![[icon_flower [icon_flower.gif]](./images/smilies/icon_flower.gif)
a sto se tice teme (da ne bi otisli vise u off nego sto jesmo
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
jesam za to ukoliko znatna vecina stanovnistva jedne drzave pripada odredjenoj vjeri i ukoliko ostali dio stanovnistva ne bi bio ugrozen u svojoj vjeri.
Oooo , ne !paparaci je napisao/la:mrki, nemam stvarno volje raspravljati se dalje i objasnjavati. rekao sam dovoljno i iznio sta sam imao.
zivio ti
ÄŒitaj , ÄÂitaj,.... kad se budeÅ¡ naÄÂitao , skontat ćeÅ¡ da se svugdje muslimani po svijetu drže Musafa i suneta ,............. nisi jedini , nisibeba80 je napisao/la: Slusaj mrki znam da si mnogo ranije od mene bio na ovom chatu al zadres ko ...nisi u pravu za neke stvari pocnes da se oholis ko ti svu pamet pokupio svati da mnogo toga ni ja ni ti neznamo al ja za razliku od tebe svaki dan citam slusam gledam.A sekte to me ne interesuje jer ja nastojim da zivim po nacelima KUR ANA I SUNETA i vjerujem u poslanike a ne kao mnogi u ashabe i neke dr. pogresne stvari.sekti ce biti73 rekao je Poslanik s.a.a.w.
Pa samim umiranjem Poslanika a.s. se je razdvojio islam na dvije grupe , otud sljedbenici Alije a kasnije su nastale druge sekte a svi imaju vjerovanje u Poslanika i Musaf .beba80 je napisao/la:tacno je to djelimicno a reci ti meni ko od muslimana promovise Aliju r.a. vise nego Poslanika Muhameda s.a.a.w.i jesu li oni zalutali jer slijede Aliju r.a. a ne SUNET Poslanika s.a.a.w.
Svaka cast posto ovi postovi ostaju da ih neko procita jos si trebao dodati da oni uzdizu Aliju r.a. toliko da je on trebao po njihovom biti Poslanik s.a.a.w. a znas sta to znaci djelom da priznaju Poslanika s.a.a.w. a djelom ne uz to da je GOSPODAR poslao koga ON hoce negiraju njegovu volju jel takomrki62 je napisao/la:Pa samim umiranjem Poslanika a.s. se je razdvojio islam na dvije grupe , otud sljedbenici Alije a kasnije su nastale druge sekte a svi imaju vjerovanje u Poslanika i Musaf .beba80 je napisao/la:tacno je to djelimicno a reci ti meni ko od muslimana promovise Aliju r.a. vise nego Poslanika Muhameda s.a.a.w.i jesu li oni zalutali jer slijede Aliju r.a. a ne SUNET Poslanika s.a.a.w.
Sama rijeÄ Å¡ija ( Å¡iiti ) znaÄÂi slijediti , Å¡to bi se moglo reći sljedbenici Alije , kao i sljedbenici AbulWehaba - vehabije
Pa umiranjem Poslanika Muhameda a.s. se Muhamedovi a.s. sljedbenici nisu mogli usuglasiti ko će biti "vođa" , da li njegov bratić ili najbolji prijatelj .beba80 je napisao/la: Svaka cast posto ovi postovi ostaju da ih neko procita jos si trebao dodati da oni uzdizu Aliju r.a. toliko da je on trebao po njihovom biti Poslanik s.a.a.w. a znas sta to znaci djelom da priznaju Poslanika s.a.a.w. a djelom ne uz to da je GOSPODAR poslao koga ON hoce negiraju njegovu volju jel tako