naravno da ih postujem...postujem ih zbog nekih normalnih ljudi koji pripadaju tim vjerama...
nazalost vjera u posljednje vrijeme nije ono sto bi trebala i morala da bude...umesala se duboko u politici....a mnogi ljudi poceli da zloupotrebljavaju vjeru (kao sto rece papaya gore - neke sekte)...za postizanje svojih nekih cak bolesnih ciljeva....evo primjera radi, u Albanije dosli neki iz ne znam koje drzave (Grcke vjerujem, neki pop ili kako se vec zove ne znam), i kao otvarali neki centar za pomoc deci beskucnicima, gdje su uglavnom bili romska deca...i na kraju policija uhapsila i zatvorila istog zbog silovanja te dece...a izigravao je bozijeg covjeka...
pa da ne pricam o bin ladenu koji je nasu islamsku vjeru za koju do njegovog pojavljivanja ceo svijet imao simpatiju pretvorio u strah za svakog covjeka koji ne poznaje islam i kuran...jer misle da je on uzorak za tu vjeru...neznajuci da bin laden i njegovi sledbenici nemaju bas nista zajednicko sa islamom...
nazalost i srpska pravolsavna crkva imala umesane ruke u svim ratovima poslednjih godina na teritoriji bivse jugoslavije....
a i za Vatikan i katolicku crkvu istorija ne pise bas sa zlatnim slovima....
ostale vjere ne poznajem toliko....
pa zato sta od svega toga...postovat dobrog i normalnog covjeka...a sa tim i njegovu tradiciju i vjeru...
Da li vi postujete ljude razlicite vjeroispovjesti ?
Re: Dali vi postujete ljude razlicite vjeroispovjesti ?
Postujem naravno.....svako ima pravo na svoje misljenje i na svoje verovanje... ![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
-
- Svakodnevni prolaznik
da zasto da ne negleda se covjek sta je po vjeri nego kakav je ko covjek
- zapisnicar
- Zvijezda foruma
Ljude treba postovati na osnovu njihovih djela.
Ako cini dobra djela, korisna za ljude, postovat cu ga, bez obzira na sve ostalo, a ako cini lose djela, daleko mu kuca od moje bila.
Ako cini dobra djela, korisna za ljude, postovat cu ga, bez obzira na sve ostalo, a ako cini lose djela, daleko mu kuca od moje bila.
postujem one koji su to zasluzili i prije postujem osobu druge vjere koja zasluzi da je postujem, nego sljedbenika svoje vjere koji nema dovoljno ljudskog u sebi
ja uopce ne razmisljam o tome tko je kakve vjere....osim ako mi je fanaticno ne namece
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!

Svaku religiju poštujem...svi imamo pravo da vjerujemo u ono što hoćemo!
Na kraju krajeva...malo bolje kada razmislimo,zar nam nije i prije nego dođemo na ovaj svijet određeno što ćemo biti,koje vjeroispovijesti!
Vrlo je glupo,ali vrlo odbacivati ili osuđivati nekoga zbog vjeroispovijesti.
Ne ,ja ne poštujem ljude po onome koje su vjeroispovijesti ... nego po onome što nose u sebi
,samo se razlikujemo po svome dobrom ili lošem ponašanju ili naravi!
Na kraju krajeva...malo bolje kada razmislimo,zar nam nije i prije nego dođemo na ovaj svijet određeno što ćemo biti,koje vjeroispovijesti!
Vrlo je glupo,ali vrlo odbacivati ili osuđivati nekoga zbog vjeroispovijesti.
Ne ,ja ne poštujem ljude po onome koje su vjeroispovijesti ... nego po onome što nose u sebi
![smileyheartbounc [smileyheartbounceqy7.gif]](./images/smilies/smileyheartbounceqy7.gif)