Govor tijela

Diskusija po pitanju filozofije svijesti, logike, metafizike, kao i raznih teoloskih osnova i psiholoskih teorija.

Poruka
Autor/ica
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#31 Post Postao/la ra-ja »

uz dobru odjecu frizuru i sve ostalo treba imati eleganciju hoda i ponasanja .
sa svokjim tijelom hodom cak i kako gledate izlog ili kako trazite nesto od prodavca da kupite pokazuje te kakva ste osoba

elegancija pokreta elegancija drzanja
:-k :-k

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#32 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Ra-Ja je napisao/la:uz dobru odjecu frizuru i sve ostalo treba imati eleganciju hoda i ponasanja .
sa svokjim tijelom hodom cak i kako gledate izlog ili kako trazite nesto od prodavca da kupite pokazuje te kakva ste osoba

elegancija pokreta elegancija drzanja
:-k :-k

Jel ovaj komentar treba da bude samo da se broji :-k

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#33 Post Postao/la mala-plava21 »

Mislim da si u pravu kolega,kolko me pamcanje sluzi u ove jutarnje sate
i onih par seminara o psihologiji gdje su nas ucili o govoru tijela u svrhu lakse prodaje,nije ni to bitno. Bitno je dobro prouciti sugovornika i sve se vidi na njemu. Meni je najsimaticnije to sto vec po tome kako neka osoba pruzi ruku pri pozdravu odaje kakva je. Malo ugrubo da pojasnim ipak je jutro. Ako vam sugovornik ispruzi ruku odozgora prema dolje i pritom vas cvrsto stisne ispred vas je osoba sa jakim karakterom koja se smatra visljom osobom od vas naravno u psihickom smislu,a ako napravi suprotno imate osobu koja vam je pokorna i nama svoje vlastito ja. Eto toliko od mene iako bi mogla kad se razbudim malo detaljnjije iznijet o govoru tijela :wave:
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#34 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

LAFF je napisao/la: Dlan okrenut prema dole dok vam pruza ruku iskazuje moc zeli vas potlaciti to mozete okrenuti u svoju korist tako da davanjem ruke
napravite mali zaokret dok ruka nebude u ravnopravnom polozaju gde bi signalizirali toj osobi zelim biti ravnopravan s vama.
Da,Pa cu citirati sebe iz prethodnih postova na samom pocetku teme
Pokusati dati i resenje kako reagovati u takvim situacijama

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#35 Post Postao/la mala-plava21 »

LAFF je napisao/la:
LAFF je napisao/la: Dlan okrenut prema dole dok vam pruza ruku iskazuje moc zeli vas potlaciti to mozete okrenuti u svoju korist tako da davanjem ruke
napravite mali zaokret dok ruka nebude u ravnopravnom polozaju gde bi signalizirali toj osobi zelim biti ravnopravan s vama.
Da,Pa cu citirati sebe iz prethodnih postova na samom pocetku teme
Pokusati dati i resenje kako reagovati u takvim situacijama

Evo sto su nas ucili na seminaru vezano za situacije kod rukovanja,
ako se zelimo zbliziti sa osobom koja je nasuprot nas.
Na samom pocetku rukovanja dopustiti da ta osoba prva ispruzi
ruku za rukovanje, ali ne sad je pustiti da vasu ceka vjecno to usput izgleda
nepristojno.
Zatim na identican nacin i njoj uzvratiti znaci bilo to visoko i vi ispruzite jednako visoko i uzvratite identican stisak.
Djelovat cete samouvjereno, u njegovom nazovimo to rangu i vec tu mozete dobiti povjerenje te osobe jer ce smatrati da ste jednaki.
Kod slucaja suprotnog rukovanja ucinite isto i ta osoba ce se bolje osjecati mozda vam se cak otvori i uspijete doci do cilja koji vam je u tom trenutku bit.
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#36 Post Postao/la ra-ja »

Antvort....za velikog LAFF-a

Da to je komentar da bih ispunila samo bonus za juce ...zato sto sam bila zadrzana i nisam mogla doci....ali ispravicu se po ovoj temi....
hvala na zrazumjevanju... :huh:

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#37 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Ra-Ja je napisao/la:Antvort....za velikog LAFF-a

Da to je komentar da bih ispunila samo bonus za juce ...zato sto sam bila zadrzana i nisam mogla doci....ali ispravicu se po ovoj temi....
hvala na zrazumjevanju... :huh:
=D> =D> =D>
Super :chuckel: :wave:
Kad bi jos ispunila i klik na reklamu mmmmmmmmmm :flower:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#38 Post Postao/la ra-ja »

Kliknula sam i na reklamu.. :biggrin: ......hvala za cvijece ako pripada meni... :biggrin:

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#39 Post Postao/la mala-plava21 »

Ra-Ja je napisao/la:Kliknula sam i na reklamu.. :biggrin: ......hvala za cvijece ako pripada meni... :biggrin:

Samo da se zna da klik na reklamu ne spada u govor tijela ali polako naci ce Ra-Ja nesto sto je malo pomalo :D :wave:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#40 Post Postao/la ra-ja »

RaJa upotreblja govor tijela da bih pronasla ono sto zeli ,ali se to na ekranu nemoze vidjeti...STETA........ :biggrin:

Bebuskaa
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#41 Post Postao/la Bebuskaa »

Covjekov karakter ...primjer negdje pristupis na neko javno mjesto tvoje ponasanje moze dosta da priliku nekom da ocjeni kakva si osoba ,ne moras da kontaktiras sa nekim da bi mogli da te procitaju i sl....uzma se u obzir opnasanje te osobe....mada da je malo bolje procjenis potrebno je razmjeniti par rijeci i upast u konverazaciju....a govor tijela je vrlo lako da koristiti samo zavisi u kojoj situaciji se nalazimo... :)

irma26
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#42 Post Postao/la irma26 »

Ra-Ja je napisao/la:RaJa upotreblja govor tijela da bih pronasla ono sto zeli ,ali se to na ekranu nemoze vidjeti...STETA........ :biggrin:
:biggrin: :biggrin:
Da dajem ti za pravo ja dok sam bila na ekranu bilo je... sad kad me nema nista hahaha :wave:

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#43 Post Postao/la ra-ja »

hahahah -to se RaJa samo salila a ti mislila ozbiljno i da je to tako ja nebih rekla javno...Sve bih cinim samo za svoga zakonitog muza....... :P

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#44 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Izgleda da je Ra-Ja ne iskrena prema nama forumasima [-(
Kad bi te mogao vidjeti nebi mogla takva biti (procitao bi te kao citanku) :)

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#45 Post Postao/la ra-ja »

Zeljela bih veoma da me upoznas ........mozda bih tek onda meni vjerovao.....Ra-ja ima jako veliko misljenje o sebi i sve govorim iskreno ali ponekada unesem mrvicu humora i oDmah ....nije uredu.......izvinite nece se Ra-Ja vise saliti na svoj racun...... :biggrin:

Odgovori