Kuharski recepti
volim da kuham i uzivam u tome posebno slatka jela
ali ovdje sam naucila jedno slano jelo a zove se;
TATLIJA;-i pravi se ovako za 3 persone
300gr mljevenog mesa
izrenda se 3 srednja krompira
izrendas pola glavice luka a moze i bez luka ko nevoli
1 jaje
pfeffer
vegeta
malo soli
napravis od toga jednu veliku sniclu i stavis na sredinu tepsije
ocistis krompir koliko hoces i isjeces na cetvrtine
isto povegetis pobiberis i malo kecepa
taj krompir stavis okolo snicle i peces neznam koliko nisam
mjerila vrijeme.
kada serviras sniclu sjeces kao tortu i sluzis.
za mene je ukusno i lijepo izgleda
malo vremena treba za pripremu
ali ovdje sam naucila jedno slano jelo a zove se;
TATLIJA;-i pravi se ovako za 3 persone
300gr mljevenog mesa
izrenda se 3 srednja krompira
izrendas pola glavice luka a moze i bez luka ko nevoli
1 jaje
pfeffer
vegeta
malo soli
napravis od toga jednu veliku sniclu i stavis na sredinu tepsije
ocistis krompir koliko hoces i isjeces na cetvrtine
isto povegetis pobiberis i malo kecepa
taj krompir stavis okolo snicle i peces neznam koliko nisam
mjerila vrijeme.
kada serviras sniclu sjeces kao tortu i sluzis.
za mene je ukusno i lijepo izgleda

malo vremena treba za pripremu
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1246
- Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca
Ja ne kuham po receptu vec ovako napamet kako naucim pa evo recepta odoka :chuckel:
Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe
UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano
MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete
PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke
SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso
Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek
njami njami :chuckel:
Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe
UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano
MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete
PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke
SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso
Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek

Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1246
- Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca
..........indisko jelo..............
isjeckati luki... prziti na ulju... kada poicne tamniti ...,na to dodati izrezane na manje komade piletinu.....i to isto prziti zajedno na ulju..da i ta piletina isto ispece ali ne skroz.....na to dodati paket zamrznutog spinata...
i to isto zajedno dinstati...a posebno u jedan tanji napraviti smjesu od
1dcl-vode +vegeta+pfefer+2 cehna sitno narendanog bijelog luka+malo curry.........i sa time preliti piletinu ...dalje kuhati da ispari ta voda.....
kada ispari znaci da je gotovo.
Posebno skuhati rizu leso bez ista.......i servira se...rizu samo zasoliti po potrebi.
servira semeso sa spinatom i prilog riza!
OVO JELO MI SE DOPADA PA KO ZELI NEKA PROBA........
isjeckati luki... prziti na ulju... kada poicne tamniti ...,na to dodati izrezane na manje komade piletinu.....i to isto prziti zajedno na ulju..da i ta piletina isto ispece ali ne skroz.....na to dodati paket zamrznutog spinata...
i to isto zajedno dinstati...a posebno u jedan tanji napraviti smjesu od
1dcl-vode +vegeta+pfefer+2 cehna sitno narendanog bijelog luka+malo curry.........i sa time preliti piletinu ...dalje kuhati da ispari ta voda.....
kada ispari znaci da je gotovo.
Posebno skuhati rizu leso bez ista.......i servira se...rizu samo zasoliti po potrebi.
servira semeso sa spinatom i prilog riza!
OVO JELO MI SE DOPADA PA KO ZELI NEKA PROBA........
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1246
- Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca
Ra-Ja je napisao/la:..........indisko jelo..............
isjeckati luki... prziti na ulju... kada poicne tamniti ...,na to dodati izrezane na manje komade piletinu.....i to isto prziti zajedno na ulju..da i ta piletina isto ispece ali ne skroz.....na to dodati paket zamrznutog spinata...
i to isto zajedno dinstati...a posebno u jedan tanji napraviti smjesu od
1dcl-vode +vegeta+pfefer+2 cehna sitno narendanog bijelog luka+malo curry.........i sa time preliti piletinu ...dalje kuhati da ispari ta voda.....
kada ispari znaci da je gotovo.
Posebno skuhati rizu leso bez ista.......i servira se...rizu samo zasoliti po potrebi.
servira semeso sa spinatom i prilog riza!
OVO JELO MI SE DOPADA PA KO ZELI NEKA PROBA........
Dijeluje mi kao nesto kinesko, isprobat cu jednom

Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.