Pravoslavlje

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
indeks
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#121 Post Postao/la indeks »

Hej,kad se sjettim tih dana....... :inlove:

Mama bi me ,ranim jutrom,`njezno`sibala drenovim prucem,navodno,da budem zdrava,a ja bih poskocila,vristeci~Sta ti je bona? :mad: :mad: :lol:
Ili,noc prije,razne gatke,recimo jedna........ako hoces da znas koji te momak vise voli,ko fol :lol: ,odem u bastu,i posijecem dva pera mladog luka na istu duzinu(zabiljezis koje pero je koji momak),pa ujutro,koje pero vise izraste,taj momak vise zasluzuje moju ljubav...... :D (i zaista,jedno pero(vlat)luka,naraste vise :-k )
Ili,ovo je istina,bar se meni tako poklopilo,ogulis jabuku,a da se prilikom guljenja pazi na koru koja se ne smije prekinuti,i istu stavila pod jastuk,navodno,sanjaces svog buduceg muza,suprugu(i ja sanjala svog muza :-k ,tada veza u samom pocetku)
Ili,bacis cipelu preko krova kuce,i na koju stranu padne cipela,sudbina ce te odvesti u tom smjeru...........
Ih,kako sam se nekad radovala tom danu..........a sad ga zaboravila....... :huh: :)

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#122 Post Postao/la sabinax »

Zanimljivi obicaji...kod nas se taj dan nikada nije obiljezavao, jedino se znalo vidjeti kod nas ima jedno romsko naselje i taj dan svi fino obuceni, na velikoj livadi pjesma i ples...bas su zanimljivi ti romi :)

Fora bi bilo da veceras stavim tu koru ispod jastuka, da vidim mozda cu se udati jos koji put :lol:
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

Re: Pogledaj zanimljivo predavanje!!!

#124 Post Postao/la Baraba-it »

abdullah23 je napisao/la:Da li je Isus Bog
http://www.youtube.com/watch?v=sRniM-tFnp8
Samo pogledaj,posalji i mene nesto da pogledam!!!
Bog Vam je onaj, koji je 579. godina posle Isusa, pocheo da propovjeda tamo neku vjeru :lol:
slika

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Pogledaj zanimljivo predavanje!!!

#125 Post Postao/la sabinax »

BARABA-IT je napisao/la:
abdullah23 je napisao/la:Da li je Isus Bog
http://www.youtube.com/watch?v=sRniM-tFnp8
Samo pogledaj,posalji i mene nesto da pogledam!!!
Bog Vam je onaj, koji je 579. godina posle Isusa, pocheo da propovjeda tamo neku vjeru :lol:
E bas se pravi nasao da odgovori :lol: ...bio ti tamo 579. a?
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#127 Post Postao/la sabinax »

Èaos...Papaya...ma vele tako i kod nas u crkvi...ali mi se ¾ivo fuèka ko je bog...znam samo da treba biti dobar radi sebe a ne zbog Boga :wave:
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Pozdrav/Selam

#130 Post Postao/la sabinax »

Amica je napisao/la:Mi ne moramo vjerovati isto, jer i sam Allah dz.s. nam u Kur'anu Casnom kaze da On nije htio da svi budu jedne vjere.
Dakle, svako ima pravo na svoje vjerovanje.
Ja sam licno Muslimanka, a nemam nista protiv da se prica i o drugim religijama.
Mislim, da treba da se upoznamo. Mnogo je predrasuda koje uticu na to kako zivimo jedni s drugima.
Jedan primjer, na zalost je, da ljudi danas smatraju Islam i terorizam jednakim. To su dva razlicita pojma, ali da smo se mi ljudi (Muslimani i ostali) upoznavali prije 9/11, mnogi danas ne bi Islam smatrali teroristickom ideologijom.

Dakle, lepi, ja mislim da je tvoj post u redu. Nista lose. Hvala sto si nam nesto objasnio o tvojoj vjeri jer za mnoge ljude na Balkanu zbog proslog rata Pravoslavlje prestavlja "nasilnicku" vjeru zbog koje su neki isli u pohode da ljude "vracaju nebeskoj vjeri" ili da ih ubijaju.
Amica...drago mi je da si i ti tu...dijelim tvoje misljenje...tolerancija i uvazavanje =D>
slika Make my day!

Odgovori