DALI MUSLIMANI I HRICANI MOGU ZIVJETI ZAJEDNO??
Neko rece da se mora zivjeti...po mome nemora jer svi imamo izbora i mjesto na kojem cemo se osjecati sigurno od nacionalnih pretenzija ko nevoli nek izvoli ...
Kao sto moje ime kaze nisam musliman ali sam neko ko je okruzen istim i sazivio sam se sa njima i nebi niposto mjenjao svoje okruzenje...
Shvatio sam da za postena covjeka bilo koje vjere je bitno da si posten i nisi ljigavac spreman na spletke i ako postujemo druge isto nam se vraca a za one kojima nesto smeta u svemu tome nece mu biti potrebna vjera da bi rovario makar bio i u jednonacionalnom drustvu i okruzen samo jednom vjerom
Kao sto moje ime kaze nisam musliman ali sam neko ko je okruzen istim i sazivio sam se sa njima i nebi niposto mjenjao svoje okruzenje...
Shvatio sam da za postena covjeka bilo koje vjere je bitno da si posten i nisi ljigavac spreman na spletke i ako postujemo druge isto nam se vraca a za one kojima nesto smeta u svemu tome nece mu biti potrebna vjera da bi rovario makar bio i u jednonacionalnom drustvu i okruzen samo jednom vjerom
- probisvjet
- Ucesnik diskusija
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ma nece care. ne znam da li si gledao onaj film "carstvo nebesa", gdje se radi o borbi za Jerusalem. kad je stojala vojska muslimana pred kapijama grada i nadjacala kriscane koji su tad u njemu zivjeli. nakon kratkog predaha, izasao je krscanski vodja da se dogovori sa vodjom muslimana. musliman mu je predlozio da sa svojim narodom napusti Jerusalem, ako zeli da sebe i narod svoj spasi. rekao im je da ce bezbjedni biti, da se ne plase. ovaj je u to posumjao, jer su tako isto prije nekoliko decenija krscani isto muslimanima obecali, ali su suprotno tome postupili. to mu je kriscanin i rekao. na to mu je musliman dao svoju rijec da se nista dogoditi nece i da "mi nismo kao oni". tako je i bilo.dare__71 je napisao/la:Ovo je nesto sa cim moram da se slozim,mislim na prethodni komentar @mic_sokoli ne zato sto zivim u toj sredini nego zato sto je to zaista istina i samo se nada da dobijanjem autoriteta nece doci do osvete makar je i zasluzili :-k
ali sad sto se tice teme.
naravno da je moguce ukoliko vladaju zdravi odnosi. vazno je da svako svacije postuje, a svoje da voli. da ne dolazi do nekog nametanja, provoricanja i slicnog.
Ma to je tek bila fraza paparaci i vjeruj da nisam to mislio ozbiljno samo kazem da u odnosu na prethodni period hriscani zasluzuju kaznu ali od postenog muslimana jer su dozivili nepravdu ck i na ovim prostorima.....ne nekazem ovo ponavljam sto je ovdje u velikoj vecini opredjeljeno za islam cak sta vise to je nesto sto me i drzi na ovoj stranici,bas radi tolerantnosti istihpaparaci je napisao/la:ma nece care. ne znam da li si gledao onaj film "carstvo nebesa", gdje se radi o borbi za Jerusalem. kad je stojala vojska muslimana pred kapijama grada i nadjacala kriscane koji su tad u njemu zivjeli. nakon kratkog predaha, izasao je krscanski vodja da se dogovori sa vodjom muslimana. musliman mu je predlozio da sa svojim narodom napusti Jerusalem, ako zeli da sebe i narod svoj spasi. rekao im je da ce bezbjedni biti, da se ne plase. ovaj je u to posumjao, jer su tako isto prije nekoliko decenija krscani isto muslimanima obecali, ali su suprotno tome postupili. to mu je kriscanin i rekao. na to mu je musliman dao svoju rijec da se nista dogoditi nece i da "mi nismo kao oni". tako je i bilo.dare__71 je napisao/la:Ovo je nesto sa cim moram da se slozim,mislim na prethodni komentar @mic_sokoli ne zato sto zivim u toj sredini nego zato sto je to zaista istina i samo se nada da dobijanjem autoriteta nece doci do osvete makar je i zasluzili :-k
ali sad sto se tice teme.
naravno da je moguce ukoliko vladaju zdravi odnosi. vazno je da svako svacije postuje, a svoje da voli. da ne dolazi do nekog nametanja, provoricanja i slicnog.
Re: DALI MUSLIMANI I HRICANI MOGU ZIVJETI ZAJEDNO??
nikako, ja sam iz zagreba i 70 % ljudi me tretiralo sa velikim predrasudama.
dok sa druge strane upozno sam deÄÂka koji je tolko mrzio hrvate da je
govorio da su muslimani u hrvatskoj ista gamad ko i oni i ÄÂak me nazvo ustaÅ¡om.
deÄÂko nije dobro proÅ¡ao jer sam ga propustio kroz Å¡ake. ako me pitate zaÅ¡to:
ja se nisam nikad odreko svojih obiÄÂaja, kao ni moj otac i familija a imali smo brojna
poniženja. i to mi kaže netko ko živi u njemaÄÂkoj.
dok sa druge strane upozno sam deÄÂka koji je tolko mrzio hrvate da je
govorio da su muslimani u hrvatskoj ista gamad ko i oni i ÄÂak me nazvo ustaÅ¡om.
deÄÂko nije dobro proÅ¡ao jer sam ga propustio kroz Å¡ake. ako me pitate zaÅ¡to:
ja se nisam nikad odreko svojih obiÄÂaja, kao ni moj otac i familija a imali smo brojna
poniženja. i to mi kaže netko ko živi u njemaÄÂkoj.
Može, može , svi smo mi božija nadahnuća ![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

da su ljudi pametni, kao sto nisu, i da nema usijanih glava, naravno da bismo mogli svi skupa zivjeti i trebalo bi da zivimo, ako nas nije briga za nas, zasto ne mislimo na nasu djecu, koja sutra mogu medjusoibno zaratiti i prezivljavati ono sto smo mi, i na kraju zabog cega, radi koga....fuj..kako su ljudi glupi i naivni
Teško,to su dvije civilizacije,sasvim u suprotnosti...da ne duljim...teško spojive posude..