeme kada cu i ako cu postati teret djeci i drustvu....otvoreno kazem (moje trenutno misljenje, nadam se da se nece promjeniti) da bih tada voljela radije da umrem nego da sam prikopcana na aparate i da vegetiram
ali u slucaju da me ruke, noge i glava koliko toliko sluze....(smatram da covjek nekim svojim nacinom zivota, prehranom, i zivotnim optimizmom moze postici) tada mi nebi bio problem otici u staracki dom, mislim da tamo ima dosta ljudi slicnih nadzora kao i ja, a covjek se ipak najbolje sporazumije sa svojim vrsnjacima...nego da smetam djeci i sl.
ne smatram staracki dom nekom stanicom prije smrti, vise kao klub za ljude četvrte dobi [Happy.gif]
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

badgirl
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#36 Post Postao/la badgirl »

Alzheimer , Demenz , Senilnost ...sve jedno te isto . Bolest kao i svaka druga , sa cim zelim da kazem da postoje mogucnosti preventive .
Mozda se jos vise bojis jer postoji mogucnost gentskog nasljedjivanja , ne same bolesti vec tendencija da obolis . Alzheimer ili Demenz nije naslijedna ali imas vecu shansu da obolis od onih u cijoj familiji nema takvih slucajeva , tj. oboljenja.

Preventiva Senilnosti .
Senilnost je vaskulerna bolest , znaci pazi na cholesterin , na visok tlak , gledaj da se puno kreces , i sta je najvaznije da ostanes sto je duze moguce fizicki i psyhicki vitalna tj. aktivna. Pazi na ishranu i na moguce znakove oboljenja !

A ako ipak obolis nista nebrini ...samo moli boga da sto prije dodjes do stupnja kada si misljenja da su svi oko tebe blesavi i ludi a ne ti :lol:

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#37 Post Postao/la paparaci »

iskreno receno, ne bojim se starosti i o tome i ne razmisljam nesto plaho, jer imam drugih problema, a i ne znam da li cu je dozivjeti uopste. ako je dozivim, ako Bog da, onda bih volio sa starom dobrom zenom zabavljati unucad, malo putovati i jednostavno uzivati u starosti [icon_chuckel.gif]
a ne daj Boze da obolim i ne mognem se sam o sebi brinuti, volio bih biti kuci u okrugu familije i da mi djeca pomazu [smile.gif]

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#38 Post Postao/la mickey »

a šta ja znam, nadam se da neću doživit duboku starost brate. da ko moj dijed
moram imat onaj stol za hodanje i ne mogu više od 50 m od kuće.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#39 Post Postao/la maida_20 »

ej ba raja potrudite se da imate što više djece,pa i onda sami od sebe dolaze unučići...i niiišta ne brinite,valjda se nađe neko od njih da vas njeguje kad bude bilo potrebno...kakav starački dom :lol:

Ehhh...blago našoj hypnose [mmmux2.gif] [Happy.gif]

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#40 Post Postao/la Bebana_de »

Mene bas raduje ta starost,jer tada cu morati manje da radim,,,bicu ono stara bakica i zapovedati samo de mi ba dokuci ono pa ovo ,,, [Happy.gif] .... salim se ............
sta starost je kao i mladost samo je treba znati dobro iskoristiti,,,
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

badgirl
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#42 Post Postao/la badgirl »

vidovita_dzemila je napisao/la:sinoć gledam u nekom mjestu Lima...nešto, stanovnici pripadaju nekoj vjeri koja im nalaže da zdravo žive i tu ljudi dožive po 100 godina. neka baba 104 ima vozi sobni bicikl svaki dan pređe od 11 do 13 km i to brzinom od 40km/h, te diže tegove.

104 godine i dize tegove ...da nisu baloni punjeni heliumom .. :lol:

e da mi je snimiti tu babu i pokazati ovim svojim babama u domu koje misle da cu joj ja prati guzicu samo zato sto ona nece [onfire.gif] [onfire.gif]

zivinicannn
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#43 Post Postao/la zivinicannn »

ma jednostavno jos je rano razmisljati o starosti

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#45 Post Postao/la beca »

vidovita_dzemila je napisao/la:sinoć gledam u nekom mjestu Lima...nešto, stanovnici pripadaju nekoj vjeri koja im nalaže da zdravo žive i tu ljudi dožive po 100 godina. neka baba 104 ima vozi sobni bicikl svaki dan pređe od 11 do 13 km i to brzinom od 40km/h, te diže tegove.

svaka joj cast, ja se sa 26 ulijenila kao da mi je 86

Odgovori