Zanimljivosti !!!

Teme koje nisu vezane za druge podforume ...
Poruka
Autor/ica
maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#137 Post Postao/la maida_20 »

Brazilski du¾nosnici izjavili su kako je pelena za jednokratnu upotrebu spasila ¾ivot 18-mjeseènog djeèaka, zaustaviv¹i njegov pad s prozora stana na treæem katu.
---
Caua Felipe Massaneiro pre¾ivio je pad sa 10 metara jer se njegova pelena zakaèila za sigurnosni èavao u betonskom zidu oko njegove zgrade u gradu Recife na sjeveru Brazila.

Policajac je kazao kako je djeèak na trenutak visio s èavla, a onda se pelena razmotala i beba je pala na zemlju, ali mnogo manjom brzinom.

- Pelena je oèito ubla¾ila udar nakon pada i spasila bebi ¾ivot.

Dijete se nalazi u bolnici u San Joseu gdje ga lijeèe od manjih prijeloma i u stabilnom je stanju.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#138 Post Postao/la maida_20 »

Jedan zgodni kineski uèitelj pomutio je pamet ¹kolarcima, pa je svoju popularnost odluèio iskoristiti kao motivaciju za uèenje. Najbolji meðu njima imaju priliku fotografirati se s njim i dobiti njegov autogram.
---
Jedan zgodni kineski uèitelj nudi uèenicima svoje potpisane fotografije kako bi ih motivirao da vi¹e uèe.

Ji Feng, koji je ujedno i zamjenik ravnatelja u osnovnoj ¹koli u Zhiyuanu, tako je popularan meðu uèenicima da su ga mnogi od njih tra¾ili fotografiju.

''Do¹ao sam na ideju da im poklanjam potpisane slike kao nagradu za trud'', rekao je ljepotan.

Uèenici koji se istaknu svojim ¹kolskim uspjesima fotografiraju se s njim, a onda im se on jo¹ i potpi¹e na fotografiju.

''Ne, to nije narcizam, to je naèin kako da ih motiviram. I samo najbolji uèenici dobivaju ovu nagradu'', pojasnio je profesor.

Do sada je samo troje uèenika dobilo ovo specijalno priznanje za svoj trud, no profesor se nada da æe ih podijeliti jo¹ puno.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#139 Post Postao/la maida_20 »

Tamnosiva maèkica, nazvana Yoda po liku iz filma "Ratovi zvijezda", jedna je od glavnih vijesti tabloida ¹irom svijeta. Naime, ima malu manu, dva para u¹iju, no ona ne izgleda kao jo¹ jedna bizarnost iz svijeta ¾ivotinja, veæ je zbog toga vrlo simpatièna, a kako ka¾u njezini vlasnici, obitelj Rock iz Chicaga (SAD), postala je i prava atrakcija u susjedstvu.
---
Kada su je kao malo maèe prije dvije godine na¹li kraj svog omiljenog puba, nisu ni znali da su udomili pravo malo èudo. Iako je izgledala kao najobiènije sivo maèe, Yoda je nakon prvog pregleda kod veterinara postala poznata ¹irom svijeta.

Veterinar je, nakon ¹to je primijetio da iza u¹iju ima jo¹ dva mala uha, koja joj simpatièno vire kao rogovi, obavijestio svoje kolege ¹irom svijeta o svom neobiènom pacijentu.

Nakon ¹to mu se javilo nekoliko kolega iz Rusije i Njemaèke, koji su takoðer imali pacijente s istim â€Ã‚¶problemomâ€Ã‚», Yoda je uvr¹tena na listu fenomena u felinologiji. Braèni par Valerie i Ted Rock svjesni su da imaju posebnog ljubimca, no, kako ka¾u, boje se za njega.

Vjeruju da bi ga netko mogao ukrasti i zato veæinu vremena maca provodi u kuæi, pa je zbog svoje posebnosti uskraæena za ¹etnje i nesta¹luke u dvori¹tu. U strahu od otmice svoje ljubimice vlasnici su joj dali ugraditi i èip. Yoda zbog jo¹ jednog para u¹iju vi¹e ne èuje ni¹ta bolje, one su na njezinoj glavi ba¹ samo zgodan ukras

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#140 Post Postao/la ra-ja »

Dali znate ......

Da je 1969 godine, odrzana veliki ljubavni festival..negdje u Sveskoj..Dosli ljudi omladina iz svih drzava sirom svijeta.....
Ocevidci ili ucesnici...Kazu a je to nezapamceni festival takve prirode..a do sada nezaboravan......

Bilo je puno ljubavi..muzike ...plesa....igre...U pravom smislu zabava.....
Vodeci se po tome iskustvu...1999 godine tj.30 godina kasnije ,organizuje se ponovo zabava...ali rezultat zabave nije bio niti izdaleka slican a kamoli isti.....
Masovno se sabrao narod...ali toliko je bilo zbrke ..nesuglasica...problema..tuce .....cak i ubistava......

Zabava je potpuno propala.....

Kuda idu ljudi boze moj..... :-k

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#141 Post Postao/la vornevljev »

slika

Najmanji èovjek na svijetu gospodin Ping Ping.

P.S.Nemoj gledati samo u noge k'o ja,pa da onda ne vidi¹ Ping Pinga.

bolje je ovako nego da reklami¹emo

Aman,reklama dnevnika,tj. stranice dnevnika!

©to onda nisi onu drugu sliku stavila?
Zadnja izmjena: vornevljev, dana/u 16 Sep 2008 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

sanjalica
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#143 Post Postao/la sanjalica »

Najtrazenija kafa na svijetu

Sorta Kopi Luwak je toliko rijetka da se godisnje proizvede oko 250 kilograma, a pakovanje od stotinjak grama prodaje se za 75 americkih dolara. Kopi Luwak se pravi na ostrvima Sumatra, Java i Sulavesi. Na tim ostrvima zivi cibetka, torbar velicine macke koji zivi na drvecu i dugo se smatrao stetocinom jer jede najzrelije plodove kafe. Zrno kafe prolazi kroz njegov digestivni trakt prakticno bez ostecenja, a enzimi u zelucu te zivotinje dodaju nesto jedinstveno ovim zrnima kafe. Domoroci da se ne bi peli na drvece i brali kafu, poceli su da sakupljaju polusvareni izmet cibeta. Onda je ovo postala najtrazenija kafa na svijetu.
Bolje da me mrze zbog onog sto jesam nego da me vole zbog onog sto nisam.

diisaaa
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#144 Post Postao/la diisaaa »

kuku njemu ako naljuti zenu nekad pojest ce ga :-k
najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe

_ramayana_
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#146 Post Postao/la _ramayana_ »

Ne znam koliko je ovo zanimljivo, al ako niste znali zohari su prave izjelice.Najdraza hrana im je sa puno UH(skrobna i slatka hrana),ali jedu gotovo sve od ljudskog izmeta,pokvarenih ostataka hrane,mrtvih kukaca(pa cak i zohara),do vezica za cipele,papira i drveta, pa stoga predstavljaju veliki problem gdje god se pojave. Osim sto su stetocine oni su i veliki prenosioci razlicitih bolesti kao i muhe. Stoga OPREZNO s njima.

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#148 Post Postao/la vornevljev »

vornevljev je napisao/la:slika

Najmanji èovjek na svijetu gospodin Ping Ping.

P.S.Nemoj gledati samo u noge k'o ja,pa da onda ne vidi¹ Ping Pinga.

bolje je ovako nego da reklami¹emo

Aman,reklama dnevnika,tj. stranice dnevnika!

©to onda nisi onu drugu sliku stavila?
:-k
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

sanjalica
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#149 Post Postao/la sanjalica »

papaya je napisao/la:
SANjALICA je napisao/la:Najtrazenija kafa na svijetu

Sorta Kopi Luwak je toliko rijetka da se godisnje proizvede oko 250 kilograma, a pakovanje od stotinjak grama prodaje se za 75 americkih dolara. Kopi Luwak se pravi na ostrvima Sumatra, Java i Sulavesi. Na tim ostrvima zivi cibetka, torbar velicine macke koji zivi na drvecu i dugo se smatrao stetocinom jer jede najzrelije plodove kafe. Zrno kafe prolazi kroz njegov digestivni trakt prakticno bez ostecenja, a enzimi u zelucu te zivotinje dodaju nesto jedinstveno ovim zrnima kafe. Domoroci da se ne bi peli na drvece i brali kafu, poceli su da sakupljaju polusvareni izmet cibeta. Onda je ovo postala najtrazenija kafa na svijetu.
Kopi Luwak, Kopi Luwak, Kopi Luwak , Kopi Luwak

----samo da upamtim da se ne zeznem i kupim-----

ma dok vidim cjenu svakako kupit necu :D
Bolje da me mrze zbog onog sto jesam nego da me vole zbog onog sto nisam.

Odgovori