Da li vi postujete ljude razlicite vjeroispovjesti ?
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
polako Dino! ne slazem se bas tu s tobom u potpunosti. ja ako cestitam krscaninu bozic, to je iz razloga sto tu osobu postujem a ne sto prihvatam tu vjeru! ja s tim cinom nisam prihvatio njegovu vjeru ili bilo sta od te vjere kao svoje itd. nego cisto iz postovanja/ljubavi prema toj osobi. ni vise ni manje!jer kao sto se navodi u ajetu kojeg si postovao-Vama vas vjera, a meni moja!Dino_AT je napisao/la:Jedno je biti rodzen u okolini gdje dominira jedna vjera. Medzutim niko te netjera da prihvatis tu vjeru. Znaci ili to cinis iz straha prema roditeljima ili pradjedovima i tako zvanoj tradiciji neznajuci skoro nista o vjeri o kojoj se radi. Mnogi ljudi mjenjaju svoju vjeru nakon traganja za istinom. Treba se tolerisati bez ugrozivanja ili grijesenja u svojoj vlastitoj vjeri. Recimo kad jedan musliman cestita kriscanu njegov praznik ucinio je "sirk*" sto je naj gori grijeh u Islamu jer u tom slucaju priznaje taj praznik sto je u potpunoj suprotnosti Islamu.
*Sirk znaci uzeti druga bozanstva sa Allahom takodze vjerovati da je Isus (Isa'a alejhi selam) boziji sin. Ovaj grijeh se takodze neprasta ako covjek umre na njemu i gori je od svih drugih grijehova.

hamid_islam je napisao/la:E ba¹ tako jarane iz kojeg si mesta u makedoniji???BUJO_20 je napisao/la:svi smo ljudi svi smo isti pod ovom nebom i pred boga zato a jedina vjera koj je i treba spajat ljudi je humanost bez razlika nacije i vjeroispovest tako da postuj toliko koliko te postuju :-k
okoline grada gostivar jarane
hamid_islam je napisao/la:e vidi¹ jarane ja sam rodom iz gostivara otac mi je albanac ima pekaru u gostivaru zove se pekara polog a otac mi se zove rakipi mislim iz vrutoka je rodom mo¾da ga pozunaje¹Imali su privatni mlin u vrapèi¹tu. a mo¾da poznaje¹ i Rakipi Ahmeda to mi je stric on proizvodi pestenine i jo¹ jedan brat mi i ma pekaru rakipi mu¾zafer
joj druze nema previse vrjeme sto smo se uselili ovde u gostivar u gradu i ne poznajem previse ljudi al drago mi je zbog tebe drago mi je sto smo se upoznali