Bosanske piramide

Sve o Bosni i Hercegovini
Poruka
Autor/ica
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: air

#17 Post Postao/la im_ex »

air je napisao/la:Imal jos sta djabe? Konak?
Za organizovanu volontersku grupu, kolko znam - ima :)

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#20 Post Postao/la im_ex »

Mersy je napisao/la:Nema djabe ni u babe :baa:
ja rekoh da ima ... stojim iza svojih rijeci 8)

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#21 Post Postao/la im_ex »

Par fotki koje rijesih da postavim djelo su moje malenkosti.

Na fotkama je tzv. hram (uzvisenje koje nema piramidalan oblik vec je u obliku kupe) a nastale su u naselju G. Vratnica, odnosno, na lokalitetu na kom se vrse arheoloska iskopavanja a koja su, takodje, dio oblasti pod nadzorom Fondacije Arheoloski park "Piramida Sunca". Tu su ujedno i najvece megalitne ploce u Evropi, potvrdjeno i od egipcana da su djelo ruku a ne prirode.

Gornja Vratnica je naselje 4 km udaljeno od Visokog, te, dosadasnjim rezultatima iskopina mami posjetioce koji najcesce ne kriju odusevljenje vidjenim, daju rijeci podrske i dolaze na razne ideje kako sto bolje promovisati i taj, kao i ostale lokalitete Projekta Fondacije turistima.
"Lijepo je vidjeti stranca kako nam laska ..." rijeci su iz numere "Lati se lopate" koja je vlasnistvo visochkog hip-hoper-a Dr Zoo-a ... i bas se u to uvjeruh u vise navrata - zaista, lijepo je cuti stranca kako laska u Visokom :)

Svima, koji su u mogucnosti bih preporucila da pri posjeti Visokom - Dolini piramida, kako piramidama i tunelima, obavezno posjete i ovaj lokalitet u G. Vratnici

slika

slika

moguci ulaz, aBd

slika

(zanemari likove gledaj megalite! :)
slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#22 Post Postao/la im_ex »

NAJAVA PREZENTACIJA PROJEKTA U AUSTRIJI

slika

Projekt bosanskih piramida bit æe predstavljen na nekoliko prezentacija u Austriji. Osnivaè Fondacije Semir Osmanagiæ gostovat æe u slijedeæim gradovima:

- Beè, 29. februar 2008. godine,u 18 sati u velikoj sali IMPLUSZENTRUM, adresa Fernkorngasse 10 /Hasengasse 56 u 10. Becirku (Bezirk), prezentacija æe se odvijati na engleskom i bosanskom jeziku :evil: :D

Danas sam imala jedno od neobicnih jutara.
Subota je, dan kad si mogu priustiti kasnije budjenje, a ovaj put sam, zaista, trebala vise odmora/sna.
Par min. po budjenju, dakle, jos se nije mogla naci kafica na stolu, uslijedio je telefonski poziv jedne prijateljice koja, nakon sto me iskrikitovala sto je se ne sjetim bar nazvati kad se vec rijetko vidjamo, poce temu koju od nje i nisam bas ocekivala, a u vezi s prezentacijom Osmanagica ovdje u Becu.
Pomenu mi covjeka cije ime mi nista ne govori,
covjeka koji je u toku aktivnosti vezanih za Projekat piramida od prvog dana,
covjeka koji svaki svoj odlazak u BiH obavezno ode u posjet piramidama,
covjeka istinskog patriotu,
covjeka koji zivi i radi u Becu,
covjeka koji grca u obavezama kao i vecina stranaca u tudzem svijetu, covjeka koji je igrom slucaja cuo za mene u kontextu podrske Projektu,
covjeka koji je jedan od glavnih organizatora prezentacije koja ce se odrzati narednog petka na pomenutoj adresi,
covjeka koji je obezbijedio veliku salu u IMPLUSZENTRUM - u,
covjeka koji je o svom trosku obezbijedio reklamne plakate prezentacije i iste sam postavio u sve bh ugostiteljske objekte i ostale ustanove gdje se okupljaju bosanci,
covjeka koji se trudi da atmosfera pri prezentaciji bude u domenu paznje prema posjetiocima kao prema dragim gostima dobrog domacina,
covjeka koji je rezervisao prenociste za Osmanagica,
covjeka cije ognjiste je daleko od Doline piramida ...
... covjeka koji je zelio da me upozna i insistirao da mu se da moj broj telefona.
Naravno, prijateljica koju pomenuh nije se zaletila da mu da moj broj prije no sto joj dam zeleno svjetlo.

A kafe jos nema na stolu ...

Ponovo tel. poziv ... on, covjek kakvih je malo na ovom dunjaluku, covjek kog je kao takvog nemoguce opisati u par rijeci, a i ovo gore sto je puno vise od par rijeci, premalo je i opet ... a sve to (a nije sve) na osnovu prvog telefonskog razgovora koji je nesto duze trajao.

Cijenjeni forumasi ... znam da smo rasuti svud po svijetu ... znam da mnogi od vas i pored najvece zelje da uzmete ucesca u prezentaciji te svojim prisustvom date podrsku Osmanagicevom projektu to, ipak, ne mozete ... ali, pored opravdanosti vase onemogucenosti prisustvu, ima vise nacina kako pruziti podrsku ... znate to i sami. Ja bih vas podsjetila bar na ovu - vi ste daleko, ali, nisu vasi prijatelji, rodjaci, poznanici - podsjetite ih na prezentaciju koju bi morali obogatiti svojim prisustvom. Neki od njih ce to uciniti dalje, podsjecajuci na isto njihove poznanike, prijatelje, rodjake i tako u beskonacnost - dajte svoju podrsku, ne ostajte tek gluho-nijemi posmatraci kroz pomenuti Projekat.
Licno - naravno da cu ici na prezentaciju, sem toga, naravno da cu apelovati na svoje prijatelje i poznanike isto tako kao sto i na vas apelujem ... ako imam medju vama istomisljenike, onda vas vec i smatram svojim prijateljima i ne prezam od ovog apela.
Posebno bi mi u svemu tome bilo drago kad bi se desilo da na prezentaciji sretnem/upoznam nekog od vas, virtualnih prijatelja.
Nadam se da ove redove nisam zalud tipkala te da cete dati svoj skromni doprinos - unaprijed vam zahvaljujem i srdacno vas pozdravljam

ah, da ...
bit ce mi posebna cast upoznati magistra Gabrijelu Lukacs na pomenutoj prezentaciji, aBd :)
VODIÈ ZA BOSANSKE PIRAMIDE
slika

Saradnik Fondacije, magistar Gabriela Lukacs ( lukacs@aon.atOva email adresa je za¹tiæena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuèili Javascript ) je izdala "Vodiè za Bosanske piramide" na engleskom i njemaèkom jeziku. Sa¾eti tekst sa nizom fotografija se mo¾e nabaviti na prezentacijama Semira Osmanagiæa u Austriji ili direktnim obraæanjem gospoði Lukacs koja je bila meðu prvim volonterima na bosanskim piramidama u aprilu 2006. godine.

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#23 Post Postao/la belly_dancer »

cula sam to nesta na vjestima al sam bila zauzeta forumom pa nisam pazila..sta to zbilja postoji??! :lol:
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#24 Post Postao/la im_ex »

Na neargumentovanu ironiju ne odgovaram ironijom niti imam namjeru ubjedjivati ikog da to JESU piramide.
Iskopavanja koja se vrse i imaju za zadatak pruziti dokaze da je Teza o postojonja prvih evropskih piramida osnovana i niko do sad se nije nasao dati valjan argument da to nisu piramide. 8)

Dodji na aktuelne lokacije gdje se vrse iskopavanja i na osnovu vidjenog, donesi sud sama. Ali ne utici na druge ako nemas dovoljno dobar argument o osporavanju ili odobravanju Teze, moj ti je savjet, sto ne znaci da treba da bjezis od dijaloga i sa neistomisljenicima, ne sve dotle dok ne osjetis vrijadjenje ma po kom osnovu. 8)

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#25 Post Postao/la sabinax »

Ja cu doæi kada se organizira forumski izlet...pa æu onda reæi dali vjerujem, ali sto ne bi tu bile piramide ili barem nesto slièno?
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#26 Post Postao/la belly_dancer »

IM_ex je napisao/la:Na neargumentovanu ironiju ne odgovaram ironijom niti imam namjeru ubjedjivati ikog da to JESU piramide.
Iskopavanja koja se vrse i imaju za zadatak pruziti dokaze da je Teza o postojonja prvih evropskih piramida osnovana i niko do sad se nije nasao dati valjan argument da to nisu piramide. 8)

Dodji na aktuelne lokacije gdje se vrse iskopavanja i na osnovu vidjenog, donesi sud sama. Ali ne utici na druge ako nemas dovoljno dobar argument o osporavanju ili odobravanju Teze, moj ti je savjet, sto ne znaci da treba da bjezis od dijaloga i sa neistomisljenicima, ne sve dotle dok ne osjetis vrijadjenje ma po kom osnovu. 8)
ako si mislila ovo za mene..ma vjerujem al nije mi bilo jasno dal tog zbilja ima..ne sudim ja nist-samo pitam..ja sam inace malo bedasta pa sve kasnije skuzim..tako da nezamjeri mi :D

bosman
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#27 Post Postao/la bosman »

Da bog da da jesu Piramide! I jesu! :)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#28 Post Postao/la belly_dancer »

ma nek su piramide..neka ih..samo nisam znala pobogu sta me odma napadate..aaa :baa:

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#29 Post Postao/la im_ex »

belly_dancer je napisao/la:ma nek su piramide..neka ih..samo nisam znala pobogu sta me odma napadate..aaa :baa:
Ubrzo nakon mog posta si se nekako bedasto oglasila, a posto sam s najpozitivnijom namjerom tipkala taj poduzi upis, ujedno i info i apel na odziv prezentaciji, cak ni to sto znam da si relativno mladja osoba nije me stopiralo da se i opet obratim. 8)
I nije mi bila namjera da u tom narednom oglasavanju tebe "napadnem" kako ti rece ... ako se onaj moj upis moze shvatiti kao napad, ma ko da ga kao ti dozivljava, e, onda, ostajem bez rijeci.
Taj kraci upis se ne odnosi samo na tebe. Cilj mi je bio da budem globalno shvacena ... mislim da me vecina i jeste shvatila onako kako zeljeh. 8)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#30 Post Postao/la belly_dancer »

sve pase,sve 5..jednostavno nisam imala pojma da to postoji zbilja..kazem nepratim sta se desava..

nista zlonamjerno..u biti cak je pohvalno od tebe da propagiras svoju zemlju
na tom ti salutiram :chuckel:

Odgovori