Kuharski recepti

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Poruka
Autor/ica
Avatar
Bebuskaa
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Postovi: 382
Pridružen/a: 29 Feb 2000 02:00
Lokacija: Usa & Krajina...

#33 Post Postao/la Bebuskaa »

Nisam bas ljubitelj kuhanja..vise volim da jedem... :biggrin:

Avatar
Satoshi
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija
Postovi: 98
Pridružen/a: 31 Mar 2000 02:00
Lokacija: Croatia

#38 Post Postao/la Satoshi »

podrzavam ovu temu ali ne mogu se pohvalit niti jednim
receptom jer ne kuham :D
btw,ok je vidjet da ima ljudi koje to vole i uzivaju u tome
ja samo volim njupat,hehehe :P

Avatar
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 13216
Pridružen/a: 21 Maj 2007 02:00
Lokacija: pod suncem

#39 Post Postao/la ra-ja »

volim da kuham i uzivam u tome posebno slatka jela
ali ovdje sam naucila jedno slano jelo a zove se;
TATLIJA;-i pravi se ovako za 3 persone

300gr mljevenog mesa
izrenda se 3 srednja krompira
izrendas pola glavice luka a moze i bez luka ko nevoli
1 jaje
pfeffer
vegeta
malo soli
napravis od toga jednu veliku sniclu i stavis na sredinu tepsije
ocistis krompir koliko hoces i isjeces na cetvrtine
isto povegetis pobiberis i malo kecepa
taj krompir stavis okolo snicle i peces neznam koliko nisam
mjerila vrijeme.
kada serviras sniclu sjeces kao tortu i sluzis.

za mene je ukusno i lijepo izgleda :D
malo vremena treba za pripremu

Avatar
mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1246
Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#40 Post Postao/la mala-plava21 »

Ja ne kuham po receptu vec ovako napamet kako naucim pa evo recepta odoka :chuckel:

Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe

UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano

MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete

PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke

SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso

Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek :D njami njami :chuckel:
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Avatar
mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1246
Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#42 Post Postao/la mala-plava21 »

hany je napisao/la:volim da uzivam u hrani...razne pikanterije... :)
Ovo ce ti se svidjeti ja uzivam kad to jedem mmmmm. :D
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Avatar
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 13216
Pridružen/a: 21 Maj 2007 02:00
Lokacija: pod suncem

#43 Post Postao/la ra-ja »

..........indisko jelo..............

isjeckati luki... prziti na ulju... kada poicne tamniti ...,na to dodati izrezane na manje komade piletinu.....i to isto prziti zajedno na ulju..da i ta piletina isto ispece ali ne skroz.....na to dodati paket zamrznutog spinata...
i to isto zajedno dinstati...a posebno u jedan tanji napraviti smjesu od
1dcl-vode +vegeta+pfefer+2 cehna sitno narendanog bijelog luka+malo curry.........i sa time preliti piletinu ...dalje kuhati da ispari ta voda.....
kada ispari znaci da je gotovo.
Posebno skuhati rizu leso bez ista.......i servira se...rizu samo zasoliti po potrebi.
servira semeso sa spinatom i prilog riza!

OVO JELO MI SE DOPADA PA KO ZELI NEKA PROBA........

Avatar
mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1246
Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#44 Post Postao/la mala-plava21 »

Ra-Ja je napisao/la:..........indisko jelo..............

isjeckati luki... prziti na ulju... kada poicne tamniti ...,na to dodati izrezane na manje komade piletinu.....i to isto prziti zajedno na ulju..da i ta piletina isto ispece ali ne skroz.....na to dodati paket zamrznutog spinata...
i to isto zajedno dinstati...a posebno u jedan tanji napraviti smjesu od
1dcl-vode +vegeta+pfefer+2 cehna sitno narendanog bijelog luka+malo curry.........i sa time preliti piletinu ...dalje kuhati da ispari ta voda.....
kada ispari znaci da je gotovo.
Posebno skuhati rizu leso bez ista.......i servira se...rizu samo zasoliti po potrebi.
servira semeso sa spinatom i prilog riza!

OVO JELO MI SE DOPADA PA KO ZELI NEKA PROBA........



Dijeluje mi kao nesto kinesko, isprobat cu jednom :D
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Odgovori